Voetbal

Jeugdoverzicht fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen weekend was het weer genieten op het voetbalveld. Zowel op de Vierkantsdijk, waar de thuiswedstrijden gespeeld werden, als bij andere clubs. Sommige teams moesten al voor dag en dauw op waarbij de zon pas onderweg in de auto ?op? kwam. En die tijd gaan we weer tegemoet. Maar als dat zonnetje dan eenmaal schijnt, is het genieten op en rond de velden. Hieronder de beknopte uitslagen van week 41.

Bij de Jeugd Onder 9 jaar speelden de jongens van de JO9-1 thuis tegen de JO9-3 van Blauw Wit ’34. Gelijk na de aftrap ging Harlingen al vol in de aanval en waren het de Leeuwarders die terug werden gedrongen. Harlingen begon te scoren en versloegen Blauw Wit uiteindelijk vrij simpel met 7-0. JO9-2 zou tegen Franeker maar deze werd afgelast. Morgen zullen zij deze wedstrijd gaan spelen om 10.00 uur op de Vierkantsdijk. De jongens van JO9-3 waren bij Zeerobben te vinden en namen het daar op tegen JO9-4. Zeerobben bleek de sterkste en het werd 7-1. Bij de jongste ‘F-jes’, JO9-5, was het een andere spelbeeld. Zij waren namelijk ook bij Zeerobben te vinden en namen het op tegen de JO9-6. In een leuk fanatiek wedstrijdje waren de ploegen behoorlijk aan mekaar gewaagd en zo werden de punten ook gelijkwaardig verdeeld met een eindstand van 4-4.

Bij Jeugd Onder 11 jaar vertrokken de mannen van JO11-1 naar Koudum om daar dé kraker in de 2e klasse district Noord te spelen tegen Oeverzwaluwen JO11-1. Met een eindstand van 2-5 is Harlingen nu de trotse koploper en hebben ze de Oeverzwaluwen een poepje laten ruiken. De jongens van JO11-2 hadden het zwaar in Leeuwarden in de wedstrijd tegen MKV’29 JO11-3. Zelf kwamen de jongens niet aan scoren toe en het werd 0-11. Komend weekend zijn de jongens vrij maar 29 oktober zullen ze naar Bolsward afreizen. De JO11-3 kreeg Zeerobben JO11-9 op bezoek en na het verlies tegen Arum vorige week waren ze er op gebrand om nu de punten thuis te houden. En dat is ze gelukt. En hoe. Met maar liefst 16-0 werd de overwinning goed gevierd.

De meisjes van MO11-1 speelden thuis en het was Tzummarum MO11-1 die op bezoek kwam. En wederom winst voor de Harlingse meisjes. Met een eindstand van 6-2 staan zij momenteel op een keurige tweede plek. Ook de meisjes zijn morgen vrij maar zij zullen zich volop gaan concentreren op Franeker. Die komen 29 oktober naar Harlingen.

En dan de Jeugd Onder 13 jaar. De jongens van JO13-1 krijgen de smaak te pakken. Na de winst vorige week op St. Anna was het nu de beurt aan SJO Dronrijp Foarut Combinatie om te laten zien wat Harlingen in zijn mars heeft. In Deinum werden de drie punten gepakt door Harlingen en het werd 0-3. Ook Harlingen heeft een weekje vrij van competitie maar ze zijn zich al volop aan het concentreren op de wedstrijd van 29 oktober. Want dan komen de Zeerobbers op bezoek. Na de riante overwinning tegen Bolsward vorige week weten de jongens van JO13-2 ook tegen Frisia JO13-6 te winnen met 4-3. Na vijf gespeelde wedstrijden staan zij bovenaan met vijf gewonnen wedstrijden. De jongens van JO13-3 waren bij Zeerobben om het op te nemen tegen JO13-4. Door wat uitvallende spelers waren zij genoodzaakt jongens van andere teams om hulp te vragen en gelukkig konden er een paar van JO13-1 versneld overkomen na hun wedstrijd in Deinum. Waar het toch aardig gelijkwaardig opging was het Harlingen die de drie punten mee konden nemen. Het werd 1-3. De meiden van MO13-1 zijn morgen in Bolsward te vinden en zij zullen het om 12.15 uur op gaan nemen tegen de MO13-3.

Bij de Jeugd Onder 15 jaar was het een uitwedstrijd voor JO15-1 van fc Harlingen. In Leeuwarden was de tegenstander Leovardia JO15-2 en zij kwamen al na dertig seconden op achterstand te staan door een mooie goal van Stijn. En Harlingen weet goed door te gaan. Met 0-4 gaan ze de rust in. Maar Leovardia moet opgeven. Door blessures aan hun kant werd de tweede helft niet eens meer gespeeld en blijft het bij 0-4. De mannen van JO15-2 kregen thuis de mannen van Blauw Wit ’34 JO15-5 op bezoek maar deze bleken te sterk voor de Harlingers. Eindstand 1-7. De dames van MO15-1 reisden af naar Dronrijp om het op te nemen tegen SJO Dronrijp Foarut MO15-1. Harlingen heeft hard gevochten maar het mocht niet baten…eindstand 2-0.

Bij de Jeugd Onder 17 jaar hadden de jongemannen van JO17-1 het zwaar in een thuiswedstrijd tegen Makkum JO17-1. Het werd 0-6. De eerstvolgende thuiswedstrijd zal op 5 november zijn tegen SDS JO17-1.

Bij de Jeugd Onder 19 jaar speelden de JO19-1 thuis tegen SJO Dronryp/Foarut. Het was van te voren al bekend dat het een zware strijd zou worden. Tegen de nummer twee in de eerste klasse ging Harlingen dan ook onderuit met 1-5. Maar het vertrouwen in de groep is moeilijk klein te krijgen en die winst, die zal zeker een keer komen.

Morgen is het beker/inhaaldag en zijn de meest teams vrij. Niet veel drukte op de velden van fc Harlingen dus. Toch zullen de jongens van JO9-2 het om 10.00 uur op gaan nemen tegen Franeker. En ook de mannen van JO15-1 zijn om 11.00 uur aanwezig. Dan begint voor hun de oefenwedstrijd tegen AVC.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda