Jeugdoverzicht fc Harlingen

Nog even voor de duidelijkheid: de aanduidingen A- tot en met C-junioren en D- tot en met F-pupillen zijn verdwenen. Hiervoor in de plaats zijn de internationaal gebruikelijke aanduidingen Onder 20 (jaar) tot en met Onder 6 (jaar) gekomen. C-junioren worden dus bijvoorbeeld Onder 15. Feitelijk verandert er niets want dit was altijd al de leeftijdsgrens van de C-junioren. Nieuw is ook de toevoeging van een J in de aanduidingen voor de jeugd. Niet de J van jongens, maar de J van jeugd. Jeugdklassen waarin zowel jongens als meiden gezamenlijk in ??n team of als teams tegen elkaar kunnen uitkomen. Naast deze gemengde jeugdcompetities komt er, net als nu, bij een aantal leeftijdsgroepen ook een specifieke meidencompetitie, die wordt aangeduid met een M in plaats van een J. Deze aanduidingen zijn nodig om verbeteringen in de toekomst mogelijk te maken, aldus het KNVB?

En dan nu de uitslagen van week 36: De JO9-1 had de woensdag eerst nog een bekerwedstrijd in en tegen Lemmer die toch wel iets sterker bleek dan fc Harlingen. Het werd daar 8-1. Afgelopen zaterdag namen ze het in hun eerste thuiswedstrijd op tegen Bolsward JO9-1. Waar Harlingen in de eerste helft beter was en met 4-2 de rust in gingen, kwam Bolsward in de tweede helft gevaarlijk terug en werd de eindstand 4-4. JO9-2 nam het ook op woensdag op tegen Oosterlittens JO9-1 en de mannen waren aan elkaar gewaagd. Waar Harlingen voor kwam te staan trok de tegenpartij elke keer de stand weer gelijk. Maar met een eindstand van 5-4 trok Harlingen aan het langste eind. Zaterdag maakte Harlingen ook al veel goals in de bekerwedstrijd tegen stadsgenoot Zeerobben JO9-3. Harlingen hield de nul en kon maar liefst zelf zeven keer scoren. JO9-3 speelde 5-1 bij Zeerobben tegen JO9-4. Zaterdag kwam Arum JO9-1 op visite en keerde met een winst van 0-4 weer huiswaarts.

De JO11-1 won op een doordeweekse avond in Franeker tegen JO11-1 met 2-5. JO11-2 had het zwaar te verduren tegen SDS JO11-1 en verloor met 13-1. In de thuiswedstrijd tegen Oosterlittens JO11-2 moest Harlingen eveneens de winst overlaten aan de tegenstander en werd het 0-8. JO11-3 kwam nét te kort in de wedstrijd tegen Arum JO11-2 en het werd 4-5. Maar in de wedstrijd tegen de Leeuwarder Zwaluwen JO11-3 deden de mannen betere zaken en wonnen met 4-7. De meisjes MO11-1 verloren de thuiswedstrijd tegen Bolsward MO11-1 met 0-5.
De JO13-1 speelde in Franeker hun eerste competitiewedstrijd. Een sterke tegenstander die dan ook met 6-0 won. Voor JO13-2 werd het een mooie thuiswedstrijd tegen Arum/Stormvogels JO13-1. Met een eindstand van 8-4 had Harlingen de drie punten in the pocket. JO13-3 moest de winst overlaten aan St. Jacob JO13-1, eindstand: 0-13. De meiden van MO13-1 speelden thuis 0-4 tegen Bolsward MO13-1.
De JO15-1 speelde op woensdag uit tegen Makkum JO15-1 en die wedstrijd werd, met hard werken voor elkaar en rustig te blijven voetballen via af en toe mooie combinaties, beëindigd met een 2-2. JO15-2 moest de winst overlaten aan Oosterlittens JO15-2 want het werd daar 3-2. De laatste minuten waren om te snijden bij de dames van MO15-1 in de wedstrijd tegen Be Quick MO15-2. Harlingen scoort 2-2 maar helaas in de laatste minuut kon de verdediging de linie niet meer dicht houden en brak Dokkum even door. Een enorm sterke wedstrijd van deze dames en langzaam worden de optimale posities helder. Eindstand 2-3. Tegen St. Annaparochie lukt het Harlingen nét niet om de stand gelijk te trekken en verliezen met 2-1.
De JO17-1 had in de wedstrijd tegen Hardegarijp JO17-1 geen antwoord en het werd 0-10 voor de tegenstander. In de uitwedstrijd tegen Workum JO17-1 werd het 9-0.
Bij de JO19-1 kwamen de Frisianen op bezoek en dat is niet zomaar een team want vorig jaar werd dat team nog getraind door onze trainer. Voor trainer Henk Andy dus veel vertrouwde gezichten aan de Vierkantsdijk. Bij elkaar opgeteld erg goed voetbal gezien van de Harlingers en het scorende vermogen en de discipline was er maar er had meer ingezeten. Eindstand tegen Frisia JO19-2: 3-4.

En morgen? Wederom weer veel interessante wedstrijden te zien. Vanaf 9 uur beginnen de jongste jeugdleden met de competitie. De dag wordt afgesloten door zowel de JO17-1 als de JO19-1. Zij nemen het respectievelijk op tegen de Oeverzwaluwen en de Leeuwarder Zwaluwen. U bent van harte welkom.