Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma

Het was goed toeven op het Oostersportpark afgelopen weekend. Er scheen een zonnetje en op alle velden werd er volop gevoetbald. Wat ontbrak waren eigenlijk alleen de Waddenrobkes. Zij waren vanwege het Paasweekend lekker vrij en gaan  morgen weer verder met de landencompetitie. Op de velden gebeurde weer veel. Zoals altijd vreugde en verdriet want dat hoort ook bij de sport.
 
A1 had geen competitieverplichtingen. Voor B1 stond de thuiswedstrijd tegen CVVO B1 op het programma. Een lastige klus voor B1 zo bleek al snel in de wedstrijd. In deze hoofdklasse kan iedereen van iedereen winnen en verliezen en dat maakt deze competitie zo mooi. B1 kwam twee keer op achterstand maar wist zich steeds terug te knokken en sloot de wedstrijd af met een 2-2 gelijkspel. B2 speelde thuis tegen Terschelling B1 dat op een 6e plaats staat. Een heel behoorlijke wedstrijd leverde slechts een 1-3 verlies op voor B2.
 
C2 sprokkelde er weer 3 punten bij door uit bij Bolsward C2 met 2-0 te winnen.  Dat levert een mooie stek in de middenmoot op.  C4 kwam ook in actie. Zij speelden thuis tegen SWZ Boso Sneek C4 en verloren met 3-7.
 
Pupillen
Voor D1 waren de druiven zuur want zij gaven de 1e helft niet thuis tegen Oosterlittens D1 waardoor het al snel 4-1 stond. Na de rust kwam het besef pas maar dat was te laat. Er werd niet meer gescoord en dus bleef het 4-1. D2 speelde thuis tegen de koploper Geel Wit D1 . Dat konden de jongens van D2 niet bolwerken en zij verloren met 0-7. D3 kwam met een zwaar bevochten overwinning thuis uit Leeuwarden. Uit winnen van Frisia is een prestatie van formaat.  Het werd maar 0-1 maar dat was meer dan genoeg voor de drie punten.
 
Bij de E-pupillen was er een 2-2 gelijkspel voor E2 in de wedstrijd tegen MKV E3.  Voor E4 stond de mooie bootreis naar Terschelling op het programma. Nog onder de indruk van de overtocht met de Tiger verloor E4 met 5-2 van AVV E1 maar volgens de reporter: “Strijdend ten onder” . Je ziet het niet vaak bij jeugdwedstrijden maar afgelopen zaterdag presteerde E5 het weer om niet te scoren. En als de tegenstander dat ook niet doet ga je met een punt terug naar Harlingen en ook MKV E4 dus een puntje rijker.  E7 verloor met 2-5 van Rijperkerk E2 en E8 verloor van MKV E5. Maar wat een wedstrijd zal dat geweest zijn. 5-6 werd het voor de jongens uit Leeuwarden. Vijf keer scoren dus maar geen punten. Wel weer goed voor de doelpuntactie.
 
De eerste wedstrijd voor F2 was meteen goed raak. De thuiswedstrijd tegen SJO Dronrijp/Foarut F2 leverde een 9-0 overwinning op.  Ook een inhaalwedstrijd voor F5  stond er op het programma. Zij speelden thuis tegen Tzummarum F1 en verloren met 2-5. Ook F6 speelde tegen AVV van Terschelling maar zij pakten wel de overwinning op de Terschellingers. Op het Oostersportpark werd het 3-1.
 
Meisjesvoetbal 
Bij de meisjes waren er ook afgelopen weekend weer prachtige resultaten. Zo won MB1 met maar liefst 1-6 van St. Annaparochie MB1. MB1 staat nu even aan kop. Veenwouden heeft nog wel 2 wedstrijden tegoed maar  voorlopig staan de meiden er maar mooi. En ook MC1 staat aan kop en moest thuis aantreden tegen Oosterlittens MC1. De meisjes van Zeerobben lieten al snel zien waarom ze bovenaan staan. Ze walsten als het ware over de tegenstander heen en het werd dan ook 12-1. Op naar de volgende koploper en dat is ME1. Die traden aan tegen LSC ME1 en ook daar was het eenrichtingsverkeer. Het werd maar liefst 12-0. Het gaat erg goed met het meisjesvoetbal bij Zeerobben.
 
De dag van morgen
Wat moeten we zeggen over de dag van morgen als er voor de jeugdafdeling alleen al 16 thuiswedstrijden op het programma staan. De keuze is reuze zullen we maar zeggen. Wie wil genieten van de allerjongsten gaat kijken bij de Waddenrobkes. Wie meer van het F- en E-voetbal houdt gaat naar het veld ernaast. Wie meer van wat stevig junioren-voetbal houdt kan iets later komen. Alhoewel, met de voorspelde weersberichten is het heerlijk om de hele ochtend aanwezig te zijn. Tijdens de voorstelling zult u zich geen moment vervelen.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda