Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
Eigenlijk ging het zaterdag maar over 1 ding. De borden rond de velden. Voor wie het gemist heeft: ?Bedenkt u zich dat?.u naar kinderen kijkt die voetballen voor hun plezier. Trainers, leiders en scheidsrechters zijn vrijwilligers. Zij geven hun tijd en kennis om het sporten van uw kind mogelijk te maken. Geef de kinderen geen aanwijzingen maar laat ze vooral vrijuit voetballen, moedig ze aan! Gemaakte fouten zijn leermomenten. De ontwikkeling en beleving van de speler zijn belangrijker dan de winst van de dag.? En daarmee is genoeg gezegd.

Junioren
A1 wist dat het zwaar zou worden in Leeuwarden. Blauw Wit beschikt over een goed A1-team dat dit seizoen mee gaat doen om de prijzen. Zeerobben kwam gewoonweg tekort en verloor met 7-2. Veel tijd om uit te huilen is er niet aangezien morgen de nummer 4 van de ranglijst, SWZ Boso Sneek A1, naar het Oostersportpark komt. Het niveau is hoog en A1 moet proberen aan te klampen.

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Afgelopen zaterdag had B1 “de wind mee” . Na een 1-0 voorsprong in de wedstrijd tegen CVVO B1 kwamen de mannen uit Lemmer sterk terug en namen met 2-1 de leiding in de wedstrijd. Aan het eind van de wedstrijd maakte B1 nog de 2-2 die overigens meer dan terecht was. De scheidsrechter had blijkbaar genoeg van het tijdrekken van de tegenstander en trok veel extra tijd bij. In die extra tijd viel de 2-3 voor Zeerobben. Daarmee staat B1 keurig 2e in de hoofdklasse O. Na het gelijke spel van vorige week was er nu een 4-0 nederlaag voor B2 tegen AVC B1.

C1 kwam tekort in de wedstrijd tegen SWZ Boso Sneek C1 en verloor met 1-5. Hierdoor staat de ploeg inmiddels op de 7e plaats. Morgen wacht de zware uitwedstrijd tegen koploper Franeker C1. In een spannende wedstrijd verloor C2 met 2-3 van SWZ Boso Sneek C2. C3 was vrij afgelopen weekend en C4 verloor de strijd tegen SDS C3 met 5-4. Drie ploegen met 10 punten staan nu op een gedeelde 2e plaats: Zeerobben C4, SDS C3 en Mulier C2. Wat een prachtige en spannende competitie voor deze jongens.

Pupillen
D1 had een weekje vrij en kwam niet in actie. D2 bleek niet opgewassen tegen Frisia D3 en verloor met 1-8. D3 deed het beter en kwam met een zwaar bevochten 2-3 overwinning terug uit Leeuwarden. Zij speelden tegen L. Zwaluwen D3. En voor D4 was er geen eer te behalen in de wedstrijd tegen Beetgum D2. Het werd 1-15 voor de gasten.

Bij de E-pupillen wisselende resultaten dit keer. E1 speelde uit tegen Heerenveense Boys E1 en kende een koude start. Al snel stond het 2-0 maar toen begon Zeerobben te voetballen. Het werd uiteindelijk 2-2. E2 speelde een heerlijke gelijkwaardige pot voetbal tegen Franeker E2. Het werd dan ook 2-2. E3 was verdrietig en dat is ook wel een beetje logisch. In de allerlaatste seconden verloren ze met 2-1 na een 1-0 voorsprong. Het hoort er allemaal bij. E4 verloor met 5-8 van FVC E6 en de “strijd om Wirdum” bleef onbeslist. Het dappere E5 wist de koploper in eigen huis op 3-3 te houden. E6 behaalde een monsterscore tegen MKV E5. Het werd 10-1 en E7 verloor met 7-0 van Franeker E7.

F1 behaalde thuis een 4-4 gelijkspel tegen Leovardia F1. F2 verloor de topper tegen MKV F1 met 3-2. F3 won thuis met 5-0 van L. Zwaluwen F2 en winst was er ook voor F4 in de wedstrijd tegen Blauw Wit F8. En hoe. Het werd 7-1 voor F4. En ook een prachtige score voor F6 dat met 13-1 won van Leovardia F9. F8 speelde een uitwedstrijd in en tegen Minnertsga en verloor met 8-1. Maar ach, zij hebben al een overwinning op zak. Het seizoen kan niet meer stuk.

Meisjes
Niet voor niets werd er afgelopen dinsdag in deze krant de “Girl-power” genoemd. Het gaat goed met het meisjesvoetbal bij Zeerobben. MB1 verloor helaas met 2-0 van ONS A1. MC was vrij van competitieverplichting en blijven op een 2e plaats op de ranglijst staan. MD1 weet van geen ophouden. Dit keer was Workum het slachtoffer van de dadendrang van de meisjes. Het werd in Workum maar liefst 19-0. Het laat zich raden waar MD1 terug te vinden is op de ranglijst. De competitie van MD2 is leuk en spannend. Vorige week nog winst voor MD2, dit keer kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Berlikum D1. Door dit resultaat is de spanning helemaal terug. St. Anna MD2 won namelijk waardoor zij Zeerobben tot op 3 punten naderen. Een mooie competitie. ME1 doet het ook fantastisch en won van Stiens ME2 met 0-2 en staat nog steeds keurig 2e.

Waddenrobkes
En natuurlijk deden ook de Waddenrobkes weer van zich spreken. Om 09.00 uur gingen ze weer van start met de landencompetitie. Er zijn inmiddels 4 speelronden geweest. Morgen en volgende week zijn de Waddenrobkes vrij ivm de herfstvakantie. De trainingen op de woensdagmiddag gaan wel gewoon door.

Voetbalclinic
De A-selectie van Zeerobben verzorgt net als vorig jaar weer een voetbalclinic voor de F-, E- en D-pupillen in de herfstvakantie. De clinic wordt op woensdag 21 oktober a.s. georganiseerd. Ook niet-leden zijn natuurlijk van harte welkom. Voor nadere informatie en uitleg verwijzen wij graag naar zeerobben.nl.

De dag van morgen
Ondanks de start van de herfstvakantie toch gewoon weer 14 thuiswedstrijden voor de jeugd van Zeerobben. U kunt in alle vroegte kiezen voor de prestaties van D1 tegen de nummer 4 SJO Oudega/HJSC/Heeg D1 maar een kwartiertje later is er de stadsderby tussen Zeerobben D3 en fc Harlingen D3. Als dat allemaal afgelopen is is de wedstrijd van B1 tegen Leovardia B1 een logisch vervolg alhoewel om 10.30 de volgende stadsderby tussen C3 en fc Harlingen C2 ook op het punt van beginnen staat. En daarna is er nog A1 en…. Ach, het lukt vast om een keuze te maken uit het ruime aanbod van attractieve jeugdwedstrijden.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda