Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Zaterdag 25 mei 2013 zal niet alleen herinnerd worden als de dag waarop Arjen Robben de winnende goal maakte in de Champions League Finale tussen Bayern M?nchen en Dortmund, maar ook de dag waarop maar liefst zes jeugdteams van Zeerobben op het Oostersportpark kampioen werden. Nadat eerder deze maand Zeerobben A1, D3 en D4 al in de bloemetjes konden worden gezet kwamen daar afgelopen zaterdag dus nog eens zes teams bij. Een unieke gebeurtenis, want dat zoveel teams op ??n dag kampioen werden is nog nooit eerder gebeurd in de zestigjarige geschiedenis van Zeerobben. Trouwens?.bij welke vereniging wel? Maar daarmee was de koek nog niet op, want in de loop van de week voegde ook Zeerobben C2 zich bij het rijtje kampioenen. En daarmee komt het aantal kampioenen voor Zeerobben in het seizoen 2012/2013 op vijftien! Een meer dan unieke prestatie.

Eén van de teams die kampioen werd was Zeerobben A2. Halverwege het seizoen leken ze fluitend op weg naar de titel, maar lieten afgelopen voorjaar her en der wat puntjes liggen waardoor het alsnog spannend werd. Zij hielden echter het hoofd koel en wisten afgelopen zaterdag Berlikum A1 met 6-2 aan de broek naar huis te sturen en stelden daarmee de titel veilig. De meisjes van Zeerobben MB1 begonnen het seizoen 2012/2013 als MC1. Bij de C-junioren bleken ze oppermachtig en werden fluitend kampioen. In de voorjaarscompetitie werden ze ingeschreven als Zeerobben MB1 en ook bij de B-junioren bleken de meisjes de sterkste van de competitie en werden opnieuw ongeslagen kampioen. Zeerobben D2 kwam in actie tegen rivaal Franeker D3. Voor een bomvolle tribune wisten ze de Franekers met 3-0 naar huis te sturen en kon de kampioensvlag in top. Ook Zeerobben E5 werd kampioen. Geheel zonder slag of stoot ging dat overigens niet, want van het begin tot het eind zat concurrent Holwerd hen op de hielen. Maar toen afgelopen zaterdag Ouwe Syl met 7-4 werd verslagen kon Holwerd naar de titel fluiten en kon voor E5 het feestje beginnen in de sfeervolle Robbenplaat. Zeerobben F1 beleefde wel een heel spannende ochtend. Zelf waren ze al uitgespeeld, maar konden in theorie nog worden ingehaald door zowel Frisia al Blauw Wit. Dat lukte niet en toen even over twaalven het verlossende telefoontje uit Leeuwarden kwam ging het dak eraf van de Robbenplaat. Ook in de najaarscompetitie wist F1 de titel al te veroveren. En ook Zeerobben F4 kon afgelopen zaterdag in de bloemetjes worden gezet. Net als F1 pakten ze de ‘dubbel’ want het was ook voor hen de tweede titel. In de voorjaarscompetitie waren ze opnieuw heer en meester en werden opnieuw ongeslagen kampioen en daarmee het zesde team dat op zaterdag 25 mei gehuldigd kon worden. Maar er was meer. Ook Zeerobben C2 kon kampioen worden. Afgelopen zaterdag kwamen ze niet in actie, maar zetten afgelopen dinsdag Oosterlittens met 5-0 op hun plaats en doordat Frisia C4 donderdagavond opnieuw niet kon komen opdagen kan ook C2 worden toegevoegd aan het illustere rijtje Zeerobben 1, A1, A2, MB1, MC1, C2, D2, D3, D4, E5, F1 (2x), F3 en F4 (2x).

Met de najaarscompetitie meegerekend prijken op de kampioenspagina op de website www.zeerobben.nl nu vijftien teams. Een record in de geschiedenis van de zestigjarige vereniging dat volgend seizoen met drie standaardteams bij de jeugd (A1, B1 en C1) vertegenwoordigd is in de landelijke divisie van de KNVB en daarmee voor wat betreft de jeugd aardig op weg is om het voetbalbolwerk in Noordwest Friesland te worden.

Maar naast al de festiviteiten rondom de kampioenen werd er nog veel meer gevoetbald door de groenwitte jeugd. Zo kwam Zeerobben A3 in actie tegen Rood Geel A2. Zij konden het echter niet bolwerken tegen de hoofdstedelingen en gingen met 10-2 onderuit. Afgelopen woensdag kwam A3 opnieuw in actie. Het was de laatste competitiewedstrijd voor A3. Tegenstander MKV A1 uit Leeuwarden had nog zicht op een podiumplek maar op het Oostersportpark kwam Zeerobben A3 als winnaar uit de bus en wist het spannende duel met 2-1 te winnen.

Zeerobben D3 en D4 waren eerder deze maand al kampioen geworden en lieten tegen respectievelijk Blauw Wit D7 (11-0) en SDS D3 (12-0) zien dat ze toch echt terecht kampioen waren geworden. De meisjes van MD1 kwamen twee keer in actie en waren beide keren niet opgewassen tegen hun opponent en moesten derhalve verlies incasseren tegen WTOC MD1 en FVC MD1. Naast kampioen E5 kwamen ook E3 en E4 in het veld. In twee wedstrijden wist E3 te winnen van Warga E1 en moesten zij de punten delen met Leeuwarder Zwaluwen E3. En Zeerobben E4 ging twee keer onderuit. Tegen Frisia werd het 1-2 en CVO E1 bleek met 1-4 net een maatje te groot. Maar zowel E3 als E4 hielden keurig stand in de spannende middenmoot.

Bij de F-pupillen speelde F2 verdienstelijk gelijk tegen St. Jacob F1 en wist F3 te winnen tegen Ouwe Syl F1. F2 voert het rechterrijtje aan en F3 doet het met een tweede plaats ook uitstekend. En dan Zeerobben F6. Zij scoorden maar liefst zes keer in de wedstrijd tegen HRC F6. De zes treffers waren echter niet voldoende voor een overwinning want de gastheren prikten er maar liefst acht in.

Waddenrobkes
En dan was er natuurlijk nog de succesvolle Waddenrobkescompetitie. Voor hen was zaterdag 25 mei ook de laatste speelronde. De meest spannende. Na zeven speelronden kwam Nederland als winnaar uit de bus. En het succesvolle Oranjeteam werd uiteraard in de bloemetjes gezet en zij namen tijdens het kampioenenbal in de Robbenplaat met zijn allen de wisseltrofee in ontvangst. De nummers twee en drie (Engeland en Uruguay) volgden op eerbiedige afstand. Ondanks de kou werd het een fantastisch voorjaar waarbij coördinator Wietse de Wit het presteerde om de Waddenrobkescompetitie te eindigen met maar liefst 43 spelers. En één van die spelers mag deelnemen aan de jaarlijkse Tinus Booy Penatlybokaal tijdens de Familiedagen van Zeerobben die in het weekend van 21/22 juni a.s. plaats zal vinden. Zijn naam? David Kwast. Hij toonde zich in de wekelijkse penaltyreeks de meest trefzekere en zal het tijdens de Tinus Booy penaltybokaal ongetwijfeld niet anders doen.

Komend weekend worden de laatste wedstrijden van het seizoen 2012/2013 gespeeld. Voor de teams die nog in actie komen staat er niets meer op het spel. Dat wil niet zeggen dat het niet even de moeite waard is om een bezoekje te brengen aan het Oosterportpark, want al om negen uur speelt Zeerobben F6 de kraker tegen Blauw Wit ’34 F10. Afgelopen zaterdag scoorden ze maar liefst zes keer en wie weet staat dat tegen Blauw Wit wel weer opnieuw te gebeuren. En wie een paar van de kampioenen van afgelopen zaterdag in actie wil zien moet zeker even komen kijken, want zowel A2, MB1 als E5 spelen zaterdag thuis. Voor het meest actuele programma verwijzen we u graag naar www.zeerobben.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda