Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
En dan is het ineens voorjaar en komen alle voetballers weer naar buiten om te beginnen aan de voorjaarscompetitie die tot half mei zal duren. En dat gaf weer de nodige gezellige drukte op het Oostersportpark. Want naast de reguliere wedstrijden maakten ook de Waddenrobkes een start met de voorjaarscompetitie.

Junioren
A1 bleek niet opgewassen tegen de mannen van SWZ Boso Sneek A1. De twee doelpunten die Zeerobben nog maakte waren slechts een schrale troost. Het werd uiteindelijk 7-2 voor de jongens uit Sneek. Door de wisselende resultaten van de laatste weken staat A1 inmiddels op een achtste plaats en zal het morgen punten moeten pakken in de thuiswedstrijd tegen SJO Jong Harkema A1.
B1 kwam afgelopen dinsdag al in actie en moest het opnemen tegen de koploper Leovardia B1. In Leeuwarden werd het een spannende pot waarin beide teams niet voor elkaar onder deden. Helaas voor Zeerobben ging de wedstrijd met 1-0 verloren maar het blijkt maar weer eens hoe klein de verschillen zijn in deze hoofdklasse waar B1 nu zesde staat maar nog twee wedstrijden mag inhalen.
Voor C1 is het sprokkelen geblazen. Afgelopen zaterdag stond de derby tegen Franeker op het programma dat inmiddels derde staat. C1 speelde een goede partij op het Oostersportpark maar kwam helaas niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Maar toch weer een punt. C2 maakte het zichzelf wel erg moeilijk door te verzuimen afstand te nemen van St. SJO Oudega/HJSC/Heeg C2. Het bleef uiteindelijk maar 1-0 maar dat was niet nodig geweest want C2 kreeg genoeg kansen om de voorsprong uit te breiden. De overwinning zet C2 wel mooi in de middenmoot met een zevende plaats. En ook C3 leverde een prima prestatie door in Workum te winnen met 1-4 van Workum C2. ‘Daar kan je mee thuis komen’ wordt dan vaak gezegd.

Pupillen
Het zat D1 even niet mee tegen de nummer vier van de ranglijst St. SJO Oudega/HJSC/Heeg D1. Ze verloren de uitwedstrijd wat geflatteerd met 4-0 en mogen het morgen opnieuw proberen tegen Balk D1. D2 kwam terug uit Leeuwarden met een 3-0 verlies tegen L. Zwaluwen D2. Kennelijk heeft het de jongens van D3 geïnspireerd door op het hoofdveld te spelen want tegen Stiens D3 werd een benauwde 1-0 zege uit het vuur gesleept. D4 tot slot boekte een mooie 2-1 overwinning op Franeker D7.
Voor E1 stond er een niet al te zware wedstrijd op het programma maar ze moeten altijd nog wel even gespeeld worden. LSC E3 bleek echter niet opgewassen tegen de dadendrang van Zeerobben. Het werd uiteindelijk 6-1 hetgeen E1 weer op de tweede plaats zet in de hoofdklasse. Jammer dat Heerenveen E1 al bijna uit zicht is. Voor E2 is de wedstrijd tegen Berlikum ongetwijfeld spannend geweest gezien de uitslag. Het werd 4-3 voor Berlikum E1 maar het is vast een mooie wedstrijd geweest. E3 pakte ook drie punten door in Leeuwarden met 2-3 van FVC E3 te winnen. Ook E4 pakte bijna drie punten maar bleef steken op 3-3 tegen Sparta E2. Verlies was er voor E5 in de eerste competitiewedstrijd. De ploeg moest drie spelers missen en dat merkte de ploeg. Blauw Wit was net even beter en won met 0-2. Een gelijkspel was er voor E6 in de wedstrijd tegen Stiens E3. En de wedstrijd van E7 moet ook prachtig geweest zijn. Uit bij Frisia met 4-5 winnen is nog niet veel ploegen gelukt.
De eerste klap is een daalder waard moet F2 gedacht hebben. Zij wonnen van FVC F3 met 1-16. En ook F3 scoorde er lustig op los tegen Stiens F6. Zij wonnen met maar liefst 2-10. F4 moest haar meerdere erkennen in Terschelling F1. Het werd 3-6. Wel weer veel doelpunten. Ook F5 verloor. Zij waren niet opgewassen tegen de mannen uit St. Jacob. Het werd 5-1. F6 is de competitie ook goed begonnen en won de uitwedstrijd tegen MKV F5 met 3-7. De mannekes van F8 konden het natuurlijk niet bolwerken tegen het F1 van Rijperkerk. Gevochten als leeuwen en met 0-9 verliezen is ook vermeldenswaardig.

Meisjes
De meisjes van MC1 speelden hun eerste competitiewedstrijd uit tegen Oudehaske MC1. Het werd een spannende pot die alle kanten op kon. Het werd uiteindelijk 1-2 voor Zeerobben. De meiden dolblij en de punten mee naar Harlingen. MD1 kwam net wat tekort tegen ONB MD1 waardoor het nipt met 0-1 verloor. De meisjes wachten nog steeds op de eerste punten. Misschien kunnen ze morgen stunten tegen de koploper. Na de knappe overwinning van vorige week nu weer een goede wedstrijd van MD2 tegen Kollum MD1. Het werd in Kollum 3-3 waardoor MD2 met vier punten mooi op een tweede plaats staat.

Waddenrobkes
De Waddenrobkes kwamen ook weer in actie voor de landencompetitie. De eerste wedstrijddag was meteen razend spannend met verrassende en soms spectaculaire wedstrijden. En de Waddenrobkes konden maar liefst weer zes nieuwe spelertjes verwelkomen. Daardoor kan de competitie gestart worden met acht teams. Na drie speelrondes is de stand:
1 Nederland 9 punten
2 Brazilië 7 punten
3 Portugal 6 punten
4 Duitsland 5 punten
5 Australië 3 punten
6 Argentinië 2 punten
7 Italië 1 punt
8 Denemarken 0 punten

De dag van morgen
En ja hoor morgen heeft de vereniging weer zo’n super-saturday. Maar liefst vijftien thuiswedstrijden staan er het programma. Dan is het moeilijk om een goede keus te maken. Daarom is het verstandig om al vroeg aanwezig te zijn. De eerste wedstrijden beginnen immers al om 08.45 uur en daarna volgen er nog velen. Daar zit vast iets moois bij. U bent van harte welkom.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda