Jeugdnieuws fc Harlingen

HARLINGEN - Zaterdag 28 maart werd door de meeste jeugdteams van de fc Harlingen al weer de vierde speelronde gespeeld. Voor de spelertjes van F4G hield dit in dat zij naar Terschelling moesten. Veel kinderen gingen hier voor het eerst heen. Dit team is dan ook verkozen als Team van de week.

Het F3G team van fc Harlingen, dat het zeer goed doet in deze klasse, moest thuis tegen Leeuwarder Zwaluwen F4G. Zij lieten ook in deze wedstrijd zien dat zij om de hoogste plaatsen in hun competitie meedoen deze voorjaarsreeks. In een zeer goed gespeelde wedstrijd werd er met maar liefst 4-0 gewonnen.

De jongens en meisjes van F2G moesten uit naar Wyckels Hallum F2. De uitslag werd 3-7 werd. F2G heeft in deze wedstrijd laten zien dat er rekening met hun moet worden gehouden voor de kampioenstitel.

De spelers van F1G speelden thuis tegen de koploper vc Trynwâlden F2. Een zeer spannende pot en het bewijs dat ook een 0-0 wedstrijd erg leuk kan zijn. Alle ingrediënten die jeugdvoetbal leuk maken zaten erin. Voor beide ploegen 1 punt.

Het nieuwste team van fc Harlingen is de E6G. Door de enorme aanwas van nieuwe leden bij de jongste jeugd heeft fc Haringen, in overleg en met welwillende medewerking van de KNVB, nog een zesde E-team voor de competitie kunnen inschrijven. Hoewel de competitie al loopt zou E6G zaterdag voor het eerst een competitiewedstrijd spelen tegen St.Anna E5. Maar helaas belde de tegenstander vrijdagavond af zodat deze wedstrijd helaas niet door kon gaan. Op naar volgend weekend dus.

De spelers van fc Harlingen E5G moesten voor een onvervalste stadsderby de gang naar het Oostersportpark maken om daar tegen Zeerobben E6 te spelen. In een leuke en spannende wedstrijd werden de punten eerlijk gedeeld door een 2-2 gelijkspel.

Voor E4G was er een thuiswedstrijd tegen Blauw Wit 34 E11. En dit werd een waar doelpuntenfestijn. Blauw Wit wist vlak voor de eindtijd er nog 10-3 van te maken met een prachtige treffer in de kruising. Door deze mooie overwinning blijft E4G bovenin de competitie meedoen.

Ook E3G speelde een thuiswedstrijd en deze was tegen het hoog geklasseerde Terschelling E2. Eindstand 0-4.

De mannen van E2 gingen gezamenlijk met de spelers van F4G op reis want ook zij moesten met de vroege boot mee naar Terschelling. Daar moesten beide teams nog een busreis over het eiland maken en waar F4G in Midsland uit de bus ging moest E2 nog even blijven zitten want zij moesten door naar Hoorn om tegen AVV E1 te gaan spelen. Na een schot op de paal van Allard was het wachten op een doelpunt voor fc Harlingen. Een bal van Rejan werd geblokt en toen kwam stormram Jort eraan en knalde de bal op wilskracht in de goal 0-1.

Beau had een prachtige lange bal op Allard en Allard zette voor op Rejan en die maakte deze prachtige aanval uit het boekje af 0-2. Toen Allard nog een voorzet vanaf rechts gaf promoveerde een speler van AVV deze tot doelpunt en was het al 0-3. Toen werden E2 wat te gemakkelijk en ze lieten het balletje minder rond gaan. Sil Heimans moest al een paar keer redden maar hij kon de 1-3 niet voorkomen. Een corner van Rejan en de bal draaide op in de wind. Iedereen miste de bal en hij kwam tot stilstand in het net 1-4.

Sil passeerde twee man, tikte de bal op Rejan en Rejan liet de kans aan Allard maar de uitstekende doelman van AVV redde in eerste instantie en als ie dan voor de voeten van Rejan komt dan weet je het wel 5-1. In de tweede helft maakte Jort 6-1. Zijn vader Jan “Doris” Scheffer had doellijn technologie meegenomen en had er een foto van gemaakt, zodat de scheidsrechter hem wel goed moest keuren. Sil Heimans had niet veel te doen maar had een prachtige redding die hij ook nog klem pakte. Het werd 1-7 door Rejan op aangeven van Jasper en Allard maakte 1-8 na een corner van Beau. Direct daarna werd het 2-8 en maakte Jasper 2-9 met een subtiel hakje op aangeven van Sil. Daarna terug met de boot en daar werden de jongens door Erik getrakteerd op patat.

Voor E1 was er een uitwedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen E2. Met name in de eerste helft werd er niet goed gespeeld. De tweede helft gaf een heel ander beeld. Opeens werd er gecombineerd en geconcentreerd gespeeld. Vanaf 25 meter een vrije trap van Jesper en hij schoot de bal keihard op de paal. Thijmen, Ronin, Mika, Luuk en Mees bedachten de mooiste aanvallen en dat kreeg al gauw resultaat. Na een fraaie aanval was het Mika die de bal voor gaf op Jesper en die zette de 0 – 1 op het bord. Hierna ging het snel voor E1. Binnen vijf minuten werd de score uitgebreid naar 0 – 3. Jesper en Mees warden de doelpuntenmakers maar er moet zeker worden vermeld dat de meeste spelers van het team een aandeel hadden in deze fraai opgezette aanvallen. Na een corner was Tim kansloos op een fraaie hakbal van de tegenstander. Toen werd toch even paniekerig aan fc Harlingen zijde. Het werd wat moeilijker en Leeuwarden rook de aansluitingstreffer. Echter de paal stond een verder doelpunt in de weg. Toen was het verzet van de Zwaluwen gebroken en besliste E1 het duel. Na wederom een fraaie aanval gaf Mees de bal netjes aan Jesper, en die heeft meestal geen moeite om het net te vinden. Eindstand 1 – 4 na een uitstekende tweede helft.

De mannen van D3 moesten een uitwedstrijd spelen tegen het D2 team van Irnsum. De tegenstander werd gelijk onder druk gezet. Dit resulteerde al in de tweede minuut in een mooie aanval opgezet door Max die goed samen met Thijs de bal veroverde en Noah geweldig aanspeelde die een verdediger knap uit dolde en vervolgens in het hoekje afrondde. 0-1. Ömer nam de bal vanaf het middenveld prachtig mee en poeierde hem in de kruising.0-2.Vervolgens had Rudger na geweldig verdedigen de bal afgespeeld aan Thijs die gelijk Noah zag gaan. Hij maakte weer een pracht goal. 0-3. De 0-4 volgde uit een mooie aanval tussen Thijs en Ömer waarbij Thijs een hele mooie maakte. De 0-5 volgde al snel door dat Ömer prachtig aangespeeld werd door Bas. Ömer twijfelde niet en ronde zeer mooi af zoals alleen Ömer dat kan in d3. Irnsum had een paar omzettingen gedaan en vooral de wissel van hun keeper speelde D3 parten. Hij hield geweldig zijn goal leeg. Maar ook aan de kant van D3 deed Dani waar die goed in is. De goal schoon houden en dit is een groot compliment waard omdat fc Harlingen toch wel onder druk kwam te staan. Rudger, Melvin, Dani en Max verdedigden zeer goed zodat het voor Irnsum heel moeilijk werd om te scoren. Als laatste een aanval uit het boekje. Dani gooit uit op Max en hij ziet Ömer gaan. Deze speelt Thijs aan, die kaatst met Noah, en hij schiet op de goal. Via een been van de keeper valt de bal binnen 0-6.

Het D2 team heeft de pech dat er 2 teams uit de competitie zijn gehaald. Zij hadden een vrije dag deze ronde.

Voor D1 stond er een thuiswedstrijd tegen St. Jacob op het programma en tegen de Bildtkers werd het een hele knappe 4-1 winstpartij voor fc Harlingen.

De spelers van C2 moesten thuis spelen tegen Sparta 59 C2G. Deze wedstrijd leverde geen winnaar op. Ondanks dat er twee keer werd gescoord. De doelpunten werden eerlijk verdeeld en zo werd het een 1-1 gelijkspel.

Ook voor C1 was er een derby want zij moesten uit naar Zeerobben C2. C1 begon fel aan de wedstrijd en al na 3 minuten spelen was het Jelmer die uit een mooi opgezette aanval de 0-1 scoorde. Nadat Zeerobben de lat nog had geraakt was het Jort die op snelheid doorging en beheerst het leer in de touwen schoot en zo was het 0-2 voor fc Harlingen C1. Na de rust was het al na een paar minuten weer raak toen Jort er 0-3 van maakte en de wedstrijd eigenlijk al besliste. Maar C1 bleef goed doorgaan en Zeerobben kwam er niet meer aan te pas. Uit een corner van Jelmer was het Peter die de 0-4 binnenschoot. Hierna
kreeg C1 nog een aantal mooie kansen maar gescoord werd er niet meer. Na deze overtuigende zege staat FC1 nog steeds aan kop, zonder ook maar 1 punt te hebben gemorst. De beloning voor het goede spel kan komend weekend komen, als de kampioenswedstrijd wordt afgewerkt. YVC komt dan op bezoek in Harlingen. De nummer 3 van de competitie zal, net als iedere andere ploeg, gebrand zijn om het kampioenschap van FC1 uit te stellen. Iets wat FC1 zich uiteraard niet gaat laten gebeuren.

Voor de meisjes van MC 1 was er een thuiswedstrijd tegen MKV 29 MC 1 en ondanks dat de meisjes van MC 1 goed speelden en heel hard werkten voor de punten lukte het weer net niet. Nadat MKV op 0-1 was gekomen kreeg MC 1 enkele mooie kansjes maar het zit de dames de laatste tijd niet erg mee wat doelpunten betreft. Ook nu zat de pechduivel weer op de lat bij de tegenstander, maar MC 1 bleef het proberen en proberen en zoals zo vaak scoort dan de tegenstander. Dat was ook nu weer het geval en MKV wist uit te lopen naar 0-4.

Na de rust ging MC 1 vol op de aanval spelen en probeerde de wedstrijd een wending te geven maar nog steeds bleef de pechduivel de meiden pesten. Doordat MC 1 vol op de aanval speelde kreeg MKV ruimte en scoorde nog twee maal , waarna Jessica de eer voor de MC 1 meisjes redde. Maar als de meisjes zo door blijven spelen dan moet het binnenkort toch wel weer gaan lukken en zal een overwinning voor MC 1 niet kunnen uitblijven.

De heren van B 1 moesten uit naar Leovardia B 4 en hier werd er met 2-2 gelijk gespeeld en morst B 1 dure punten in de race om de bovenste plaatsen.

De mannen van A1 moesten als koploper van de 2e klas uit naar Franeker A2 die in de middenmoot bivakkeren. En zoals het een goede koploper betaamt werden in de race om het kampioenschap de 3 punten mee naar Harlingen genomen en werd er een mooie 0-8 overwinning behaald.