Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen dinsdag is er een einde gekomen aan de winter en heeft de lente haar intrede gedaan. En als het lente is komen de voetballers ook weer naar buiten en beginnen aan de 2e helft van de competitie. Begin december werd de najaarscompetitie afgesloten en morgen gaat de voorjaarscompetitie dus van start op het Oostersportpark.

De najaarscompetitie is succesvol verlopen voor de jeugdafdeling van Zeerobben. De meisjes van MD1, E6, F3, F4 en Italie (Waddenrobkes) werden najaarskampioen. Voor die teams zal de voorjaarscompetitie nu ook iets zwaarder worden want de ervaring leert dat je na een behaald kampioenschap iets zwaarder wordt ingedeeld voor een volgende competitie. Een mooie gelegenheid om te zien hoe het gaat als je weer een niveau hoger speelt.

Zoals gezegd gaat morgen dus de voorjaarscompetitie van start. En dat geeft altijd weer een gezellige drukte op het sportcomplex van Zeerobben. Want het is niet niks wat er morgen allemaal weer moet worden geregeld om alle kinderen te laten voetballen. Daarvoor is weer een heel leger aan vrijwilligers nodig om alles in goede banen te leiden. Van leider tot kantinemedewerker, van materiaalman tot chauffeur. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij. In totaal gaat Zeerobben met 31 teams de voorjaarscompetitie in. Opvallend is het nieuwe E8 team dat toegevoegd is tijdens de winterstop. De groei zit er niet alleen bij de Waddenrobkes en F-pupillen in maar ook bij de E’s. En dan zijn er natuurlijk ook nog de Waddenrobkes die volgende week weer van start gaan met hun landencompetitie. Ook daar verwacht de vereniging nog veel groei de komende weken. Dat alles vergt steeds meer van de organisatie binnen de club en dus is het jeugdbestuur nu al druk bezig om voor het komend seizoen het kader uit te breiden en daarvoor mensen te benaderen die mee willen helpen om de jeugdafdeling van Zeerobben zich verder te laten ontwikkelen. Zowel op prestatief als recreatief niveau.

Bekervoetbal
Helaas waren de teams die overgebleven waren in de bekercompetitie niet succesvol. E1 speelde uit tegen Franeker E1 en liet de vele kansen op een plaats bij de laatste 8 liggen. Ook voor de meisjes van MC1 en MD2 viel het doek in de bekercompetitie. MC 1 verloor thuis van SJO ZVC ’14 MC2 met 0-2 en MD2 moest helemaal naar Valthermond en kregen daar ook nog eens met 6-0 klop maar hadden toch met z’n allen een hele leuke dag met een leuke afsluiting bij de MC.

Competitie
Een aantal teams gaan gewoon verder met de reguliere competitie. A1, B1, C1 en E1 komen uit in de hoofdklasse en hebben inmiddels al een aantal wedstrijden gespeeld. A1 staat keurig in de middenmoot op een 7e plaats maar het gat naar de nummer 2 is klein. B1 staat momenteel 3e maar het gat met de koploper is te groot om nog te kunnen overbruggen. Een 2e plaats lijkt het hoogst haalbare. C1 heeft na de laatste overwinning afstand genomen van de onderste regionen en staat nu 9e. D1 staat 9e maar is voornemens om nog een aantal plaatsen te stijgen op de ranglijst en dat moet, gezien de kwaliteiten, ook kunnen. E1 staat momenteel keurig 2e en daar lijkt Heerenveen E1 onbereikbaar. De overige juniorenteams doen het prima. Ze winnen eens en verliezen eens een wedstrijd maar het plezier is er volop en daar draait eigenlijk alles om.

Meisjes
Zowel voor MD1, MD2 , MC1 als voor ME1 start morgen ook een nieuwe competitie. MB1 was voor de winterstop al begonnen met haar voorjaarscompetitie en speelde onlangs alweer een wedstrijd. Voor de overige teams dus weer nieuwe kansen in een ongetwijfeld weer boeiende en spannende competitie.

De dag van morgen
De jeugdafdeling begint morgen met 11 thuiswedstrijden. Net zoals voor de winterstop beginnen de eerste wedstrijdjes al om 08.45. Op dat tijdstip komen D2, F5 en F2 in actie. Daarna is de “keuze reuze” en is er voor elk wat wils: van jong tot oud. Het zal menigeen doen besluiten om weer eens een kijkje bij het jeugdvoetbal te nemen. Zeerobben is er in ieder geval klaar voor en heet u van harte welkom op het Oostersportpark.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda