Voetbal

Jeugdnieuws fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
Voetballen is en blijft een prachtig spel. In weer en wind spelen. De ene week onder tropische omstandigheden en een week later alweer in de winterjas. Maar de jongens en meisjes van fc Harlingen hebben weer prachtig samenspel laten zien afgelopen week. En natuurlijk zijn er teams kampioen geworden. Misschien volgen er wel meer komend weekend. Wie zal het zeggen. Waren het eerst de Minipupillen die kampioen werden, nu feliciteren we de dames van fc Harlingen MC1 met het behalen van hun kampioenstitel. Benieuwd naar de overige uitslagen? Hier komen ze.

F-Pupillen

Fc Harlingen F5 speelde zaterdag een thuiswedstrijd tegen St. Annaparochie F5. Harlingen won begin april in de uitwedstrijd maar nu was St. Anna de sterkere ploeg. Het werd 2-3. Fc Harlingen F4 zal het zaterdag thuis opnemen tegen Frisia F12. Fc Harlingen F3 speelde zaterdag tegen koploper Zeerobben F3. En Zeerobben kon zijn kampioensfeestje gaan vieren want het werd 2-9. Fc Harlingen F2 nam het zaterdag op in Leeuwarden tegen Frisia F13. En met een dikke overwinning van maar liefst 1-10 keerden ze huiswaarts. Nog één thuiswedstrijd voor F2 te gaan. Natuurlijk gaan ze voor de winst aankomende zaterdag maar ook gelijkspel leidt al tot een kampioensteam. Fc Harlingen F1 zal zaterdag hun laatste wedstrijd spelen in en tegen Stiens F1.

E-Pupillen
Fc Harlingen E4 nam het op tegen Leovardia E8. De club uit Leeuwarden is momenteel koploper en helaas kon Harlingen, die tweede staat, niet dichterbij komen. Ze verloren met 6-4. Zaterdag zullen ook de mannen van E4 hun laatste competitiewedstrijd spelen en wel thuis tegen Frisia E11. Fc Harlingen E3 nam het in Leeuwarden op tegen Leovardia E7. Op het Kalverdijkje werd het 3-2. Zaterdag komt Franeker naar Harlingen en dit kon wel eens een interessant wedstrijdje worden. Fc Harlingen E2 nam het op tegen Dronrijp/Foarut E1. Het werd 0-6 maar ze hebben best een goede wedstrijd laten zien tegen een betere tegenstander met een spel zoals E2 dat graag wil zien: strijd, combinatie spel en plezier. Zaterdag gaan ze op bezoek bij Zeerobben en daar zullen ze alles aan doen om het seizoen goed af te sluiten met hetzelfde spel maar dan met overwinning. Nadat fc Harlingen E1 met het E-pupillen Top Toernooi in Berlikum de derde plaats behaalden, reisden ze zaterdag af naar Sneek om het op te nemen tegen LSC 1890 E3. Ook hier werd een mooie overwinning behaald van 1-4. En ook voor Harlingen geldt dat zij zaterdag de laatste competitiewedstrijd zullen spelen. En hoe mooier kun je dat afsluiten door het op te nemen tegen de koploper in de hoofdklasse, Heerenveen E1. De meisjes van fc Harlingen ME1 verloren zaterdag thuis van VC Trynwalden ME1 met 2-4. Harlingen staat op dit moment derde maar moet nog drie wedstrijden spelen en dus is hier nog niks beslist.

D-Pupillen
Fc Harlingen D3 was zaterdag in Makkum te vinden en zij verloren van Makkum D2 met 4-0. Zaterdag zullen de Harlingers er ongetwijfeld alles aan doen om thuis te winnen om hun derde plaats te behouden in hun laatste wedstrijd tegen Arum/Stormvogels ’64. Zaterdag kwamen de Franekers naar Harlingen en zij lieten zien dat ze niet voor niks koplopers waren. De wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 werd gewonnen door Franeker met 1-2 maar Harlingen heeft nog twee wedstrijden te gaan en staan nog steeds op de tweede plaats. Eindelijk mocht fc Harlingen D1 weer in actie komen. De mannen hadden maar liefst drie weken vrij, zaterdag namen ze het thuis op tegen Drachten D1 en het werd 0-0. De meiden van fc Harlingen MD1 verloren nipt in Leeuwarden. De meiden van Blauw Wit ’34 MD3 wisten één goal meer te maken en het werd 2-1. Zaterdag zullen de meiden thuis nog één keer laten zien dat zij wel degelijk goed kunnen voetballen. Tegenstander is dan SC Bolsward MD1.

C-Junioren
De jongens van fc Harlingen C2 speelden gelijk in Dronrijp tegen Foarut C3. Het werd 2-2. Zaterdag zullen ze het de koploper, ONS BOSO Sneek C3 lastig gaan maken thuis om 12.30 uur. De ‘Ladies in Blue’ fc Harlingen MC1 vierden woensdag al een klein beetje feest. Doordat Franeker de wedstrijd tegen GAVC verloor werden de meisjes van Harlingen kampioen. Maar zaterdag werd er uiteraard nog wel even gevoetbald. Tegen Joure MC1 verloren ze met 2-3 maar na de wedstrijd werd uitgebreid hun kampioenstitel gevierd.

B-Junioren
Fc Harlingen B2 speelde zaterdag thuis tegen IJVC/Blauwhuis B2 en verloor met 3-5. Voor de Harlingers staan er nog drie uitwedstrijden op het programma en dus horen we nog van hun. De mannen van fc Harlingen B1 hebben de derde plek al in de pocket en spelen enkel nog om de ongeslagen status van de tweede seizoenshelft te behouden. Na maar liefst elf zeges op rij was het zaterdag St. Annaparochie B1 die de zegereeks verbrak. Harlingen verloor met 4-1. Donderdag staat de laatste wedstrijd op het programma tegen Arum. En fc Harlingen B1 zal er alles aan doen om het seizoen positief af te sluiten en gaat daarom voor een klinkende overwinning op de nummer tien van de competitie.

A-Junioren
Het was de bedoeling dat de mannen van fc Harlingen A1 zaterdag de mannen van Blauw Wit ’34 A3 op bezoek zouden krijgen maar de wedstrijd ging niet door. De mannen zijn nog steeds koploper in hun competitie en dus strijden zij ook nog volop voor het kampioenschap! Maar er moeten nog aardig wat wedstrijden gespeeld worden.

Aankomende zaterdag is het nog een lekker druk op de velden van fc Harlingen en kan er nog volop van het spelletje voetbal genoten worden. Vanaf 9 uur staat de koffie klaar en zullen de jeugdteams weer volop de strijd aangaan.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda