Jeugdnieuws fc Harlingen

Een raar weekend? Iedereen kent Johan Cruijff. En dus hielden de teams ter nagedachtenis aan ?onze? Johan Cruijff op en rond het veld voor aanvang van de wedstrijd een minuut stilte. Er waren maar een paar wedstrijden die gespeeld moesten worden en hieronder zijn de beknopte verslagen te lezen.

F-Pupillen

Fc Harlingen F5 nam het thuis op tegen S.C. Stiens F7 en door goals van Karlijn en Mike kwamen ze met 2-0 voor te staan. Na de rust werd het nog wel 2-1 maar daarna waren het Mike en Nick die de eindstand op 5-1 wisten te zetten. Ook fc Harlingen F3 nam het op tegen S.C. Stiens maar dan de F6. En zij boden wel aardig wat weerstand en F3 had het er moeilijk mee. Al vroeg in de wedstrijd kwamen ze met 0-2 achter. Harlingen wist nog wel te scoren maar ook Stiens deed dit en de eindstand werd uiteindelijk 1-3. Fc Harlingen F2 was al vroeg in Wirdum te vinden om het aldaar op te nemen tegen WWS F6. Een pittige wedstrijd waarbij Harlingen lang de 1-1 hield maar dan wist de tegenstander toch nog de 2-1 te scoren. Fc Harlingen F1 was vrij afgelopen weekend maar gaat het woensdag 30 maart thuis opnemen tegen Zeerobben om 17.15 uur.

E-Pupillen
Bij de E-pupillen kwamen alleen de jongens van E2 in actie. Zij namen het thuis op tegen Blauw Wit ’34 E4. En hoewel Harlingen het had verdiend om een paar doelpunten te maken, was ze dat helaas niet gegund. Blauw Wit wist 5 keer doel te treffen.

D-Pupillen
In Workum verloor fc Harlingen D3 met 6-1 en fc Harlingen D1 verloor de uitwedstrijd tegen St. SJO Oudega/HJSC/Heeg D1. Wat er precies gebeurde is tot op het heden nog niet bekend maar Harlingen verloor met 10-0. De meiden van fc Harlingen MD1 wisten een 2-0 achterstand keurig weg te werken in de wedstrijd tegen Burgum. Want Nikkie en Inez wisten in de laatste tien minuten beide nog te scoren en brachten de stand op 2-2.

C-Junioren
Fc Harlingen C1 nam het thuis op tegen S.C. Bolsward C1. Harlingen kwam achter maar wist de stand in de eerste helft nog gelijk te trekken. Lang kon Harlingen niet genieten van de gelijke stand want het was Bolsward die de 1-2 maakt. Bart wist er nog 2-2 van te maken maar uiteindelijk was Bolsward toch sterker en werd de eindstand 2-3. De “Ladies in Blue” fc Harlingen MC1 kwamen op een 0-2 voorsprong in de wedstrijd tegen S.C. Joure MC1. Vlak voor rust maakt Joure de aansluitende treffer. Na de thee werden de puntjes even op de spreekwoordelijke “i” gezet en waren er veel kansen voor Harlingen. Joure maakte de gelijkmaker en dus moesten de meiden vol aan de bak. En dat deden ze want Harlingen zette de eindstand uiteindelijk op 2-3. Hiermee nemen ze de koppositie over van Franeker.

B-Junioren
Fc Harlingen B1 wist de wedstrijd tegen S.C. Berlikum B1 te winnen. In de eerste helft kwamen ze nog wel achter te staan maar al snel werd de gelijkmaker gescoord. Daarna kwam Harlingen weer op achterstand te staan maar wederom werd de gelijkmaker gescoord. In de tweede helft komt Harlingen pas goed los en ze zetten uiteindelijk de eindstand op een overwinning van 2-5.

A-Junioren
De mannen van fc Harlingen A1 waren in Leeuwarden te vinden en daar werden de punten netjes verdeeld. Tegen Blauw Wit ’34 A3 werd het 2-2.

Zaterdag wordt het weer gezellig druk op en rond de velden van fc Harlingen. Teams uit Makkum, Leeuwarden, Warga, Dronrijp, Sneek en nog meer komen dan op visite. Hopende op een puntje te pakken maar fc Harlingen zal er zeker alles aan doen om de punten thuis te houden. Vanaf 9 uur is er mooi voetbal te zien en de dag wordt afgesloten door de mannen van fc Harlingen B1. Zij nemen het om 14.30 uur thuis op tegen SJO Dronrijp/Foarut B2d.