Voetbal

Jeugdoverzicht fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
En dan brak toch ?cht het allerlaatste competitieweekend aan bij fc Harlingen. Met wederom een kampioensteam.

Bij de Jeugd Onder 9 jaar zouden de jongens van JO9-1 het opnemen tegen de Leeuwarder Zwaluwen. Maar helaas, Leeuwarden belde af, en deze wedstrijd werd afgelast en zo eindigen de jongens op de derde plaats van hun competitie. In een moeilijk jaar bleven de jongens elkaar steunen en kunnen ze vol trots de ‘f-jes afdeling’ verlaten op weg naar een nieuw seizoen. De jongens van JO9-2 boekten een prachtige overwinning van 10-3 op Frisia JO9-9. Met deze overwinning eindigen de jongens op een keurige tweede plaats. De jongens van JO9-3 wonnen met 3-0 tegen Frisia JO9-1 en hiermee hebben we een nieuw kampioensteam binnen fc Harlingen. Van de tien gespeelde wedstrijden werden er maar liefst acht gewonnen, één gelijk gespeeld en één verloren. Een prima prestatie voor de jonge voetballertjes. De jongste voetballertjes van JO9-5 speelden een zeer spannende wedstrijd tegen Zeerobben JO9-6. De vorige wedstrijd eindigde met slechts één doelpunt verschil en ook deze wedstrijd werd nipt verloren door de jonge spelertjes. Eindstand 4-5.

Bij de Jeugd Onder 11 jaar sloten de jongens van JO11-1 hun competitie af met een wedstrijd tegen LSC 1890 JO11-1. Met een gelijkspel (1-1) werd het seizoen afgesloten en de mannen kunnen trots zijn op hun ervaringen in de 1e klasse. Hier gaan we volgend seizoen vast en zeker meer van horen. De jongens van JO11-2 verloren met 0-8 tegen de koploper Frisia JO11-8. De jongens zullen op 3 juni nog één keer in actie komen in een thuiswedstrijd tegen Leovardia JO11-8. Met een mooie overwinning van 5-2 op SJO Oudega/HJSC/Heeg JO11-4 sluiten de jongens van JO11-3 hun competitie af en eindigen op de vijfde plaats.

De JO13-3 zijn uitgespeeld. De tegenstanders moeten nog wel een wedstrijd spelen en dus is er over een definitieve stand nog geen duidelijkheid.
De laatste wedstrijd van de meiden van MO13-1 werd gespeeld tegen de meiden van Zeerobben. Eindstand 0-7. Weer een ervaring rijker in de 1e klasse en hier kunnen de meiden zeker trots op zijn.

De mannen van JO15-1 waren vorige week al kampioen geworden maar toch stond er nog één wedstrijd op het programma en wel in en tegen Deinum JO15-1. En of het kampioenschap nog in de benen zat dat weet niemand maar helaas werd deze laatste wedstrijd verloren met 1-2. Uiteraard verandert hiermee de stand niet en met maar liefst 55 punten uit 20 wedstrijden kunnen de mannen nu voor even de voetbalschoenen aan de wilgen hangen. Bij de mannen van JO15-2 is het nu ook einde competitie. In de laatste thuiswedstrijd kwamen ze net wat te kort tegen Nijland JO15-1 en het werd 2-3 en hiermee eindigen de jongens op een keurige vierde plaats.
In een uitwedstrijd voor de dames van MO15-1 bij SJO Dronrijp Foarut Combinatie MO15-1 werd er niet gescoord en met een eindstand van 0-0 eindigen de meiden op een derde plaats.

En zo eindigt de competitie voor de jeugd bij fc Harlingen. Enkele teams zullen nog wel deel gaan nemen aan toernooien. Uiteraard staat er voor zaterdag ons eigen jeugdtoernooi op het programma. Van de JO9 tot en met de JO19 gaat elk team strijden voor die begeerde wisseltrofee. Meer informatie over het jeugdtoernooi kunt u verderop in deze krant lezen. Voor nu eindigt het competitieseizoen bij fc Harlingen en gaan de voetbalschoenen waarschijnlijk een aantal weken de kast in. Hopelijk geniet een ieder van zijn of haar welverdiende rust en zien we iedereen weer gezond en wel terug in het volgend seizoen, met nieuwe teams bij fc Harlingen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda