Jeugdoverzicht fc Harlingen

Een prachtig voetbalweekend heeft fc Harlingen achter de rug. Met 55 doelpunten door fc Harlingen gemaakt, kunnen ze zeggen dat het weer een succesvol weekend was. Hieronder een kort verslag van wat er zich afspeelde bij fc Harlingen en omstreken.

Fc Harlingen JO9

Fc Harlingen JO9-1 begon hun competitie zeer goed. Toen de kleine Seunen de rust ingingen stond het al 8-0. Maar tijdens de tweede helft werd dit meer dan verdubbeld. Met maar liefst 20-1 werd er van St. Annaparochie JO9-2 gewonnen. De jongens en meisjes van fc Harlingen JO9-2G waren een speelronde vrij maar aankomende zaterdag zullen zij het thuis op gaan nemen tegen Oosterlittens JO9-3.

Fc Harlingen JO11
De wedstrijd van Harlingen JO11-1 tegen LSC 1890 JO11-1 werd een ware krachtmeting tussen twee ploegen die niet veel voor elkaar onder deden en dan geven kleine verschillen de doorslag. Foute passes en te slap het duel ingaan konden zomaar dodelijk zijn. De Harlingers kwamen op voorsprong maar al snel wist LSC langszij te komen. Toch gingen de Harlingers met een 2-1 voorsprong de rust in. LSC wist na de rust wederom langszij te komen en kwamen zelfs op voorsprong. Maar fc Harlingen gaf niet op en even later wisten ze de achterstand om te buigen in een 4-3 voorsprong. Toch was het LSC die de stand gelijk trok en kwam er een eind aan de ware thriller waarbij de punten eerlijk verdeeld werden. Eindstand 4-4. Fc Harlingen JO11-2 had niet echt moeite met Terschelling JO11-1 maar ze kwamen niet toe aan het scoren. Terschelling juist wel en het werd 0-10 voor de eilanders. Fc Harlingen JO11-3 nam het in Sneek op tegen LSC JO11-5. De ene goal was nog mooier als de ander en Harlingen nam de drie punten mee naar huis door met 0-8 te winnen. Fc Harlingen JO11-4 neemt het zaterdag thuis op tegen Zeerobben JO11-7.

Fc Haringen JO/MO13
Fc Harlingen JO13-1 had thuis als tegenstander Blauw Wit JO13-2. Fc Harlingen kwam niet echt in gevaar en voetbalde een heerlijke wedstrijd waarin het 3-0 werd. De echte kraker werd woensdagavond gespeeld. Een inhaal bekerwedstrijd bij fc Harlingen tegen Zeerobben JO13-1. Fc Harlingen ging, na een prima eerste helft, met een 2-1 voorsprong de rust in. Zeerobben wist in de tweede helft de gelijkmaker te maken doordat fc Harlingen iets rommeliger gaat voetballen. Toch wonnen de jongens van fc Harlingen door de 3-2 te scoren. Fc Harlingen JO13-2 namen het in Tzummarum op tegen JO13-1. Het werd 13-1. Komende zaterdag om 10.00 uur weer een stadsderby en dan komt Zeerobben JO13-3 het opnemen tegen de jongens van fc Harlingen JO13-2.
De eerste competitiewedstrijd van fc Harlingen MO13 tegen Bolsward MO13-2 werd helaas verloren met 1-0.

Fc Harlingen JO/MO15
De jongens van fc Harlingen JO15-1 namen het in Sexbierum op tegen AVC JO15-1 en het werd 4-10 voor de Harlingers. De jongens van fc Harlingen JO15-2 verloren in Harlingen van St. SDS/Nijland JO15-1 met 2-6.
De meiden van fc Harlingen MO15-1 namen het thuis op tegen Black Boys MO15-1. Een mooie en spannende wedstrijd om te zien. Er werd veel strijd geleverd en de Harlinger meiden wisten met 3-1 te winnen.

Fc Harlingen JO17
De mannen van fc Harlingen JO17-1 wonnen in Bolsward van JO17-2 met 3-4.

Fc Harlingen JO19
Fc Harlingen JO19-1 verloren zaterdag hun eerste competitiewedstrijd tegen GAVC JO19-1 met 0-9. Zaterdag zullen de mannen het in Sneek op gaan nemen tegen LSC 1890 JO19-1. En natuurlijk willen ze de drie punten mee naar huis nemen.

Aanstaande zaterdag komen er weer diverse jeugdteams in actie op de velden van fc Harlingen. Wat te denken van Oosterlittens, Stavoren, Franeker en Zeerobben? Ja, de competitie gaat nu écht los en een ieder is van harte welkom om de jeugd aan te moedigen. Vanaf 9 uur starten de jongste teams bij fc Harlingen en daarna is er eigenlijk op elk uur wel een aantrekkelijke wedstrijd om te zien. Dus wederom, tot morgen!