Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het kan nog alle kanten op. Niet alleen met het weer maar ook met de uitslagen. De voorjaarscompetitie is nog maar net los en het is nog maar afwachten hoe die voor veel teams zal verlopen. Sommige teams hebben de volle winst al gepakt en anderen zijn nog zoekende. Maar we hebben nog te gaan tot eind mei dusk an het nog alle kanten op.

A1 had een vrij weekend en kwam niet in actie in competitieverband. B1 deed dat wel en voor hen stond de zware thuiswedstrijd tegen ONS op het programma. Maar in voetbal kan het alle kanten op. Of het nu wel of niet verdiend was, B1 behaalde een keurige en zwaar bevochten overwinning. Het werd 1-0 tegen ONS en B1 klimt op naar de 10e plaats. Het gat naar Be Quick 1887 is nog 6 punten. Zaterdag a.s. wacht de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Joure. Wie weet?

B2 reisde af naar Terschelling. Voetballen op Terschelling blijft lastig. Dat bleek ook nu weer. Er werd onnodig met 2-1 verloren. Gelukkig werd hals over de kop de snelboot nog wel gehaald. B3 won thuis met 2-1 van GAVC B2 en staat met 6 punten uit 2 wedstrijden fier bovenaan. De competitie is nog jong maar toch.

Het al sinds 8 november ongeslagen C1 liet in de uitwedstrijd tegen het hoger geplaatste Leovardia C1 geen steekjes vallen en wist met 1-5 te winnen. Zeerobben C2 kwam niet in actie. Zeerobben C3 dat na de overwinning op stadgenoot Harlingen C2 vorige week de smaak te pakken kreeg nu op eigen veld klop van Franeker C4. Volgende week op naar Deinum waar Sparta ’59 C2 de eerstvolgende tegenstander is.
D1 kwam niet in actie en zag de concurrentie langszij komen. D2 speelde een spectaculaire wedstrijd tegen Frisia D2. Uitslag 3-3. En D3 was thuis niet opgewassen tegen Franeker D4 en moest de winst aan de oosterburen laten. Het werd 2-4.

Zeerobben E2 en Frisia E8 deelden de punten. In Leeuwarden bleven de sterkere groenwitten steken op 2-2. Van de wedstrijd tussen E3 en Leovardia E3 kwam geen uitslag binnen. Op het sportcomplex aan de Vierkantsdijk stonden FC Harlingen E3 en Zeerobben E4 tegenover elkaar. De spannende stadsderby eindigde in een nipte 2-1 zege voor de gastheren. Zeerobben E5 moest haar meerdere erkennen in SJO Dronrijp/Foarut E5. In Harlingen werd het 2-4 voor de bezoekers. In Leeuwarden waren bij het duel tussen Blauw Wit ’34 E10 en Zeerobben E6 de gasten het sterkste en zo keerde E6 met drie punten (een knappe 1-4 zege) terug op de Robbenplaat.

Bij de F-pupillen was er een knappe 2-1 overwinning van F1 in Bolsward tegen sc Bolsward F1. Ook een overwinning voor F2. En wat voor een. Het werd op het Oostersportpark maar liefts 8-0 tegen Blauw Wit F4. Verloor F3 vorige week nog met 8-1, deze week tegen Sparta F1 werd er met 4-2 verloren. Daar zit dus duidelijk progressie in. Ze komen eraan.

Voor F4 was SSS ’68 F1 een maatje te groot. Ze verloren met 4-0. Dat gold niet voor F5 dat met een klinkende 4-0 overwinning op SJO Warga WWS F3 goede zaken deed. Vorige week nog een prachtige overwinning en nu verlies. Dat overkwam F6 en hoort ook bij voetbal. Tegen het sterke Blauw Wit F6 werd er met 8-0 verloren. F7 verloor in en en tegen Franeker met 3-0. Morgen zijn er weer nieuwe kansen en beginnen alle wedstrijden weer op 0-0.

Meisjesvoetbal
De meisjes van MC1 wonnen overtuigend met 0-6 van NOK MC1 in het schitterende Gaasterland. Zij staan met 6 punten uit 3 wedstrijden fier aan kop in de 1e klasse 02. MC2 had wederom eeen vrije zaterdag en mag morgen dan eindelijk in actie komen tegen sc Veenwouden MC1. Het is hun eerste wedstrijd die om 12.00 uur op het Oostersportpark wordt gespeeld. Wat een wedstrijd moet het zijn geweest tussen Zeerobben MD1 en Nicator MD1. Als je naar de uitslag kijkt (6-5) kan dat niet anders dan een fantastische wedstrijd zijn geweest. Een mooie overwinning. Na de nederlaag van vorige week tegen het sterke Heerenveen MD1 was er nu meer hoop op een goed resultaat tegen ST SJO Oudega/HJSC/Heeg MD1. Daar leek het ook lang op maar uiteindelijk verdloor MD 2 met 4-2. Morgen wacht SWZ Boso Sneek MD1. En na een waar doelpuntenfestijn tegen Blauw Wit ’34 ME3 stapte Zeerobben ME1 met een 6-5 overwinning van het veld. Het was de tweede opeenvolgende zege voor ME1 in 2015.

Waddenrobkes
We hebben deze week al kunnen lezen dat België en Denemarken weekwinnaar zijn geworden bij de landencompetitie van de Waddenrobkes. Zij spleen morgen uiteraard weer in hun eigen stadion met ongetwijfeld weer veel belangstelling van de bondscoaches.

En wat heeft de dag van morgen te bieden? Nou, meer dan genoeg. Met maar liefst 16 thuiswedstrijden is het morgen erg druk op het prachtige Oostersportpark. Vanaf 08.45 uur is er keuze uit voetbal, voetbal en nog eens voetbal. Het varieert ook nu weer van Waddenrobkes tot en met A-junioren. Daar valt vast een keuze uit te maken en anders wordt het gewoon een lange dag voor de liefhebbers van jeugdvoetbal.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda