Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Wat zal dat morgen een prachtig gezicht zijn op het Oostersportpark. Alle jeugdspelers van Zeerobben (van A1 tot en met de Waddenrobkes) in uniform trainingspak naar de wedstrijd. Dat geeft de jeugdafdeling nog eens een extra boost. Afgelopen week vond de uitrol van de nieuwe trainingspakken en voetbaltassen plaats. En dat betekende voor elk jeugdlid een trainingspak op maat en ook nog eens een voetbaltas. Alles in de nieuwe huisstijl. Maar er werd ook nog gevoetbald.

Vooraf hoopte A1 in Groningen punten af te kunnen snoepen van het eveneens laaggeplaatste GVAV Rapiditas A1, maar kwam van een koude kermis thuis en ging met 5-2 kopje onder.

Na 2 overwinningen op rij kon B1 niet opnieuw stunten tegen de nummer 2 van de ranglijst Helpman B1. In Groningen werd het 3-0. Zeerobben zag wel Buitenpost weer dichterbij komen door een verrassende overwinning op koploper FVC. B2 kwam niet actie omdat veel spelers op “Londen-reis” waren van de RSG. B3 kwam met een zwaar bevochten overwinning terug uit Oosterend. Het werd 1-2 tegen SDS B2. En met deze uitslag pakt B3 de koppositie weer over.
 
C1 kreeg in eigen huis klop van koploper Be Quick C1 en verloor met 0-5. Ook voor C2 was er verlies. Zij waren op eigen veld niet opgewassen tegen FC Harlingen C1 en verloren met 0-4.  Maar dan Zeerobben C3. Na het gelijke spel van vorige week in Deinum moesten ze nu aantreden tegen SJO Dronrijp/Foarut C3. En ze haalden flink uit, want het werd maar liefst 6-2. Afgelopen najaar beleefden ze nog een maandenlange nachtmerrie in een veel te zware competitie, nu lijken ze in een andere competitie herboren en zijn stadgenoot FC Harlingen C2 voorbij gestreefd, want dankzij de afgetekende zege tegen SJO Dronrijp/Foarut mag C3 zich koploper noemen in de competitie.

Voor D1 stond de streekderby tegen koploper Franeker op hert programma. In Franeker werd het 3-0 en blijft D1 op de 5e plaats staan in de 1e klasse. Verlies was er ook voor D2. Thuis tegen Blauw Wit D3 werd het 0-4. En ook D3 verloor afgelopen zaterdag. In Leeuwarden tegen FVC D3 werd het 1-0.
 
In Leeuwarden deelde E1 de punten met Blauw Wit ’34. E2 moest het in Sexbierum opnemen tegen AVC E1. Ondanks een veldoverwicht en meer kansen kreeg E2 het deksel op de neus en verloor met 2-1. Wat E1 en E2 niet lukte, kreeg E3 wel voor elkaar. Zij pakten drie punten in hun uitwedstrijd en versloegen Blauw Wit ’34 E5 met 3-4. Ook voor E4 was er winst. In het duel met SJO Warga WWS E4 vielen maar liefst tien doelpunten, zes voor Zeerobben en vier voor de gasten uit Warga. Zeerobben E5 speelde in en tegen Franeker (E8). De oosterburen toonden zich met 3-2 net iets beter en hielden de punten in Franeker. En de spannende stadsderby tussen Zeerobben E6 en FC Harlingen E5 eindigde in 2-2.

Zeerobben F1 blijft aanklampen bij de koplopers in haar klasse. Zelf won het met 2-1 van Balk F1. En ook een zwaar bevochten 2-1 overwinning viel er voor F2 te noteren in de uitwedstrijd tegen Oosterlittens F1. F2 is hierdoor nog steeds ongeslagen koploper. F3 krijgt de smaak ook weer te pakken. In Stiens werd er met 1-12 gewonnen van Stiens F2. F4 verloor de thuiswedstrijd van FVC F5 met 1-4 maar F5 kwam met een keurige 1-3 overwinning terug uit Leeuwarden waar werd gewonnen van Frisia F11. En ook F7 speelde tegen Oosterlittens en wel tegen F2 en ook zij wonnen. Het werd 2-1 voor de groenwitten.

Meisjesvoetbal
 
De meisjes van MC1 pakten tegen Oudehaske MC1 drie punten en wonnen met 1-2 en nestelen zich keurig op de 3e plaats. En wat te denken van de uitwedstrijd van MC2 tegen Wardy MC1. Tot 4-4 ging het mooi gelijk op maar uiteindelijk pakte Zeerobben in de slotfase nog de overwinning en won met 4-6. Zeerobben MD1 genoot van een vrij weekend. MD2 moest ‘s middags aantreden in Oosterend tegen SDS MD2. In een spannende pot werd er door Zeerobben met 2-1 gewonnen. ME1 was vrij en kwam dus niet in actie.

En ook de Waddenrobkes kwamen ondanks de griepgolf gewoon in actie. Daarover heeft u afgelopen dinsdag al alles kunnen lezen in deze krant. Morgen staat er voor hun weer een nieuwe ronde op het programma.

Morgen staan er voor de jeugdafdeling 11 thuiswedstrijden op het programma. “Business as usual” zullen we maar zeggen. Heel Friesland zal morgen kennis maken met de nieuwe kledinglijn van Zeerobben. Of dat ook van invloed is op de prestaties weten we pas volgende week. Alle wedstrijden beginnen namelijk gewoon op 0-0. De eerste wedstrijden op het Oostersportpark beginnen om 08.45 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda