Jeugdnieuws fc Harlingen

Onder werkelijk ideale omstandigheden werd er weer van hartenlust gevoetbald. Op de velden van fc Harlingen maar ook buiten Harlingen waren vele teams van de club te vinden. En overal scheen dat heerlijke zonnetje en dat was genieten. En dit was ook te merken op onze eigen velden. Publiek stroomde weer toe en langs de velden waren weer de nodige toeschouwers te vinden. Hieronder de beknopte verslagen.

F-Pupillen
We starten met fc Harlingen F5. Zij wisten niet wat ze konden verwachten, maar ze hoopten dat ze gelijkwaardige tegenstanders zouden hebben in deze nieuwe voorjaarsreeks. Tegenstander was de Leeuwarder Zwaluwen F3. En gelijkwaardig waren ze. Harlingen ging met één punt naar huis. Het bleef 0-0. Fc Harlingen F4 nam het thuis op tegen Frisia F8 en wisten helaas niet te winnen en het werd 0-7. De tegenstanders van fc Harlingen F3, Beetgum F1, was duidelijk een maatje te groot voor de Ouwe Seunen, die ondanks hun inzet, toch het onderspit moesten delven met een 7-0 nederlaag. Fc Harlingen F2 deed zichzelf tekort in de wedstrijd tegen FVC F5. Waar Harlingen elke keer op voorsprong kwam, wist FVC toch weer langszij te komen en de stand gelijk te trekken. De mannen van F2 hebben hard gewerkt, zonder wissels en ze hebben leuke dingen laten zien in het veld. Eindstand 3-3.

E-Pupillen
Fc Harlingen E4 nam het thuis op tegen SC Franeker E8. Een prachtige overwinning van 6-0 en de Franekers werden met lege handen naar huis gestuurd. Het lukte fc Harlingen E3 daarentegen niet om punten te pakken in de wedstrijd tegen Frisia E9. De Frisianen keerden met 0-8 huiswaarts. Fc Harlingen E2 was in Leeuwarden te vinden en nam het op tegen Frisia E7. Harlingen wist tweemaal doel te treffen in een sterke tweede helft maar het was Frisia die de overhand had. Eindstand 6-2. Fc Harlingen E1 moest het met drie mannen minder doen vanwege blessures maar nam het toch in Joure op tegen de E1. Maar liefst achttien goals kreeg Harlingen om de oren. Snel vergeten dus en door naar de volgende wedstrijd. De meiden van Douwe kwamen steeds net iets te kort doordat er compact verdedigd werd bij VC Trynwalden ME1 én doordat zij een snelle laatste dame hadden. Fc Harlingen ME1 verloor met 4-0.

D-Pupillen
Fc Harlingen D3 veroverde een prima overwinning op SC Bolsward D7 en wonnen met 3-1. Maar ook fc Harlingen D2 kwamen met 0-7 overwinning thuis tegen SJO Dronrijp/Foarut D3. In Balk had fc Harlingen D1 het wat zwaarder en zij moesten de overwinning aan Balk D1 overlaten. Eindstand 7-1. De meiden van fc Harlingen MD1 speelden voor het eerst op groot veld en wisten thuis in de eerste minuut al de 1-0 te scoren tegen MKV ’29 MD1. Maar hierna herpakte MKV zich en in de tweede helft liet MKV zien dat ze toch iets verder waren om op het grote veld te voetballen. Toen kwam het ook nog een beetje op conditie aan en MKV liep uit naar een 8-1 overwinning. Maar de meiden van Harlingen hebben laten zien dat ze ook op het grote veld goed kunnen voetballen.

C-Junioren
Wat in de eerste helft (2-1) wel allemaal lukte bij fc Harlingen C2 ging in de tweede helft allemaal verkeerd en door niet scherp te blijven voetballen verloor Harlingen uiteindelijk de wedstrijd, onnodig, met 2-3 van SDS C2. Waar de eerste helft (3-0) alleen maar gevoetbald werd door Langweer, werd de tweede helft alleen maar gedomineerd door een goed voetballende ploeg. En dat was fc Harlingen C1. Maar de aansluitende treffer kwam er helaas niet en het werd 4-1 in Langweer. Door een mooie overwinning tegen St. SJO Oudega/HJSC/Heeg MC1 handhaaft fc Harlingen MC 1 zich in de top van de ranglijst. De ladies in blue wonnen met 3-6.

B-Junioren
Won fc Harlingen B2 vorige week nog overtuigend van ONS Boso Sneek B3, deze week was het LSC 1890 B3 die met een 6-1 overwinning de drie punten pakten. De mannen van fc Harlingen B1 scoorden er op los in de thuiswedstrijd tegen St. Arum/Stormvogels/Mulier B1. Voor rust wordt het 4-1 maar ook in de tweede helft bleef Harlingen scoren en het werd maar liefst 13-1. Een betere afsluiter van de dag is er niet te bedenken. Een heerlijke overwinning.

Morgen kan men weer genieten van elf thuiswedstrijden. De minipupillen starten hun eigen kleine competitie om 9 uur en dan zullen de minipupillen van Arum, Dronrijp/Foarut en Marrum naar de Vierkantsdijk komen. Ook verscheidene F-teams beginnen om 9 uur. Rond de klok van half 11 is het de beurt aan E2 en E1 om te laten zien wat zij in hun mars hebben. Rond de klok van 12 zullen D1 en MC1 aantreden. C1 en B2 spelen rond de klok van 14 uur en de dag wordt afgesloten door de A1 Junioren. Zij zullen het om 15.30 uur op gaan nemen tegen Franeker A2. En dit zou nog wel eens een heel aantrekkelijke wedstrijd kunnen worden.