Jeugdnieuws fc Harlingen

De competitie komt voor de jeugdteams van de fc Harlingen in een fase waarin de prijzen verdeeld gaan worden. Voor sommige teams gloren nog steeds de kansen op een mogelijk kampioenschap en enkele andere teams moeten (voorlopig) even afhaken in de strijd om het kampioenschap.

De jongens en meisjes van MP 2 moesten uit naar Stiens MP 2. Er werd deze wedstrijd weer hard gewerkt en ook goed samengespeeld en dat resulteerde in een mooie 0-9 overwinning. Voor MP 1 stond een thuiswedstrijd op het programma tegen hun leeftijdsgenootjes van DTD. In een goed gespeelde wedstrijd werd een hele mooie 14-1 overwinning behaald op de jongens en meisjes van De Trije Doarpen.
De heren en dames van F3G moesten uit naar Berlikum F3. In een hele leuke en spannende wedstrijd kon het alle kanten op wie er met de 3 punten aan de haal ging en helaas voor F3g was het Berlikum dat door een 1-0 overwinning de punten thuis hield.

Voor F2G stond er een thuiswedstrijd tegen MKV 29 F6 op het programma. F2G begon goed aan de wedstrijd want al na 3 minuten spelen was het Mirte die de 1-0 scoorde. F2 bleef goed doorgaan na dit vroege doelpunt en kreeg kansen maar het duurde tot de 18e minuut voor er weer werd gescoord en Twan de 2-0 op het scorebord zette. Na de rust was het al snel 3-0 toen Bente scoorde uit een mooie pass van Hessel, maar even later was het 3-1 toen F2G even vergat dat voetballen naast aanvallen ook uit verdedigen bestaat. Maar F2G liet zich niet uit het veld slaan hierdoor want even later was het Emma die er 4-1 van maakte. Hierna ging Ramon op de solotoer en scoorde nummertje 5 en vlak voor tijd was het Emma die met een mooi doelpunt de eindstand op 6-1 bepaalde.
F1G was deze ronde vrij.

Voor de jongens en meisjes van E5G en E3G was het een speciale dag waar al enkele weken naar toe werd geleefd. Beide teams zitten bij elkaar in de competitie en staan ook nog eens gezamenlijk bovenaan waarbij E3G het beste doelsaldo heeft en dus werd het na de clubderby ook nog eens een strijd om de eerste plaats in de competitie. E3G bouwde een licht veldoverwicht op en speelde veel op de helft van E5G, maar de verdediging van E5G stond als een huis en gaf niet veel kansen weg. Doordat E3G veel op de helft van E5G speelde kregen deze veel ruimte om uit te vallen en uit een hele mooie counter was Cenk die E5G op een 1-0 voorsprong zette. E3G voorde de druk weer wat op en uit een tegenaanval kreeg E5G een corner, Finn knalde hieruit de bal op de paal en uit de rebound kwam de bal weer voor zijn voeten en nu schoot hij hem in het net 2-0. Na de rust was het E3G dat direct de druk op E5G opvoerde en dan ook al snel terug in de wedstrijd kwam door er 2-1 van te maken. E3G ging hierna op jacht naar de gelijkmaker en kreeg kansen maar E5G hield stand en uit een uitbraak wist het door een doelpunt van Cenk de 3-1 te scoren. Maar E3G gaf het niet op en bleef aanvallen en uit een corner die ineens in het doel ging scoorde Lizzy de 3-2. E3G ging door en probeerde de gelijkmaker te scoren maar E5G hield stand in de laatste zeer spannende minuten en nam hiermee de koppositie over van E3G dat nu even in de wachtkamer moet plaats nemen, maar E3G zal alles er aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen in de gezamenlijke jacht met E5G op het kampioenschap.
Terwijl op het ene veld de Harlinger broedermoord gaande was speelde op het naast gelegen veld E4G tegen Oosterlittens E3. E4G begon goed aan de wedstrijd en speelde voornamelijk op de helft van de tegenstanders, maar uit de eerste de beste aanval van hun wisten zij mede door de zon in de ogen van keeper Rohan de 0-1 te scoren. Maar E4G gaf de moed niet op en zocht opnieuw de aanval en het was Nick die dan ook de verdiende gelijkmaker scoorde 1-1. Na de rust weer een veel sterker dat E4G dat kansen kreeg , maar het net werd helaas niet gevonden. En vlak voor tijd sloeg het noodlot toe toen uit een van de spaarzame aanvallen van Oosterlittens zij wisten te scoren en er enigszins onverdiend met de winst vandoor gingen.
E2 moest uit naar Blauw Wit E6 en wist hier met 0-14 te winnen. Voor E1 stond de stadsderby tegen Zeerobben E3 en E1 was als koploper in hun klasse heel duidelijk een paar maatjes te groot voor de Robkes en door een mooie 3-0 overwinning blijft E1 nog volop in de race voor het kampioenschap.

D3 moest uit naar AVC D2 en deze waren deze wedstrijd iets feller en sterker en werd er helaas met 3-0 verloren. Voor D2 was er een uitwedstrijd tegen Nijland D1, in een leuke en gelijk opgaande wedstrijd werd er om de punten gestreden, maar helaas was de man in het zwarte pak de 12e man bij Nijland en werd er met 2-1 verloren. D1 moest in de strijd om de koppositie thuis tegen koploper SDS. D 1 gaf heel goed partij maar het was SDS dat er met de punten vandoor ging door een1-3 overwinning.

C1 moest uit naar Makkum C1. Patrick scoorde al vrij snel in de wedstrijd de 0-1, maar Makkum scoorde even later de gelijkmakende 1-1. Hierna werd C1 sterker en was het Jort die er met een hattrick 1-4 van maakte. Op slag van rust was het Jelmer die de 1-5 scoorde. Na de rust was het Makkum dat nog 2 maal wist te scoren waardoor de eindstand op 3-5 werd bepaald. C2 was deze speelronde vrij.
MC1 moet thuis tegen BlauwWit MC1 in een hele leuke en open wedstrijd was het MC1 dat enkele mooie kansen kreeg, maar er werd helaas niet gescoord. Dat deed de tegenstander wel vlak voor de rust toen zij uit een counter op 0-1 kwamen. Na de rust direct weer een aanvallend MC1, maar opnieuw scoorde Blauw Wit uit een counter en was het 0-2. Maar nog steeds geloofden vriend en vijand in een goede afloop voor MC1 en leek dit ook te kunnen gezien de kansen die werden gekregen, maar helaas stond het vizier vandaag niet op scherp of was er pech met schoten op het doel en hierdoor kon Blauwwit uitlopen naar een zeer geflatteerde 0-7 overwinning, maar kop op meiden de competitie is pas 1 wedstrijd aan de gang en eens moet het toch gaan.

B1 speelde thuis tegen Minnertsga/St. Jacob B1 en wist in deze wedstrijd een knappe 2-2 te behalen. A1 moest ook tegen Minnertsga/St. Jacob, maar zij moesten uit spelen en de race om de titel behaalden ze een mooie 1-2 overwinning.