Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Voor de jongste jeugd zijn we ongeveer op de helft van de competitie gekomen. Velen spelen in een voorjaarsreeks 10 wedstrijdjes en afgelopen zaterdag speelden de meeste teams alweer de 5e wedstrijd. Voordat je het weet gaan we alweer richting de maand mei.

De maand waarin waarin de beslissingen vallen. Voor de teams die een volledige competitie spelen schiet de competitie ook al op. Ook voor hen komt het einde al in zicht. Het was genieten afgelopen weekend op het Oostersportpark. Honderden kinderen allemaal in hetzelfde trainingspak blijft een mooi gezicht. Een mooi visitekaartje voor de club. Dit was natuurlijk naar aanleiding van de introductie van de nieuwe kledinglijn waarbij alle kinderen een trainingspak en een tas ontvingen.

Zeerobben A1 was vrij van competitieverplichtingen. Zij mogen het komend weekend opnemen tegen Frisia A1 dat samen met Hoogezand A1 de ranglijst aanvoert in de landelijke Vierde Divisie. Een zware dobber dus voor hekkensluiter Zeerobben A1. B1 genoot van een vrij weekend. B2 kwam wel in actie. Dit keer was Birdaard B1 de tegenstander. Zij waren voor de winterstop te licht ingedeeld en wilden graag een trapje hoger acteren. Het werd een gelijkopgaande wedstrijd met een iets beter B2. Dat kwam ook tot uitdrukking in de stand. Net iets beter betekend dan 1-0. Een mooie overwinning was er ook voor B3 in de thuiswedstrijd tegen St. Annaparochie B2. Het werd 2-0 en met dit resultaat pakt B3 de koppositie in de 3e klasse weer. Op de 2e plaats staat SJO Dronrijp/Foarut B3 en laat die nou op 18 april naar het Oostersportpark komen.

Bij de C-junioren kwam alleen Zeerobben C3 in actie. Het team dat na de winterstop zo goed presteerde tot nu toe beleefde een heuse off-day en verloor onverwachts in Leeuwarden met maar liefst 6-1 van FVC C3. Door de nederlaag is C3 de koppositie (voorlopig?) weer kwijtgeraakt. De verschillen in de competitie zijn echter zo klein dat het nog alle kanten uit kan. Na vijf competitieronden zijn er nog vijf kandidaten voor de drie podiumplaatsen.

D1 was vrij van competitieverplichtingen en kwam dus niet in actie. D2 moest wel aan de bak. En wel in Leeuwarden bij Leovardia. Het werd een mooie ochtend voor D2 dat met een 2-4 overwinning op Leovardia D2 weer thuis kwam. D3 speelde ook tegen Leovardia maar verloor kansloos met 1-7.

Voor E1 was er winst tegen Drachtster Boys E2. Ook succes voor E2, want zij denderden over Warga WWS E3 heen en pakten met 5-0 de volle winst. Beetgum E1 kwam naar het Oostersportpark om Zeerobben E3 met lege handen achter te laten. Daar dachten de groenwitten echter geheel anders over en knokten zich na een titanenstrijd naar een verdienstelijke 4-4. Ook E4 speelde gelijk. Het duel tegen Frisia E9 eindigde in Leeuwarden in 3-3. Zeerobben E5 pakte de volle winst. Zij boekten een fraaie 3-2 overwinning tegen Oosterlittens E3. Zeerobben E6 was in Deinum helaas niet opgewassen tegen Sparta ’59 E3 en verloor 4-1.

F1 blijft het maar uitstekend doen. Dit keer een prachtige 5-1 overwinning in het verre Koudum tegen Oeverzwaluwen F1. F2 speelde ook een knappe partij maar verloor nipt met 1-2 van Leovardia F2. Het is de koppositie (voorlopig?) kwijt. F3 heeft na een moeilijke start de smaak nu goed te pakken. Dit keer werd er met 8-1 gewonnen van Franeker F3 en staan nu keurig 3e. Een doelpuntenfestijn werd het in Leeuwarden bij de wedstrijd van F4 tegen Blauw Wit F8. Het werd 7-4 maar wel in het voordeel van Zeerobben. En ja hoor, ook F5 ging er met de winst vandoor. Tegen St. Annaparochie F4 werd er met 3-1 gewonnen. Voor F6 was de uitslag van de wedstrijd tegen Geel Wit F2 niet zo belangrijk. Zij speelden tegen de koploper op Ameland. En dan is de reis misschien nog wel mooier dan de wedstrijd. Ze verloren met 6-1 maar hadden een prachtige dag en pakken morgen gewoon de draad weer op tegen Stiens F6. F7 tot slot verloor met 5-0 van SJO Dronrijp/Foarut.

Meisjesvoetbal
Het is nog maar eens gezegd dat het meisjesvoetbal niet meer weg te denken is bij Zeerobben. Sterker nog, het neemt een hele belangrijke plaats in. Bij de vrouwen komen inmiddels 2 teams in competitieverband uit en bij de meisjes is de toeloop dusdanig geweest dat er inmiddels 2 MC-teams, 2 MD-teams en een ME1 team in competitieverband spelen. De meiden hebben het blijkbaar erg naar hun zin bij Zeerobben. Zeerobben is er in ieder geval erg blij mee. Er wordt ook steeds meer georganisserd voor de meiden. De laatste twee jaar werd er al een “girls-only” middag georganiseerd. Dit keer komt er ook nog eens een Ladies Only avond bij voor de meiden van 16+. 

Zeerobben MC1 had geen kind aan Mulier MC1 en won met ruime cijfers. Het werd maar liefst 8-1. Een mooie 3e plaats voor MC1 tot nu toe. MC2 kwam afgelopen weekend niet in actie. Ook MD1 kwam afgelopen zaterdag niet in actie maar moet doordeweeks spelen. MD2 speelde wel en hoe. Thuis tegen SJO Warga WWS MD1 werd er met 3-1 gewonnen. De meisjes van ME1 kregen een pak slaag tegen Ouwe Syl ME1 en gingen met 7-0 kopje onder.

Morgen staan er voor de jeugdafdeling maar 8 thuiswedstrijden op het programma. Het competitierprogramma van de KNVB is soms moeilijk te volgen. Veel teams zijn dus vrij morgen en gebruiken de vrije zaterdag om te oefenen onder het motto “stilstand is achteruitgang”. En natuurlijk is het in het voetbalstadion van de Waddenrobkes weer volop actie en avontuur. Vanaf 09.00 uur natuurlijk de valggenpardade en aansluitend weer de landencompetitie. Maar liefst 12 teams binden de strijd weer met elkaar aan. Mooier kan het eigenlijk niet. Vanaf 09.00 is een ieder van harte welkom.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda