Jeugdverslag FC Harlingen

HARLINGEN - Zaterdag stond voor de meeste ploegen alweer de voorlaatste competitieronde op het programma. Enkele teams moeten nog een inhaalwedstrijd spelen en voor MC 1 was dit alweer de laatste speeldag.

De Tobbedansers, Wadlopers, Jonge Seunen en fc Harlingen MP of te wel de Minipupillen van de fc Harlingen speelden hun voorlaatste ronde van hun onderlinge competitie en zij houden het nog even spannend. Zodat op de laatste speeldag van zaterdag 23 mei pas de beslissing valt wie er winnaar word van deze competitie.

Voor F4G, dat eigenlijk nog in de competitie voor Mini pupillen mag spelen, stond de wedstrijd tegen koploper Terschelling F 1 op het programma. F4G bood geweldig partij in deze wedstrijd maar het veelal iets oudere Terschelling was sterker en wist dan ook door een 1-7 overwinning de punten en hierdoor ook het kampioenschap in deze klasse mee naar het eiland terug te nemen. Maar F4G kan op een heel mooi en geslaagd debuut bij de F pupillen terugzien.
F3G doet het ook erg goed in deze competitie, deze week moest er uit worden gespeeld bij Leeuwarder Zwaluwen en hier werd een mooie 0-11 overwinning behaald.

Het F2G team, dat al kampioen is, moest thuis spelen tegen Wijkels Hallum F2. Ook nu lieten ze er geen gras over groeien en in de race op weg naar een ongeslagen kampioenschap werden nu de Hallumers met 4-2 aan de zege kaar gebonden.

De wedstrijd van F1 uit tegen Trynwalden F2 werd uitgesteld. Het E6G team moest uit spelen tegen St. Anna E5 hun naaste concurrent voor het kampioenschap maar deze wedstrijd werd vanwege kermis in het dorp uitgesteld.

De spelers van E5G zijn ook nog volop in de race voor het kampioenschap en op de weg hierheen moest er eerst nog een derby tegen Zeerobben E6 worden gespeeld. Deze horde werd in een hele leuke en spannende wedstrijd  met een mooie 3-2 overwinning genomen en zo blijft E5G dus volop in de race voor het felbegeerde kampioenschap.

E4G moest uit spelen tegen Blauw Wit 34 E11 en dit werd een waar doelpuntenfestijn. In de 2e minuut scoorde Nick uit een penalty de 0-1 maar Blauw Wit kwam al snel weer langszij 1-1. Het was Odin die de 1-2 scoorde en even later was het Isa die er 1-3 en ook nog 1-4 van maakte waarna ook de tegenstanders er weer 1 maakten en het 2-4 werd. Op slag van rust was het opnieuw Isa die scoorde en er 2-5 van maakte. Direct na de rust was het Blauw wit dat  3-5 en 4-5 scoorde en was het weer spannend , maar Boaz scoorde 4-6 en was er weer even lucht voor E4. Maar als de tegenstander dan weer scoort en het 5-6 word, komt de spanning weer terug. In de slotfase word het, door goals van Boaz, nog 5-7 en ook nog 5-8.

Voor E3G stond de wedstrijd tegen de nummer twee Terschelling E2 op het programma en deze werd helaas met 3-1 verloren. De beide ploegen staan nu gelijk en in de laatste speelronde moet er uitkomst brengen wie er kampioen word.
Ook E2 heeft nog een kans op het kampioenschap  maar dan moeten ze alles winnen en hopen op een misstap van Frisia. Zelf winnen bleven ze doen want er werd met 4-0 gewonnen van AVV. E 1 kon deze ronde kampioen worden. Zij zijn dan ook verkozen tot team van de week die elders in deze krant vermeld staat.

D3 heeft ook nog alle kansen op het kampioenschap en op weg hierheen werd er met 2-1 gewonnen van naaste concurrent Oudega/HJSC D2. Met nog 1 speelronde te gaan is de titel binnen handbereik. De mannen van D2 moesten uit naar AVV , voor D2 was dit als kampioen een verplicht nummertje maar het moet altijd eerst maar even. Via Lars werd er een 0-1 voorsprong genomen maar uit een vrije trap kwam AVV langszij 1-1. Maar door doelpunten van Noah 2x en Lars werd de russtand 1-4. Na de rust ging D2 goed door en waren er nog enkele mooie acties en kansen  waaruit  Noah er nog  1-5 van wist te maken.

D1 liet op weg naar het kampioenschap een steekje vallen en verloor van concurrent St. Jacob D1 met  4-2.  Voor C 2 was er een thuiswedstrijd tegen Franeker C 4 en zij wisten deze met 4-2 te winnen. Door deze overwinning komt C 2 weer terug in de race om het kampioenschap en heeft alles weer in eigenhand nu. C1 moest uit naar Scharnegoutum  1 en deed dit met 10 man omdat er enkele spelers ontbraken wegens blessures en vakantie. Door een doelpunt van Jort werd het 0-1 maar Scharnegoutum scoorde even later de 1-1. Uit een vrije trap van Remco werd het 1-2 en nog voor de rust scoorde Jort de 1-3. Na de rust kreeg C 1 nog wel kansen maar deze werden niet benut en als je ze zelf niet maakt doet de tegenstander het vaak wel en dat was ook nu het geval maar verder dan de 2-3 wisten ook zij niet te komen.

Voor MC 1 krijgt het eind van de competitie een mooi sluitstuk want er werd voor de vierde keer op rij gewonnen. Als afsluiter trakteerden de meisjes hun trouwe supporters op een tienklapper want CVO MC 1 werd met een 10-0 nederlaag terug naar Vrouwenparochie gestuurd. De doelpunten werden gemaakt door Fleur 4 x, Ashley 3 x, Julia 2x en Laura 1 x, maar alle meisjes hebben ontzettend goed gespeeld om deze uitslag te halen.  Voor B 1 was er een thuiswedstrijd tegen Leovardia B 4 en deze werd met 6-1 gewonnen.  Het A1 team is nog vol in de jacht op het kampioensschap. Ook nu werd er weer gewonnen en wel met 0-7 bij Wijkels Hallum A1 en lijkt het kampioenschap mogelijk zaterdag al binnen te halen. Komend weekend zijn er voor veel teams de laatste wedstrijdjes en dan zullen we zien of er meer kampioenen bijkomen. De teller staat al op 4 maar die zal ongetwijfeld nog verder oplopen.