Voetbal

Jeugdoverzicht fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
Er werden een paar wedstrijden afgelast vanwege het weer. Het was ook bar en boos af en toe. Regen, wind en hagel kwamen voorbij. Maar na de wedstrijden is het een hoop lol onder de douche en kunnen de jeugdleden weer lekker opwarmen en napraten over de wedstrijd. Want of er nu verloren wordt of gewonnen wordt, als er maar gevoetbald wordt. Hieronder een kort verslag van wat er zich afspeelde op de velden van fc Harlingen.

Fc Harlingen JO7

De allerjongste jeugd bij fc Harlingen groeit en groeit. Ook zij spelen elke week in competitie vorm en ook komend weekend komen zij in actie. Op Sportpark It Gryn in Stiens gaan ze de strijd aan tegen de jongens en meisjes van FVC JO7-1, SC Stiens JO7-1 en SJO DFC JO7-1.

Fc Harlingen JO9
De jongens van fc Harlingen JO9-1 namen het afgelopen zaterdag op tegen Zeerobben JO9-2. Op de Robbenplaat was het Zeerobben die voor kwam te staan maar Harlingen wist elke keer toch weer aan te sluiten. Net voor de rust komt Zeerobben met 3-2 voor te staan. Na rust slaat het weer om, wordt het donker en komt de regen met bakken uit de hemel. Maar de mannetjes gaan stoer door. Wanneer fc Harlingen weer gelijk komt (3-3) begint het enorm te hagelen en trok de wind aan. Fc Harlingen scoorde niet meer maar Zeerobben wel en de einduitslag werd 5-3. Komende zaterdag zijn de jongens thuis om 9.00 uur te bewonderen. Dan komt Scharnegoutum ’70 JO9-1 op bezoek.

Fc Harlingen JO11
Woensdag 15 november speelden de jongens van JO11-1 van fc Harlingen een wedstrijd en wel in en tegen SC Bolsward JO11-1. Ze verloren met 5-1. Komend weekend ontvangen ze thuis de op de laatste plaats staande Workum JO11-1. Hier zouden de jongens wel eens punten kunnen gaan pakken dus. De wedstrijd begint om 10.15 uur. Fc Harlingen JO11-2 won in Leeuwarden met 0-7 van Leovardia JO11-5. Zij zetten hiermee de tweede winstpartij op hun naam. Komende zaterdag komen de jongens van Zeerobben JO11-4 naar de velden van fc Harlingen. Om 10.00 uur barst de strijd los tussen de beide clubs. Fc Harlingen JO11-3 ontving Arum JO11-1 thuis. Wederom grote knapen of onze jongens zijn zo klein, dat kan natuurlijk ook. Een spannende wedstrijd waar de goals vlak achter elkaar vielen en qua stand gelijk opging. Uiteindelijk werd de eindstand 4-4 en hiermee pikt fc Harlingen toch een puntje mee. Zaterdag vertrekken de jongens naar Top ’63 JO11-2 in Oppenhuizen. Na een speelronde vrij te hebben gehad, speelden de jongens van fc Harlingen JO11-4 thuis tegen Terschelling JO11-2. Het was erg duidelijk dat Terschelling de hoge golven nog in de benen hadden want het was fc Harlingen die de overhand had en de wedstrijd wist te winnen met 6-2.

Fc Harlingen JO13
De jongens van fc Harlingen JO13-1 vertrokken al vroeg naar Sneek waar LSC 1890 JO13-2 de tegenstanders waren. En ze waren niet voor niets zo vroeg uit bed gegaan want de drie punten konden met ‘inne bûse’. Einduitslag 1-4. Aankomend weekend komt Workum JO13-1 op visite en de wedstrijd begint om 9.30 uur. Fc Harlingen JO13-2 doet wat ze kan maar wedstrijden winnen dat wil nog niet echt. Ook tegen St. Jacob JO13-1 verloren ze met 1-4. Desalniettemin blijven ze natuurlijk lekker doorgaan en zullen ze het aankomend weekend op gaan nemen op en tegen Terschelling JO13-1. Wie weet gaan ze voor een stunt zorgen. Mis het niet!

Fc Harlingen JO15
De jongens van fc Harlingen JO15-1 verloren nipt tegen ONS Sneek JO15-2 met 4-3. Zaterdag vertrekken de jongens naar Zeerobben om het op te gaan nemen tegen JO15-2. Een ploeg die na zeven wedstrijden gespeeld te hebben nog maar één winstpartij op hun naam heeft. Maar ook dit moeten de Harlinger jongens niet onderschatten. De wedstrijd van fc Harlingen JO15-2 tegen Franeker JO15-3 werd afgelast. Maar deze zal ongetwijfeld op een andere datum ingehaald gaan worden. Voor komende zaterdag een thuiswedstrijd voor de boys en wel tegen Nicator JO15-1. Aanvang wedstrijd 13.00 uur.

Fc Harlingen JO17
De mannen van fc Harlingen JO17-1 namen het thuis op tegen de koploper Workum JO17-1. Een ploeg die nog niks verloren heeft. En dat lieten ze ook nu tegen fc Harlingen zien. Einduitslag 1-7. Komende zaterdag staat Mulier JO17-1 op het programma.

Fc Harlingen JO19-1
fc Harlingen JO19-1 heeft in IJlst de drie punten gepakt. Een mooie overwinning van de mannen op ST.IJVC/Blauwhuis JO19-1 waar het 0-2 werd. Komende zaterdag kunt u ze thuis komen aanmoedigen om 15.00 uur. Dan zullen ze het op gaan nemen tegen SDS JO19-1.

En dan gaat de negende speelronde alweer in voor de jeugd. Met nog een paar wedstrijden te gaan voordat de winterstop zijn intrede doet. Zaterdag begint de dag om 9 uur bij fc Harlingen met de jongste jeugd. De JO9-1 trappen dan af. Komt u weer kijken? U bent van harte welkom!

|Doorsturen

Buienradar



Agenda