Jeugdnieuws fc Harlingen

Mooie wedstrijden hebben we weer kunnen zien op het sportcomplex van fc Harlingen afgelopen weekend. Wat te denken van de meisjes van MC1. Zij wisten overtuigend te winnen. Of de mannen van A1, die ontvingen Franeker. Dat zijn gegarandeerd leuke wedstrijden. En de allerkleinste pupillen? De Minipupillen? Die hebben tegen Arum, Marrum en Dronrijp ook weer heerlijk gevoetbald. Maar ook buiten Harlingen werden er weer uitstekende uitslagen behaald. En voor de teams die het nog niet gelukt is om te winnen, blijf volhouden. Geef niet op! Dat deden de jongens van E2 ook niet. En zij wisten hierdoor toch een behoorlijke achterstand weg te werken. Voor diegene die al dit moois gemist heeft, hieronder de beknopte verslagen.

F-Pupillen

Fc Harlingen F4G was in Leeuwarden te vinden en verloor van Nicator F1 met 12-0. Fc Harlingen F3 nam het in een thuiswedstrijd op tegen Warga/WWS F1. Al met al was het een echte wedstrijd met doelpunten, veel strijd, hoop en een kleine teleurstelling vanwege het verlies, 2-3. F2 kwam in de wedstrijd tegen Leovardia F9 binnen tien minuten op 0-2 voor maar vlak voor rust stond het ook alweer 2-2. Na de rust kreeg F2 vleugels en wisten ze de ene goal na de andere te maken en zette hierbij de stand op 2-10. De allereerste wedstrijd van de competitie dit voorjaar voor F1 was thuis tegen MKV F1. Hessel, die al een beetje geblesseerd aan de wedstrijd was begonnen, verdraaide zijn knie en moest noodgedwongen het veld verlaten in de laatste minuten. Ook Riemer raakte geblesseerd en er moest een keeperswissel plaatsvinden. De eindstand 0-5. Nu maar hopen dat de trainers Rikus en Adriaan ze snel weer fit heeft voor woensdag 30 maart want dan komt Zeerobben F1.

E-Pupillen
Fc Harlingen E4 verliet Leeuwarden met een prachtige overwinning van 0-8 op FVC F7. Maar ook fc Harlingen E3 kwam dik tevreden uit Leeuwarden. Zij moest tegen Nicator E2 en met een 2-3 overwinning was het een spannende wedstrijd. Waar het echt billenknijpen was, was thuis met fc Harlingen E2. In deze sportieve wedstrijd waren er twee ploegen flink aan elkaar gewaagd. Zulke wedstrijden tonen maar weer aan dat je nooit moet opgeven. De achterstand van 3-5 wist Harlingen in de tweede helft gelijk te trekken naar een eindstand van 5-5. E1 kwam thuis met 0-1 achter te staan tegen Leeuwarder Zwaluwen E1. Maar in de tweede helft kreeg Harlingen meer grip op de wedstrijd en ze wonnen ook steeds meer duels. De eindstand werd 4-1. De meisjes ME1 waren eveneens bij Leovardia om het aldaar tegen de ME2 op te nemen. Maar ook hier wist Harlingen er met een flinke winst vandoor te gaan want het werd 1-9.

D-Pupillen
Fc Harlingen D2G won overtuigend tegen Sparta ’59 D3. Het werd 7-0. Komend weekend zijn ze vrij maar 2 april staat de stadsderby op het programma. De Klokkedieven tegen de Ouwe Seunen. De nummers één en twee tegen elkaar. Fc Harlingen D1d verloor in Workum met 0-12 tegen Workum D1. De meiden van MD1 hebben zo’n positieve uitstraling als groep en zij stralen zoveel plezier uit. Ondanks de 5-0 nederlaag tegen ONT MD1 hebben ze er allemaal nog de volste vertrouwen in.

C-Junioren
Fc Harlingen C2 verloor in St. Annaparochtie tegen de C2 met 4-0 en dit betekend dat ze zich in de middenmoot bevinden van hun voorjaarscompetitie. C1 speelde gelijk in een spannende wedstrijd tegen Stiens C1. Lang stonden de Harlingers voor met 1-0 maar in de tweede helft werd Stiens sterker en maakten ze uiteindelijk toch de gelijkmaker. Eindstand 1-1. De ‘Ladies in Bleu’ MC1 wonnen thuis met 4-0 tegen Read Swart MC 1. En hiermee staan ze op de tweede plaats van hun competitie.

B-Junioren
Fc Harlingen B2 bereikte de tweede plaats door thuis een overwinning te boeken op SC Bolsward B3. Aan de stand te zien een spannende wedstrijd. Eindstand 4-3. Afgelopen zaterdag werd AVC B1 aan de zegekar gebonden door het na de winterstop nog ongeslagen fc Harlingen B1. Met 2-4 winst hebben de mannen nu de vierde plaats in het klassement bereikt, komend vanaf plaats tien. Volgende week spelen de mannen de inhaalwedstrijd tegen Berlikum. Bij winst ligt de top drie positie in het bereik.

A-Junioren
Fc Harlingen A1 won de derby van Franeker A2. In de dertigste minuut wist Harlingen de 3-0 te scoren. De wedstrijd leek al gespeeld te zijn, maar daar wilden de ‘klokkendieven’ niets van weten. Al gauw werd de 3-1 gemaakt en op slag van rust wisten ze zelfs de aansluitingstreffer te produceren na een foutje in de defensie. Zo gingen de Harlingers toch niet echt met een lekker gevoel de kleedkamer in, die dus bij een stand van 3-2 door beide teams werd opgezocht. Maar in de tweede helft kwam Harlingen meer en meer op stoom en wisten uiteindelijk een eindstand van 6-3 op het scorebord te zetten. Al met al een degelijke overwinning die misschien toch met meer pijn en moeite tot stand kwam dan van tevoren werd verwacht.

Morgen is het iets rustiger dan normaal op de velden van Harlingen. Dit komt natuurlijk door het heerlijke lange weekend wat voor de boeg staat. Maar zowel fc Harlingen F3 als de F5 zijn aanwezig en zij nemen het op tegen de teams uit Stiens om 9 uur. Ook fc Harlingen E2 komt in actie en wel tegen Blauw Wit ’34 E4. De mannen van fc Harlingen C1 sluiten de dag voor de jeugd thuis af met hun wedstrijd tegen SC Bolsward C1. Heerenveen, Joure, Heeg, Warga, Berlikum, Bergum, Workum en Leeuwarden kunnen hun borst nat gaan maken. Want daar zullen diverse jeugdteams van Harlingen te vinden zijn en zij zullen er vast alles aan doen om de winst mee naar huis te nemen.