Voetbal

Jeugdtoernooi fc Harlingen weer daverend succes

Door Jeroen Pietersma
Zaterdag 28 mei organiseerde de fc Harlingen weer haar jaarlijkse Jeugdtoernooi. Dit toernooi werd dit jaar alweer voor de 42e keer georganiseerd en wordt al jaren op de eerste zaterdag na de competitie georganiseerd. En ook dit jaar was toernooiorganisator Jan Helvrich er weer in geslaagd om een groot deelnemersveld van meer dan 60 teams naar het zonovergoten en zeer gezellige Sportcomplex aan de Oosterparkweg te halen.

Voor Jan Helvrich was het dit jaar voor de negentiende keer dat hij het bekende Jeugdtoernooi als bestuurslid namens de club had georganiseerd. Voorheen natuurlijk namens RKvv Robur (Robur Jeugdtoernooi) en sinds twee jaar voor de fc Harlingen. Meer dan zestig teams waren aanwezig en de deelnemende verenigingen waren dit jaar: sc Berlikum, sc Terschelling, sc Franeker, LAC Frisia 1888, Be Quick Dokkum, sc Bolsward, vv Tzummarum, Texel ’94, Reiger Boys (Heerhugowaard), zmvv Zeerobben en natuurlijk alle jeugdteams van het organiserende fc Harlingen.

Een speciale vermelding hierin is er wel voor de spelers van sc Terschelling. Deze jongens en meiden hadden namelijk eerst ’s morgens nog hun laatste competitiewedstrijden gespeeld op andere plaatsen in de provincie en kwamen daarna nog ‘even’ bij fc Harlingen een toernooi spelen, grote klasse.

De teams speelden onder de bezielende leiding van een twintigtal scheidsrechters over de gehele dag met elkaar zo’n 110 wedstrijden, waarin maar liefst 250 doelpunten werden gescoord. Naast dit legertje scheidsrechters waren er natuurlijk nog vele vrijwilligers de gehele dag in touw. Age Tichelaar was als terreinmeester al om kwart over zeven aanwezig om de velden in orde te maken. Henk Knier zorgde ervoor dat het complex er de gehele dag keurig opgeruimd bij lag en Klaas van Veen schonk de gehele dag de gratis ranja in voor de dorstige spelers en speelsters. Zij kwamen dan ook vaak bij hem langs op deze zeer warme dag en het schijnt dat Klaas voorlopig geen ranja meer kan zien na het schenken van meer dan 3500 bekertjes ranja. Het kantinepersoneel liep zich uit de naad. Maar ook in het crisiscentrum was het zweten geblazen want de mannen van de wedstrijdleiding, Gerrit Vlietstra-Kuiken, Johannes Dijkstra en Jan Helvrich hadden het druk met het omroepen, standen verwerken, deelnemers ontvangen en de prijsuitreikingen te doen van de 18 klasses waarin werd gespeeld.

Nadat Johannes Dijkstra namens het bestuur en de organisatie de deelnemers had verwelkomd en hen allen succes had gewenst kon het toernooi om klokslag negen uur beginnen en om kwart voor zeven ’s avonds was het scheidsrechter Douwe Kamsma die het laatste fluitsignaal van deze zeer geslaagde dag mocht geven. Hierna was het woord aan voorzitter Willem Jan Kimp die de eer had gekregen om de laatste prijsuitreiking van de dag te mogen doen. Voor hij hier aan begon bedankte hij eerst alle vrijwilligers en sponsoren die deze dag mogelijk hadden gemaakt, waarna hij Johannes Dijkstra en Jan Helvrich met een bloemetje verraste voor het vele werk dat zij deze dag, maar ook in de periode er voor, verzet hadden voor het toernooi. Iedereen wordt bedankt voor een zeer geslaagde dag.

De uitslagen
Minipupillen:
1: Zeerobben MP1, 2: Zeerobben MP2 , 3: fc Harlingen MP1, 4: fc Harlingen MP2.
F5 pupillen:
1: BeQuick D. F4, 2: fc Harlingen F5G, 3: Zeerobben F8
F4 pupillen:
1: Frisia F9, 2: Zeerobben F 7, 3: fc Harlingen F4G
F3 pupillen ‘Kamsma Beker’:
1: Zeerobben F3, 2: Zeerobben F4, 3: fc Harlingen F3.
F1 pupillen ‘Kamsma Schoenen Beker’:
1: fc Harlingen F1, 2: Terschelling F1, 3: fc Harlingen F2
E4 pupillen:
1: Franeker E5, 2: fc Harlingen E4, 3: Zeerobben E7, 4: Zeerobben E8.
E3 pupillen:
1: Tzummarum E1, 2: Zeerobben E4, 3: Franeker E4 , 4: fc Harlingen E3
E1 pupillen ‘Kamsma E1 Beker’:
1: fc Harlingen E 1, 2: Zeerobben E3, 3: fc Harlingen E3, 4: Franeker E3, 5: Terschelling E1
MD1 ‘Hans Schouten Beker’:
1: fc Harlingen MD2, 2: Berlikum MD1, 3: fc Harlingen MD1
D2 pupillen:
1 Frisia D4, 2 fc Harlingen D3, 3 fc Harlingen D2
D1 pupillen ‘St. Michael Beker’:
1: Zeerobben D2, 2: fc Harlingen D1, 3: Terschelling D1
C3 junioren:
1: Zeerobben C3, 2: Texel 94 C4, 3: Terschelling C2G, 4: fc Harlingen MC1
C2 junioren:
1: Zeerobben C2, 2: Bolsward C2, 3: fc Harlingen C2
C1 junioren ‘S. Schaap Beker’:
1: Texel 94 C1, 2: ZeerobbenC1, 3: fc Harlingen C1, 4: Terschelling C1
B junioren: ‘J. Zuiderhof Beker’:
1: fc Harlingen B1, 2: Terschelling B1, 3: Reiger Boys B1, 4: Bolsward B2, 5: fc Harlingen B2
A1 junioren ‘Paul Bolte Beker’:
1: Be Quick D. A2, 2: fc Harlingen A1, 3: sc Terschelling A1

|Doorsturen

Buienradar



Agenda