Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De laatste fase van de competitie is aangebroken. De meivakantie staat bijna alweer voor de deur en dan zijn veel teams vrij. Na de meivakantie zullen dan nog de laatste wedstrijden gespeeld worden en is de competitie eind mei afgelopen en gaat het alweer richting de zomervakantie. Nu al zijn commissies dan ook al van start gegaan met de voorbereidingen op het seizoen 2015-2016. Maar eerst nog even de stand van zaken in deze competitie.

Zeerobben A1 dat vorige week met 10-1 klop kreeg van Frisia op het Oosterportpark verloor nu met dezelfde cijfers in Haren van Helpman A1.
Voor B1 wordt het nog knokken voor lijfsbehoud. De ploeg komt uit in de landelijke 4e divisie en moet alle zeilen bijzetten om daar in te blijven. Men had afgelopen zaterdag een stap kunnen zetten maar gingen helaas met ruime cijfers onderuit in Sneek tegen LSC B1. B1 staat nog steeds op de 10e plaats maar voelt de hete adem van Buitenpost B1in haar nek. B2 kwam afgelopen zaterdag niet in actie. De topper tussen B3 en SJO Dronrijp/Foarut B3 eindigde onbeslist. Het werd 2-2 en daardoor blijft B3 koploper in de 3e klasse. Morgen wacht de zware uitwedstrijd tegen GAVC B2.
 
Zeerobben C1 haalde flink uit tegen Gomos C1 en won met maar liefst 8-0. C2 kwam niet tot winst. Tegen SDS C1 bleven ze steken op 4-4. Ook voor C3 viel er een gelijkspel te noteren in de derby tegen FC Harlingen C2.
D1 trof de nummer 2 van de ranglijst GAVC D1. D1 verloor in Grou nipt met 2-1 en moet even genoegen met een 5e plaats. D2 speelde ook tegen de nummer 2 van de ranglijst: Stiens D2. En dat het allemaal heel dicht bij elkaar zit kwam ook weer hier tot uiting in de uitslag. Het werd 1-0 voor Stiens D2. Verlies was er ook voor D3 in de thuiswedstrijd tegen L. Zwaluwen. Al vroeg in de ochtend werd er met 2-4 verloren.
 
Bij de zeventallen was er opnieuw verlies voor E1. In Joure gingen de groenwitten met 4-2 onderuit. Winst was er wel voor E2 dat terugkeerde uit Trynwâlden met een 0-1 zege. Het lukte E3 niet om punten te pakken tegen Hardegarijp E2. Met 2-3 waren de gasten net iets beter. Zeerobben E4 verloor met dezelfde cijfers van Terschelling E2. E6 trad aan tegen de koploper Frisia E12 in Leeuwarden. In het hol van de leeuw werd er met 2-3 gewonnen en maakt E6 de competitie voor veel teams weer heel spannend. Zeerobben E5 en Wykels Hallum E2 lieten het niet komen tot een 3-2 eindstand. Zij stapten na twee keer 25 minuten voetbal met een 2-2 score van het veld.

Het gaat goed bij de F-pupillen van Zeerobben. Het lijkt erop dat de start van een eigen interne competitie voor de 5- en 6-jarigen nu al haar vruchten gaat afwerpen. De overgang van een klein naar een ‘groot’ veld is niet meer zo enorm voor de kleine voetballertjes. De basistechnieken zijn al vroeg aangeleerd en worden daar waar nodig en gewenst op de Voetbalschool nog eens bijgeschaafd. De 7 F-teams bij Zeerobben houden zich dan ook keurig staande in de verschillende competities.
F1 speelde de topper tegen SWZ Boso Sneek F1 in Sneek. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en de stand bleef dan ook in evenwicht. Het werd 1-1 en er was al sprake van een echte wedstrijd. F2 doet het ook prima in de competitie en staat mee bovenaan. Dat brengt druk met zich mee en dat was misschien wel de reden dat er dit keer met 6-0 verloren werd van SJO Dronrijp/Foarút F1. F3 gaat het ook steeds beter doen en verloor maar nipt met 2-1 van AVC F1. Winst was er achtereenvolgens voor F4, F5 en F6. F4 won van VC Trynwalden F5 met 5-2. F5 won met maar liefst 6-1 van Minnertsga F2 en F6 won met 2-4 van Frisia F10. F7 verloor tot slot met maar 3-1 van Tzummarum F2.

Meisjes
De meiden van MC1 verloren nipt van Ternaard MC1 (3-2). De meisjes van MC2 genoten van een vrije zaterdag alhoewel de meeste meisjes voetballen veel leuker vinden. Ook MD1 kwam afgelopen zaterdag niet in actie.
De meisjes van MD2 beleefden een weekendje Heerenveen. Eerst vrijdagavond richting Heerenveen om de line-up te verzorgen bij de competitiewedstrijd van de dames tussen Heerenveen en Telstar. Een prachtige ervaring. En een dag later wederom richting Heerenveen om te spleen tegen Heerenveen MD1. De ploeg waartegen de 1e wedstrijd van de voorjaarscompetitie nog ruim werd verloren. De titelkandidaat dus. Maar MD2 heeft niet stilgezeten en de afgelopen weken hebben in het teken gestaan van het ontwikkelen, techniek aanleren en bijschaven en de juiste posities in het veld innemen. Dit heeft geresulteerd in twee prachtige overwinningen op SDS en op Warga/WWS MD1. De meiden van Zeerobben MD2 zijn groeiende als team en de sfeer zit er goed in. Deze week werd er een half uur geoefend tegen de meiden van MD1 en MD2 verraste in positieve zin door uitstekend tegenstand te bieden en er af en toe gevaarlijk voetballend uit te komen. Qua niveauverschil is er een grote inhaalslag gemaakt ten opzichte van deze meiden. Zou MD2 tegen dit Heerenveen kunnen zorgen voor een stunt of is Heerenveen nog steeds een maat te groot voor MD2. MD2 verloor na een 2-1 ruststand uiteindelijk met 4-2 van Heerenveen maar bood meer dan uitstekend tegenspel en had voor een sensatie kunnen zorgen maar helaas gebeurde dat niet. Toch met opgeheven hoofd van het veld dus. ME1 haalde verwoestend uit tegen VC Trynwâlden ME1 en won met 8-0 en staat inmiddels op een keurige 2e plaats.

Een ook de Waddenrobkes voetbalden er natuurlijk lustig op los maar daarover heeft u alles kunnen lezen in de editie van dinsdag.

Morgen weer een heerlijke voetbalmorgen op het Oostersportpark. Eigenlijk begint het al op vrijdagmiddag/avond als de Voetbalschool Noord West Friesland weer los gaat op het Oostersportpark. Dan vervolgens op de zaterdagmorgen nog eens 14 jeugdwedstrijden. Het is maar dat u het even weet. Voel u welkom!

|Doorsturen

Buienradar



Agenda