Sport

Jeugdteams badmintonvereniging HBC de Wadden sluiten competities

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Dit jaar deden er drie jeugdteams van HBC de Wadden mee aan de regiocompetitie. Het eerste team speelde in de categorie tot 19 jaar, de twee andere in de categorie tot 17 jaar. In de regiocompetitie worden wedstrijden tegen teams van badmintonverenigingen uit de drie noordelijke provincies gespeeld. Soms moesten de spelers en speelsters dus afreizen naar Hoogezand en soms naar Leeuwarden. Tegen elk van de andere in de poule moet een uit- en een thuiswedstrijd gespeeld worden. Een team bestaat uit minimaal twee meisjes en twee jongens.

Het eerste team speelde in een poule van zes teams en speelde in het totaal tien wedstrijden. Zij wisten hieruit 22 punten te verzamelen. Een complete wedstrijd bestaat uit acht partijen. Als een team deze allemaal wint, levert dat acht punten op. Dit team van werd uiteindelijk vierde in hun poule.

Het tweede team speelde in een poule met zeven teams. Een van deze andere teams was het derde team van HBC de Wadden. Dat betekende in ieder geval minder reistijd, want een uitwedstrijd was dan in Harlingen. Doordat er zeven teams in de poule zaten, speelde het team 12 wedstrijden. En ze waren scoorden hierin behoorlijk veel punten, namelijk 61 punten in het totaal. Door dit mooie resultaat werden ze derde in de poule van zeven.

Het derde jeugdteam had het redelijk zwaar in dezelfde poule. De poule was vrij zwaar omdat er niet zoveel teams van andere verenigingen deelnamen en er daardoor geen categorie tot 15 jaar was. Toch wisten ook zij uiteindelijk 33 punten te verzamelen en werden vijfde in hun poule. Een mooi resultaat voor alle drie de teams.

De speelsters en spelers trainen en spelen elke donderdagavond van zeven tot kwart over acht en bereiden zich voor op het volgende seizoen. Wilt u meer weten over de jeugd van HBC de Wadden? Kijk op www.hbcdewadden.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda