Jeugdnieuws fc Harlingen

HARLINGEN - Zaterdag 21 maart was al weer de derde ronde van de voorjaarsreeks voor de jeugdteams van de fc Harlingen. De minipupillen hadden deze week een vrije speelronde en konden dus lekker uitslapen. En gezien het weer die ochtend was dat maar goed ook. Maar na de regen kwam dan toch het zonnetje voorzichtig te voorschijn en dat deed sommige teams wel goed.

De mannen en vrouwen van F3G moesten uit naar Blauw wit 34 F7. F3G doet het zeer goed in de competitie en ook in deze wedstrijd werden de 3 punten weer mee naar huis genomen, zodat F3G zich in de bovenste regionen van hun klasse handhaaft. Het F2G team moest naar AVC te voetballen. Dit team is verkozen tot team van de week die elders in de krant vermeldt staat. En de F1G en F4G teams hadden een roostervrije dag doordat zij met een oneven aantal ploegen in de competitie zitten.

Voor E5G was er een thuiswedstrijd tegen Frisia E 12, dit werd een zeer spannende wedstrijd met veel doelpunten. Maar helaas maakten de gasten er net een paar meer en werd er ondanks dat er zeer goed werd gespeeld met 2-4 verloren. De spelers van E4G moesten uit naar DTD E 1, E4G begon direct met aanvallen en dat resulteerde al snel in een doelpunt van Boaz 0-1. Hierna kreeg ook DTD enkele kansen en ging de wedstrijd gelijk op, maar enkele minuten voor de rust was het opnieuw Boaz die er 0-2 van maakte. Helaas voor E4G scoorde DTD al direct na de aftrap de 1-2 en dit was ook de ruststand.

Na de rust ging E4G de aanval zeken en kreeg kans op kans, maar gescoord werd er niet door de Harlingers en als jezelf niet scoort dan doet de tegenstander dit vaak wel en dit gebeurde ook nu dus 2-2. Ondanks deze tegenvaller bleef E4G goed spelen en de aanval zoeken en kreeg veel kansen nog maar 12 keer paal en lat stonden een verdiend doelpunt in de weg zodat het 2-2 bleef. Voor E3G was er deze keer een uitwedstrijd en wel tegen Frisia E9. E3G staat hoog op de ranglijst en liet zien dat ze hier ook wilden blijven staan en in een goed gespeelde wedstrijd werden de punten door een mooie 3-6 overwinning mee naar huis genomen.

De mannen van E2 moesten thuis tegen het ook geklasseerde MKV 29 E 1spelen om de koppositie in hun klasse te behouden. In een leuke en spannende wedstrijd was het jammer genoeg wel voor E2 dat de Leeuwarders de punten mee naar huis namen door een 0-1 overwinning. Het E1 team blijft het verrassend goed doen in de eerste klas, want er werd tegen Terschelling E1 met maar liefst 3-0 gewonnen. Terschelling was de betere partij in de eerste helft. De uitstekende keeper Tim kreeg gelukkig twee keer hulp van de paal en ging Harlingen met een 0-0 de rust in. Pas in de tweede helft kwam fc Harlingen E1 aan het scoren toe.

D3 moest uit naar het altijd lastige Oudega/HJSC D2G en hier werd ondanks dat er wel goed werd gevoetbald een 4-1 nederlaag geleden. Het D2 elftal moest thuis tegen Oosterlittens D2 en deze namen al na een paar minuten een 0-1 voorsprong. De mannen van D2 waren nu wel echt wakker en het was dan ook al snel Noah die de gelijkmaker scoorde. Even later scoorde dezelfde Noah ook de 2-1.

Na over en weer wat kansen te hebben gehad was het Thijs die de 3-1 scoorde en even later was het wederom Noah die er 4-1 van maakte. Op slag van rust leek Oosterlittens nog te scoren maar in goede samenwerking wisten Jakko en Joel een goal te voorkomen. Na de rust was het wel raak voor Oosterlittens en was het 4-2, maar enkele minuten later was het Ricardo die er 5-2 van maakte. Oosterlittens gaf het niet op en scoorde 5-3, maar enkele minuten later scoorde Frenk de 6-3. Hierna lieten de gasten het een beetje zitten en kon D2 door doelpunten van Noah en Jakko verder uitlopen naar 8-3.

Voor de D1 stond er een reisje naar Terschelling op het programma en dit liep niet helemaal naar wens omdat er met 4-0 werd verloren waar er mogelijk misschien wel meer voor D 1 had ingezeten. C 2 moest uit naar Franeker C 4 en hier werd een ietwat sneakie 3 – 4 overwinning behaald, maar deze tellen ook zeker mee en deze keer zat het voor C 2 dus een keertje mee, waar het ook heel vaak andersom is. C 1 moest thuis spelen tegen Makkum C 1 en dit werd een 6-2 overwinning.

De meisjes van MC 1 moesten al heel vroeg spelen tegen Blauw Wit 34 MC 1. MC 1 begon goed aan de wedstrijd en kreeg al snel enkele kansjes maar gescoord werd er nog niet. Omdat ook Blauw Wit enkele kansen had gehad was het direct in de beginfase al spannend. MC 1 speelde goed en het was Romy die uit een hele mooie aanval de 0-1  maakte. Maar even later was het weer 1-1. Beide ploegen voetballen goed zodat het een leuke en open wedstrijd werd met voor beide teams mooie kansen welke door Blauw Wit het beste werden benut zodat de rust met 3-1 aanbrak.

Na de rust hetzelfde beeld. Twee ploegen die wilden voetballen en kansen creëerden, maar het was ook in de tweede helft Blauw Wit dat deze soms met een beetje meer geluk wist te verzilveren, zodat de 6-2 nederlaag een beetje te hoog uitviel en er voor MC 1 wel iets meer had kunnen inzitten deze wedstrijd. Het mooiste doelpunt van de dag werd trouwens gemaakt door rechtsachter Meike van Scharrenburg van MC 1, want toen de bal voor haar voeten kwam nam zij deze met een stuitje vol, vanaf de middenlijn, op de pantoffel en liet zij de Blauw wit keeper kansloos en verbouwereerd de gang naar het net maken.

De spelers van B1 moesten uit naar MKV 29 B2 en wisten door een 1-2 overwinning de punten mee te nemen. Voor A 1, dat voor de wedstrijd in nieuwe trainingspakken werd gestoken door Schildersbedrijf Jan Frik, stond er een wedstrijd tegen Minnertsga/St. Jacob A1 op het programma en deze werd door fc Harlingen A1 met 3-2 gewonnen.