Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Veel jeugdteams kwamen in mei dit jaar voor het laatst in competitieverband binnen de lijnen. Nog hier en daar een toernooitje, de familiedagen en daarna genieten van de zomervakantie. In augustus begon de bekercompetitie en voor een aantal teams begon vorige week de competitie. Maar morgen 12 september start de competitie 2015-2016 dan ook eindelijk voor de jongste spelers en speelsters. Het betekent dat er morgen op het Oostersportpark maar liefst 15 jeugdwedstrijden plaatsvinden. Niet verrassend, als je kijkt naar de samenstelling van de jeugdafdeling, want die groeit nog steeds.

Zeerobben start morgen de competitie met maar liefst 32 teams. Met name bij de F- en E-pupillen is een spectaculaire groei zichtbaar. Maar liefst acht F-teams en zeven E-teams komen dit najaar in competitieverband uit. Dit alles is natuurlijk mede te danken aan de geweldige groei die de Waddenrobkes de afgelopen jaren hebben doorgemaakt. Zeerobben is blij en trots met deze ontwikkeling. En het lijkt maar door te gaan want afgelopen woensdag stonden er alweer 25 Waddenrobkes te trappelen van ongeduld. Zij trainen sinds 26 augustus en lijken nu al klaar voor de start van de World League. Maar zoals gezegd, begonnen vorige week al enige teams aan de nieuwe competitie.

A1 komt, na de degradatie van vorig jaar uit de 4e divisie, nu uit in de hoofdklasse met meteen een lastige uitwedstrijd tegen Joure A1. Het eerste punt werd meteen al binnengesleept, want in Joure werd het 2-2. Voor B1, dat nu uitkomt in de hoofdklasse, stond ook een uitwedstrijd op het programma. Balk was de tegenstander. Na een 1-0 achterstand trok B1 uiteindelijk een 1-2 overwinning over de streep. Een heel goed begin dus.

Bij de C-junioren kwamen zowel C1 als C2 al voor de competitie in actie. C1 won thuis overtuigend van Joure C1 met 4-0 en C2 liet er thuis tegen Terschelling C1 ook geen gras over groeien. Het behaalde een 7-0 overwinning. Bij de D-pupillen maakte D1 dezelfde fout als in de bekerwedstrijd. Namelijk de kansen die je krijgt niet afmaken en dus kwamen zij in de uitwedstrijd tegen fc Harlingen D1 niet verder dan een 3-3 gelijkspel. E1 kende een minder goede start in de hoofdklasse. Zij verloren met 1-4 van Heerenveen E1.

Er waren ook teams die uitkwamen voor de bekercompetitie. D2 speelde de laatste bekerwedstrijd tegen SWZ Boso Sneek D2 en verloor in een spannende wedstrijd met 0-1. E2 speelde de laatste wedstrijd tegen SDS en behaalde een belangrijke 5-2 overwinning. Door dit resultaat is E2 door in de beker. En ook F2 en F3 kwamen in actie. F2 won met 6-2 van Makkum F1 en eindigde als tweede in de poule. F3 won met 10-4 van FVC F3 en gaat ook verder in de beker.

De meisjes
Ook bij de meisjes veel bekervoetbal. MC1 speelde al thuis tegen Gorredijk en won die wedstrijd met 7-3. Uit waren er weinig problemen voor MC1. Zij wonnen wederom, maar dit keer met 2-6. Ook MC1 is door in de beker. En dan MD1. Die speelden tegen Hardegarijp MD1. In die wedstrijd bleek het krachtsverschil te groot. Zeerobben won met 3-19. De meiden van MD2 speelden tegen Nicator MD1. Die wedstrijd eindigde zoals die begonnen was: 0-0 dus. De meisjes van ME1 konden het niet bolwerken tegen de sterke meiden van St. Annaparochie ME1. Het werd maar liefst 16-2. Snel vergeten en op naar de competitie. In die nieuwe competitie komt Zeerobben met een MB1, MC1, MD1 en MD2 en een ME1 team uit. Daar is de vereniging maar wat trots op. De groei zit er bij het meisjesvoetbal dus goed in. Een goede ontwikkeling, die zorgt voor een goede sfeer binnen de club.

Waddenrobkes
Alweer voor het zesde seizoen gaan de Waddenrobkes bij Zeerobben van start. Ooit klein begonnen, maar inmiddels is het stadion van de Waddenrobkes een van de drukst bezochte op het Oostersportpark. Prachtig om te zien hoe de allerjongsten elke week weer veel plezier beleven aan de voetbalsport. Een team van enthousiaste trainers en bondscoaches staat ook dit seizoen weer klaar om alles in goede banen te leiden. Voor nadere informatie en mogelijkheden kan men de website van de club raadplegen of contact opnemen met Edwin Zijlstra (06-50400095)

Voetbalschool
Vandaag start de Voetbalschool Noord West Friesland weer op het sportcomplex aan de Achlumerdijk. Zo’n 80 kinderen hebben zich ingeschreven en zullen verdeeld over vijf groepen training krijgen van de trainers van Zeerobben. Daarnaast is er een trainer die zich gaat bezig houden met looptechniek en coordinatie. De start is om 16.15 uur en om 17.45 uur start de laatste groep.

Morgen dan eindelijk voor alle teams weer competitievoetbal. De eerste wedstrijden op het Oostersportpark beginnen al om 08.45 uur. De laatste wedstrijd begint om 14.00 uur. Dat is bijna een hele dag jeugdvoetbal. Daar zal ongetwijfeld voor eenieder iets tussen zitten dat aanspreekt. Als de weersvoorspellingen niet bedriegen is het met zo’n 21 graden goed toeven op het Oostersportpark. U bent van harte welkom.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda