Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Eindelijk, eindelijk was het dan zover. Voor alle jeugdteams ging afgelopen zaterdag de competitie van start. En ondanks dat de Waddenrobkes nog niet met hun competitie zijn begonnen waren er toch maar liefst 15 wedstrijden voor de jeugdafdeling. En dat zorgde natuurlijk voor een gezellige sfeer op het Oostersportpark. Velen hadden de moeite genomen om een kijkje te nemen bij de start van de competitie, die voor veel teams hoopvol begon.

Na het gelijkspel van vorige week in en tegen Joure was A1 hoopvol voor de wedstrijd tegen SJO Broekster Walden A1. Maar al snel keek A1 tegen een 0-3 achterstand aan. A1 herpakte zich en begon aan een inhaalrace die echter bleef steken op 3-3. Er was geen tijd meer over voor de 4-3, waardoor ze genoegen moesten nemen met een puntje.

B1 kent een goede start van de competitie. Na de winst op Balk vorige week werd afgelopen zaterdag met 4-3 gewonnen van SWZ BOSO Sneek B1. Hierdoor voert B1 samen met Blauw Wit B1 de ranglijst in de hoofdklasse aan. Zaterdag wacht SJO Dronrijp/Foarut B1. B2 kon het in Leeuwarden tegen Blauw Wit B3 niet bolwerken en verloor met 5-1.

L. Zwaluwen C1 en Zeerobben C1 hadden beide hun eerste wedstrijd gewonnen en troffen elkaar afgelopen zaterdag in Leeuwarden. Twee gelijkwaardige ploegen, maar L. Zwaluwen trok met een 2-1 overwinning net aan het langste eind. C2 deed het prima en won opnieuw. Dit keer werd er in Sneek met 2-4 van LSC C3 gewonnen. De competitie is nog jong maar nu al bovenaan staan voelt heerlijk voor deze jongens. En ook C3 kwam in haar eerste competitiewedstrijd tot winst door met 3-2 van SDS C2 te winnen. Zwaar bevochten maar de punten zijn binnen. En wat te denken van C4. Die speelden tegen SWZ BOSO Sneek C5 en waren met een 5-2 overwinning heer en meester.

Na het teleurstellende gelijkspel van vorige week tegen de plaatselijke fc werd er nu wel gewonnen door D1. Met mooi voetbal werd LSC D2 ruim aan de kant gezet. In een doelpuntrijk duel verdeelden Zeerobben D2 en SDS D1 de punten. Met 8 doelpunten werd het 4-4. Mooie wedstrijd moet dat geweest zijn. En of dat nog niet genoeg was deed D3 ook nog eens een duit in het zakje, door met 1-5 van Sparta D3 te winnen. Dan kun je als D4 natuurlijk niet achterblijven. Thuis tegen SJO Bergum BCV Combinatie D6 werd het maar liefst 11-2. Een prachtige dag voor de D-afdeling.

E1 en E7 genoten van een vrije zaterdag, maar dat gold niet voor de overige 5 E-teams. Winst was er voor E2 in de wedstrijd tegen fc Harlingen E2. Het werd 8-1. Ook winst voor E3. Tegen Frisia E7 werd het 8-3. E4 verloor nipt met 2-1 van Marrum F2 maar E5 kwam weer met een klinkende 0-7 overwinning terug uit Oosterlittens waar Zeerobben ook nog eens voor een scheidsrechter zorgde. Zo kan het dus ook. Tenslotte was er ook nog eens een dikke overwinning voor E6 in de wedstrijd tegen Frisia. Op het Oostersportpark werd het maar liefst 11-2.

En dan de F-afdeling. Omdat veel Waddenrobkes de Worldleague hebben verlaten en doorgestroomd zijn naar de F-pupillen komt Zeerobben met maar liefst 8 teams in competitieverband uit. Het kan niet op bij de club, lijkt het wel.
Voor F1 was het een valse start van de competitie. Thuis tegen Stiens F1 werd er met 1-3 gewonnen. F2 kwam in de wedstrijd tegen Frisia F2 niet verder dan een 0-0 gelijkspel. F3 was het eerste F-team dat tot winst kwam. Thuis tegen MKV F3 werd het 8-1. F4 en F6 hadden een vrije zaterdag en F5 won in een doelpuntrijk duel met 5-3 van Blauw Wit F6. F7 kwam met een hele knappe 0-1 overwinning terug uit Leeuwarden door van FVC F7 te winnen en F8 verloor met 11-0 van MKV maar gaat er morgen tegen Leovardia F8 weer vrolijk tegenaan.

De meisjes
Bij de meisjesafdeling kwamen zowel MB1 als MC1, MD1, MD2 en ME1 in actie met wisselende resultaten. MB1 speelde thuis tegen Franeker MB1 en het krachtsverschil leek te groot. De meiden van MB1 konden niet voorkomen dat Franeker met dubbele cijfers won. MC1 trof Bolsward MC2 op het Oostersportpark en won keurig met 4-1.
Bij de D-pupillen hebben de meiden ook de smaak te pakken. MD1 won met maar liefst 14-0 van SDS MD1 en MD2 won op de thuisbasis keurig met 4-1 van Leovardia MD2. Tot slot verloren ook de meisjes van ME1 van Franeker. In Franeker werd het 5-1.

Wie dacht dat het afgelopen zaterdag een topdag was bij Zeerobben moet morgen nog maar eens langs komen op het knusse Oostersportpark. Daar staan namelijk maar liefst 18 thuiswedstrijden voor de jeugd op het programma. En dus beginnen de eerste wedstrijden al om 08.45 en de laatste om 13.00 uur. Een dagje jeugdvoetbal? U bent van harte welkom. Keuze genoeg.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda