Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
De zaterdagochtend begint bij Zeerobben weer wat op stoom te komen. Afgelopen zaterdag bijvoorbeeld waren er maar liefst vijftien wedstrijden op het Oostersportpark. En zo ziet de club het graag. Veel sportende kinderen die allemaal veel plezier beleven aan de voetbalsport. Daar is het uiteindelijk allemaal om te doen.

Senioren

A1 deed wat het moest doen. Na twee verliespartijen op rij tegen respectievelijk SWZ Boso Sneek A1 en Blauw Wit A1 werd er tegen SJO Jong Harkema met 6-0 ruim gewonnen. Daarmee komt het puntentotaal op 25 en staat A1 op de zevendee plaats op de ranglijst. Er zijn nog vijf wedstrijden te gaan.
Na het nipte verlies tegen koploper Leovardia vorige week speelde B1 nu met 3-3 gelijk tegen Be Quick D B1. Met 22 punten staat B1 nu op de zesde plaats maar heeft nog twee wedstrijden tegoed. B2 deed het helemaal niet zo gek in de wedstrijd tegen ST Arum/Stormvogels. Mulier B1 maar verloor wel met 5-2.
Voor C1 was er weinig eer te behalen in de uitwedstrijd tegen Leovardia C1. In Leeuwarden werd met 7-1 verloren van de koploper. Morgen wacht Urk C2. In de wedstrijd tussen C2 en Leovardia C2 werd er niet gescoord en bleef het 0-0. C3 kwam in de thuiswedstrijd tegen sc Bolsward C3 net iets tekort en verloor met 1-2 . En dat overkwam ook C4. In een doelpuntrijk duel gingen de punten mee met Joure C4. Het werd 3-4.

Pupillen
D1 liet weer eens zien waartoe het in staat is. Vaak zat het deze competitie niet mee maar nu tegen de nummer drie van de ranglijst, Balk D1, was dat anders. Een hard werkend D1 trok een 3-2 overwinning over de streep en heeft SJO RVC en Oosterlittens weer in het vizier. D2 ging thuis tegen AVC D1 met 0-3 onderuit. En ook D3 speelde tegen AVC. Ook nu geen overwinning voor de groenwitten maar een 1-1 gelijkspel. D4 deed wel goede zaken en hield de punten in Harlingen door met 2-1 van Franeker D7 te winnen.
Wederom winst voor E1. In en tegen Heeg werd er met 1-8 gewonnen en voorlopig blijft E1 nog lekker op de tweede plaats in de hoofdklasse staan. Winst ook voor E2 en hoe. Tegen Leovardia E3 werd er met 9-3 gewonnen. E3 was niet opgewassen tegen SJO Dronrijp/Foarut E1 en verloor met 2-5 en ook E5 kwam tegen dezelfde club niet tot winst. Zij moesten in de slotseconden een 3-2 voorsprong uit handen geven en hielden er uiteindelijk nog een puntje aan over. E6 won, na een 1-0 achterstand, toch nog ruim met 4-1 van Frisia E10. E7 verloor van Frisia E15 met 4-2 en E8, dat in de winterstop is ‘geboren’, behaalde de eerste overwinning uit haar bestaan. Uit tegen St. Jacob E2 werd het 2-4.
F1 kwam afgelopen zaterdag pas voor het eerst in actie in de voorjaarscompetitie en hoe. Uit bij Leovardia F1 werd er met 3-5 gewonnen na een zeer goede wedstrijd. Winst ook voor F3 bij Stiens F6. Het werd in Stiens 2-10. En ook F4 moet aan de doelpuntactie gedacht hebben want zij scoorden er ook op los tegen Frisia F7. Het werd 2-7. F5 verloor nipt met 3-2 van Franeker F4 maar F6 kwam weer met een 7-0 overwinning terug uit Warga. F7 kwam niet tot scoren tegen het fysiek sterkere Stormvogels F1. Het werd 0-3. De mannen van F8 wisten maar liefst drie keer te scoren in de wedstrijd tegen Leovardia F10 dat zelf negen keer scoorde. Met opgeheven hoofd van het veld dus.

Meisjes
En wat een dag was het ook voor de meisjesafdeling van Zeerobben. Het succes begint met MB1 dat thuis met maar liefst 7-0 won van SJO CVO/Ouwe Syl MB1. Winst ook voor MC1 dat thuis moest aantreden tegen Oldeholtpade MC1. Zeerobben won met 7-0 en blijft nog steeds ongeslagen. De eerste punten voor de kampioen van de najaarsreeks MD1, zijn ook een feit. Thuis tegen St. Anna MD1 werd er met 3-2 gewonnen. En als MD2 het eenmaal op de heupen heeft begint het daar ook te lopen. Ook zij speelden tegen St. Anna en wonnen met 1-2 van de MD2. En tja, dan kunnen de meiden van ME1 natuurlijk niet achterblijven. Zij speelden uit tegen Irnsum ME2 en wonnen met 2-4. Ook zij zijn nog ongeslagen.

Waddenrobkes
De tweede speelronde bij de Waddenrobkes was weer een groots festijn met veel wedstrijdjes, veel doelpunten en veel plezier. In verband met Pasen hebben zij morgen een vrije zaterdag en kunnen zich richten op de verschillende paasactiviteiten. Zaterdag 2 april gaat deze competitie weer verder.

De dag van morgen
Terwijl er voor de senioren vrijwel niets te doen is morgen, moet de jeugd gewoon aan de bak. Pasen of niet, morgen zijn er gewoon weer twaalf thuiswedstrijden voor de jeugd van Zeerobben. Opvallend is dat beide koplopers bij de meisjes, MC1 en ME1, thuis spelen. Daarnaast is er nog voldoende keus voor de liefhebbers van jeugdvoetbal.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda