Jeugdnieuws fc Harlingen

HARLINGEN - We zitten alweer in speelronde 7 van de competitie. Nog een paar wedstrijden te gaan en dan zullen we zien hoeveel teams van fc Harlingen op de eerste plaats belanden. Er staan al veel jeugdteams bovenaan maar zoals het spreekwoord gaat: de bal is rond en het kan nog alle kanten op. Afgelopen weekend waren er negen thuis- en acht uitwedstrijden.

Minipupillen: De Wadlopers deden goede zaken, aangemoedigd door ouders en opa’s en oma’s wonnen ze maar liefst alle drie de partijen. De Jonge Seunen speelden één wedstrijd gelijk, ze wonnen één en verloren één. De Tobbedansers speelden eveneens één gelijk, verloren één en wonnen één. Fc Harlingen wist helaas geen wedstrijd te winnen. Zij zullen volgende week dus alles in de strijd moeten gooien om een paar puntjes te pakken.

F4 moest thuis tegen SC Franeker F6. Na ongeveer een kwartier komt Franeker op voorsprong met 0-1. Gelukkig maakt Daniel de gelijkmaker. Na de rust weet Franeker in de 1e minuut 1-2 te maken maar wederom is het Daniel die de stand weer gelijk trekt. Maar wat Daniel kan, kan Jesse ook en hij zorgt voor 2 doelpunten binnen 2 minuten. 4-2 Wordt het én blijft het.

F2 dendert ook lekker door in hun competitie. In de thuiswedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen F3 vallen er drie goals van Mirte. Ook Twan, Hessel en Svenya scoren en de eindstand werd 6-0. Fc Harlingen F1g pakt de volle winst bij Frisia f8. De enige dame in de gelederen, Meike, was ook nog eens jarig en dat werd na afloop gevierd. Niec scoorde de 0-1 na een mooie rush. Niet veel later hing zijn tweede ook al in de touwen. Michel ruimde niet alleen veel op achterin, hij tekende ook nog eens voor de 0-3. Daan maakt de 0-4 en Niec 0-5. Toch deed Frisia wat terug. Een slippertje in de verdediging werd genadeloos afgestraft en daarmee leek de organisatie even zoek. Ruststand 2-5. Maar na de rust ging F1 rustig door met scoren. Riemer maakt de 3-6, Matthijs 3-7, Kenji 3-8 en Niec 3-9. Dezelfde Niec bracht zijn persoonlijke teller voor die dag op 5 en bepaalde de eindstand op 3-10.

Het allernieuwste team, E6G moest thuis tegen Rijperkerk E2. Waar fc Harlingen vorige week Rijperkerk verliet met een overwinning van 1-11 werd het zaterdag slechts 5-1. E5 reisde af naar Blauw Wit ’34 E10 en wist met een 2-4 winst de punten mee te nemen. Bij de thuiswedstrijd van E4 tegen SSS E1G stond E4 de eerste helft al snel achter met 0-3. Nick bracht toen met een mooie ‘curve’ bal de stand nog op 1-5 door direct uit de corner te scoren maar helaas zette de tegenstander de eindscore op 1-6.

E3 deed het iets beter en wist te winnen met maar liefst 10-2 van Nicator E2. E2 verloor van Frisia E7. Het was Frisia wat de klok sloeg in de eerste helft. Sil had al een paar geweldige reddingen verricht, maar moest capituleren bij een corner van Frisia. De beste speler bij Frisia maakte 1-0 en kort daarna 2-0. Wel nam fc Harlingen wat meer risico maar ja, Frisia kreeg daardoor meer ruimte. Met Sil in topvorm lukte het Frisia slechts om in de tweede helft nog 1 doelpuntje erbij te maken en de einduitslag was 3-0. E1, dat bovenaan in de eerste klasse staat was deze week vrij. Zij mogen zaterdag weer aantreden tegen SC Franeker E2.

Na tien minuten spelen kijkt fc Harlingen D3 al tegen een 0-2 achterstand aan bij de Stormvogels D1. Maar D3 vecht zich terug in de wedstrijd en het is Remmert die de 1-3 maakt. Bas volgt met 2-3 en Noah zet de stand op 3-3. Ömer weet dan de winnende treffer te maken en de eindstand wordt 4-3. De trainer was harstikke blij met deze overwinning want als je zo je rug recht na een zeer slechte eerste helft kun je als coach alleen een zeer diepe buiging maken voor de mannen.

D2 moest het opnemen tegen hun directe concurrent AVV D1. Frenk scoort de 1-0 én de 2-0. In de 2e helft krijgt D2 een penalty en Ricardo kon in de rebound de bal toch nog in het net knallen. 3-0. Noah zorgt vervolgens voor de 4-0. Thijs zet de score op 5-0 en door wederom Ricardo werd het 6-0. Noah zet de eindstand op 8-0 door nog even twee keer te scoren. D1 mocht naar het altijd gezellige Deinum afreizen en moesten het opnemen tegen Sparta ’59 D1. Harlingen zat niet goed in de wedstrijd en verloor met 4-1.

De dames van MC1 ontvingen SJO Bergum BCV Combinatie MC2 en wonnen eindelijk weer. Einduitslag 3-1 voor de meiden van fc Harlingen. C2 moet het de komende weken zonder Gerard doen vanwege een rode kaart en dus werd Antal van de D1 gevraagd. En doordat er meer afwezigen waren bij de C2 werd Jesse gevraagd. Er werd die dag afgereisd naar het Oosterpark want Zeerobben C3 stond op het programma. De eerste helft was niet goed van de kant van Harlingen. Voor het aanvallende Zeerobben was het dan ook al snel 2-0. De tweede helft was al veel beter en C2 creëerde nu ook kansen. Het was Ben die de aansluitingstreffer maakte na goed combineren van Jesse, Dennis en Riccardo. Vanaf een meter of 20 was het wederom Ben die de keeper kansloos in zijn doel liet staan en het stond 2-2. Gezien de hele wedstrijd was dit wel het maximale wat C2 kon verdienen.

De mannen van C1 moesten tegen Workum C2, de nummer twee op de ranglijst. Een sterk moment van de ingevallen Jacco leverde FC1 uiteindelijk de eerste treffer op. De voorsprong was er, maar het spel was zoals eerder gezegd nog niet flitsend. Via Jort wordt het 0-2 en de wedstrijd was beslist. Workum kwam er niet één keer doorheen en de superseunen sneden voortdurend door de achterste linie van de opponent.

Na twee vrije weken speelde de B1 van eindelijk weer een wedstrijd. Tegenstander was Leeuwarder Zwaluwen B2. Na een werkelijk dramatische eerste helft waarin B1 0-3 achter kwam te staan, speelde B1 toch nog een goede tweede helft. Eindelijk werd er gevoetbald en er werden goede kansen gecreëerd. Na een goede combinatie tussen Peter en Nieck kreeg Peter wat ruimte. En daar profiteerde hij van en schoot de bal met een fantastisch schot vol in de kruising. Jelmer eiste een vrije trap op en schoot richting de bovenhoek. De bal vloog over de keeper heen. Uit een fantastische lange bal van Leon kreeg Jan de kans op de gelijkmaker. Zijn schot kon nog worden tegengehouden, maar in de rebound was het Peter die 3-3 binnen. Fc Harlingen kwam goed terug maar verliest het uiteindelijk met 4-3.
A1 reisde af naar Deinum en nam de volle 3 punten weer mee naar huis. Ze wonnen met 0-4 van Sparta ’59 A1.