Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - We naderen het einde van de competitie. Sommige teams hebben hun laatste wedstrijd al gespeeld. Anderen zijn nog in de race om het kampioenschap. Het is ook de periode van de toernooien en de seizoensafsluitingen. Er staat dus nog veel te gebeuren bij Zeerobben.

Bij de B-junioren moest B1 proberen om via de nacompetitie handhaving in de 4e divisie te bewerkstelligen. In Delfzijl werd er vorige week tegen NEC Delfzijl met 1-0 verloren maar afgelopen zaterdag op het Oostersportpark bleek dat deze ploeg toch echt een maatje te groot was voor Zeerobben en terecht in de 4e divisie blijft. B1 moet het komend seizoen een niveau lager doen maar speelt dan nog altijd op hoofdklasseniveau.
B2 speelde uit tegen SJO Dronrijp/Foarut B2. In een leuke wedstrijd waar niets meer op het spel stond won B2 toch nog met 2-5. Voor B3 stond er nog wel het een en ander op het spel. Zij voeren met SJO Dronrijp/Foarut B3 en GAVC B2 de ranglijst aan. Beide concurrenten wonnen maar ook B3 won met 6-2 van SDS B2. Als zaterdag a.s. de uitwedstrijd tegen St. Annaparochie B2 wordt gewonnen is de buit binnen.

Bij de C-junioren deelden SWZ Boso Sneek C2 en Zeerobben C2 de punten. In Sneek werd het 1-1. Ook C3 speelde gelijk. Tegen SJO Dronrijp/Foarut werd het 2-2.

Bij de D-pupillen kwam D1 uit tegen Makkum D1 en won met 3-0. Het lijkt erop dat D1 de competitie gaat afsluiten met een 4e plaats in de 1e klasse. D2 deed haar sportieve plicht in Leeuwarden. Tegen kampioenskandidaat Blauw Wit werd er met 2-2 gelijk gespeeld. D3 verloor in Leeuwarden met 1-5 van FVC D3.
 
Zeerobben E2 ging op het eigen Oostersportpark kopje onder tegen AVC E1 en verloor met 2-3. Winst was er wel voor E3 dat tegen Blauw Wit ’34 E5 lustig scoorde en met 6-3 wist te winnen. Ook E4 pakte de volle winst in de uitwedstrijd tegen SJO Warga WWS E4. Zij wonnen met 1-4. En E5 speelde tegen Franeker E8. De bloedstollend spannende derby eindigde in een 4-5 overwinning voor de gasten uit Franeker. Minstens zo spannend was de stadsderby op de Vierkantsdijk tussen FC Harlingen E5 en Zeerobben E6. Twee keer scoren bleek niet voldoende om punten mee te nemen naar de Robbenplaat, want FC Harlingen wist drie treffers te noteren. 

F1 verloor in een spannende wedstrijd met 4-3 van Workum F2. F3 krijgt de smaak te pakken nu de competitie ten einde loopt. Tegen Stiens F2 werd er met 8-1 gewonnen en dat brengt F3 op een 3e plaats. De spelers/speelsters van F5 waren al vroeg wakker. Logisch al er een kampioenswedstrijd op het programma staat. Er moest nog wel even gewonnen worden van Frisia F11 maar halverwege de wedstrijd was de stand dusdanig dat dat niet meer mis kon gaan. Uiteindelijk won F5 keurig met 5-0 en was het kampioenschap een feit en dat werd groots, zeer groots gevierd. Ongeslagen tot nu toe in de competitie is dan ook een knap resultaat. De wedstrijd tussen FVC F6 en Zeerobben F6 moet een hele mooie zijn geweest. De uitslag was 4-5 in het voordeel van Zeerobben. Kan het nog mooier? F7 verloor met ruime cijfers van Oosterlittens F2.

Meisjesvoetbal
MC1 speelde afgelopen dinsdag tegen Oudehaske MC1 en wonnen met 3-1. MC2 kwam afgelopen dinsdag ook in actie en voor hen stond er nog wel veel op het spel. Zij konden namelijk kampioen worden maar dan moest er wel gewonnen worden van de nummer 2 Wardy MC1 en dat bleek toch een taaie tegenstander. Maar de meiden van MC2 knokten zich uiteindelijk na een 2-0 ruststand naar een 5-0 overwinning en was het kampioenschap ook voor hen een feit. Vreugde en natuurlijk een mooi feestje voor deze meiden.


MD1 moest afgelopen afreizen naar Stiens om te spelen tegen Stiens MD2. Voor MD1 staat er niets meer op het spel. De ploeg heeft al 13 punten bij elkaar gespeeld in 9 wedstrijden maar wou tegen Stiens er nog wel even vol voor gaan. Uiteindelijk leverde dat een 1-1 gelijkspel op. MD2 won afgelopen dinsdag van het laag geklasseerde SDS MD2. Het werd 3-0.

Morgen voor veel teams alweer de laatste speelronde. De voorjaarscompetitie is dan alweer verleden tijd. Het is weer snel gegaan. Maar morgen eerst nog even 12 thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling. Daarnaast wordt de laatste ronde bij de Waddenrobkes gespeeld met aansluitend de prijsuitreiking. Kortom, wederom een bomvol Oostersportpark.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda