Jeugdoverzicht fc Harlingen

Een heerlijk rustig weekend hebben de spelers van fc Harlingen gehad. De meeste teams waren vrij. Een enkeling had een oefenwedstrijd georganiseerd en slechts drie teams kwamen in actie voor een inhaalcompetitiewedstrijd waarvan ??n team voor de volgende bekerronde moest voetballen. Maar voor de meeste teams was het een vrij weekend. En dus gaan we in dit jeugdoverzicht ook alvast een beetje vooruit kijken naar morgen.

Bij de Jeugd Onder 9 jaar spelen de jongens van de JO9-1 morgen tegen de JO9-1 van St. Annaparochie op sportpark De Waaie. JO9-2 speelde afgelopen weekend een inhaalwedstrijd tegen Franeker JO9-2. In een wedstrijd die gelijk op ging was het Franeker die in de twaalfde minuut als eerste raak schoot. Tot aan de rust kwam daar geen verandering in, hoezeer Harlingen het ook probeerde. Na de rust volgden er aanvallen op aanvallen van Harlingen en uiteindelijk wisten ook ‘onze’ jongens de gelijkmaker te maken. Deze eindstand gaf de juiste krachtsverhoudingen weer. De jongens van JO9-3 nemen het morgen thuis op tegen JO9-1 van Minnertsga om negen uur. De jongste ‘F-jes’, JO9-5 zullen morgen de jongens van AVC JO9-2 op de Vierkantsdijk ontvangen en ook deze wedstrijd begint om negen uur.

Bij Jeugd Onder 11 jaar zullen de mannen van JO11-1 het morgen thuis op gaan nemen tegen ONS Boso Sneek JO11-2. De wedstrijd vangt om 10.30 uur aan. De jongens van JO11-2 zijn morgen in Bolsward te vinden. Daar nemen ze het om negen uur op tegen de JO11-5. Beide teams hebben nog geen punten en dus zou het wel eens een spannende wedstrijd kunnen worden. De JO11-3 gaan voor hun uitwedstrijd naar Makkum. Daar staat de JO11-3 klaar om negen uur. En ook voor deze beide teams geldt dat het wel eens spannend zou kunnen worden want ze hebben allebei tot nu toe zes punten uit vijf wedstrijden. De meisjes van MO11-1, die momenteel op de tweede plaats staan, ontvangen morgen de nummer 5 SC Franeker MO11-1 om 10.30 uur op de Vierkantsdijk.
En dan de Jeugd Onder 13 jaar. De jongens van JO13-1 zullen het morgen op gaan nemen tegen Zeerobben JO13-1. De aftrap is om twaalf uur op de Vierkantsdijk. Om 12.30 uur zullen in Menaam op Sportpark Schatzenburg de jongens van JO13-2 te vinden zijn. En hopelijk kunnen ze ook deze wedstrijd op hun lijstje van ongeslagen wedstrijden zetten. Ook zijn ze een ronde verder in de beker want afgelopen zaterdag wisten ze met 2-3 Minnertsga JO13-1 te verslaan. De jongens van JO13-3 vangen hun wedstrijd morgen om 10.00 uur aan en tegenstander zal dan LSC 1890 JO13-7 uit Sneek zijn. De meiden van MO13-1 hebben in hun wedstrijd tegen en in Bolsward MO13-3 flink weten te scoren. Na een kwartier aftasten was het Harlingen die de openingstreffer wist te scoren. Bij rust liepen ze zelfs uit naar 0-3. Na de rust gingen de meiden goed door en konden ze uiteindelijk 0-8 als eindstand op het scorebord zetten. Morgen nemen ze het in Sneek op tegen de koploper LSC 1890 MO13-1.
Bij de Jeugd Onder 15 jaar zullen de jongemannen van JO15-1 de nummer zeven ontvangen, SC Stiens JO15-2. De wedstrijd begint om 12.30 uur op de Vierkantsdijk. De mannen van JO15-2 reizen morgen af naar Sportpark Schatzenburg in Menaam en de dames van MO15-1 spelen om 14.00 uur thuis tegen Leovardia MO15-2 uit Leeuwarden.
Bij de Jeugd Onder 17 jaar hebben de jongemannen van JO17-1 nog een weekje extra vrij. Zij zullen zich dan ook gaan concentreren op 5 november want dan spelen zij thuis. Tegenstander zal dan SDS JO17-1 zijn.
De Jeugd Onder 19 jaar, de JO19-1, reizen morgen af naar Franeker. De mannen van JO19-1 staan drie plekjes boven Harlingen en Harlingen zal er alles aan doen om in deze wedstrijd van de nul af te komen.

Met een geweldige sponsorloop van afgelopen dinsdag waren allemaal één. We waren Samen Sterk. Zaterdag zullen de jongens en meisjes het weer op gaan nemen tegen verschillende teams maar ook dan kun je Samen Sterk zijn. Als team, als vereniging maar ook zeker als toeschouwer. Eigenlijk kunnen we met alles ‘Samen Sterk’ zijn en laten we dat voortaan maar doen. Samen Sterk! Tot zaterdag…