Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De eerste competitiedag voor veel teams zit erop. Het is altijd maar weer afwachten hoe die verloopt. In welke competitie kom je terecht? Wordt je als niet-standaardteam ingedeeld bij standaardteams of andersom? Speel je als eerstejaars tegen hoofdzakelijk tweedejaars? Allemaal omstandigheden die van groot belang zijn voor het verloop van een competitie. Wat heb je er per slot van rekening aan als je wekelijks met 20-0 wint of verliest. Leuke ?scorebordjournalistiek? maar je hebt er als team en club helemaal niks aan. Daarom is het mooi als de zaak in evenwicht maar dat lukt niet altijd.

Wat PEC afgelopen zaterdag lukte tegen PSV kreeg Zeerobben A1 in eigen huis tegen ONS Boso Sneek A1 niet voor elkaar. De gasten gingen met 2-6 in de tas weer terug naar Sneek.

Het B-1 team blijft na afgelopen zaterdag nog zonder punten. Thuis tegen Be Quick 1887 B2 werd er na een spannende wedstrijd met 3-2 verloren. B2 behaalde wel de eerste punten. Na het sneue verlies vorige week tegen Blauw Wit B2 werd er nu met 5-2 gewonnen van Mulier B1. De wedstrijd van B3 tegen SJO Warga WWS B1 was ook spannend maar kende een zelfde uitslag als bij de wedstrijd van B1. 2-3 verlies dus.

St. Annaparochie C1 kreeg geen poot aan de grond tegen Zeerobben C1. De groenwitten wonnen met 3-1.  Wat A1 niet lukte kreeg Zeerobben C2 wel voor elkaar. In Sneek werd met maar liefst 1-7 gewonnen van ONS Boso Sneek C3. Zeerobben C3 had het erg zwaar tegen Terschelling C1. Zij gingen met dubbele cijfers onderuit. Voor de meisjes van MC1 stond de derby tegen FC Harlingen op het programma. Het werd een klinkende 9-2 zege voor groen-wit.

D1 is na de klinkende 6-0 overwinning op St. Annaparochie D1 de trotse koploper in de 1e klasse. Het seizoen is nog jong maar dit heb je alvast. D3 kwam in actie tegen Workum D2 en verloor met 8-0. De meisjes van MD1 speelden een leuke pot tegen AVC MD1 maar verloren helaas wel met 3-5.
Zeerobben E1 is de competitie begonnen met een uitstekende zege tegen het Leeuwarder MKV’29 E1. De groenwitten wisten het duel met 4-0 te winnen. Ook voor E2 was er winst. Zij pakten drie punten (3-2) tegen SC Stiens E3. Zeerobben E3 moest duidelijk haar meerdere erkennen in Frisia E5 en kregen met 7-0 klop in Leeuwarden.

Ook verlies voor E4 in de derby tegen FC Harlingen E2. De stadsgenoten van de Vierkantsdijk verlieten het Oostersportpark met 0-6. En dan E5. Zij reisden naar St. Annaparochie om daar de degens te kruisen met de plaatselijke E4. Van een wedstrijd was eigenlijk geen sprake. De groenwitten van E5 scoorden er lustig op los en wisten het duel met maar liefst 0-21 (!) te winnen. Bij de wedstrijd tussen Zeerobben E6 en St. Annaparochie E3 was het juist andersom. Het doelpuntrijke duel (3-7) werd in het voordeel beslist van St. Anne. E7 kwam ook prima uit de startblokken tegen Trynwalden E4. Lang stonden ze met 2-3 voor maar in de allerlaatste seconde werd het alsnog 3-3. Toch een puntje. En de meisjes van ME1 waren in Berlikum niet opgewassen tegen SC Berlikum ME1. Zij verloren met 6-1.

De wedstrijd tussen F1 en St. Anna F1 was er één zoals je die graag ziet. Twee partijen van gelijke sterkte die er een mooie wedstrijd van maken. Eerst de 1-3 achterstand voor F1 maar uiteindelijk met 4-3 winnen. Jeugdvoetbal pur sang. F2 was niet opgewassen tegen AVC F1 en verloor met 1-4. F3 voetbalde uitstekend tegen SJO Dronrijp/Foarut F4 en dat kwam tot uiting in de score. Dubbele cijfers. Wat F2 niet lukte, lukte F4 wel. Zij wonnen namelijk wel van AVC en wel met 7-0. F5 kwam met een klinkende 1-4 overwinning terug uit Stiens. Ze wonnen van de plaatselijke F4. En wat te denken van de wedstrijd van F6. Zo hoort voetbal te zijn. Een uitslag van 5-6 tegen Berlikum F2. Dit keer was Zeerobben de winnaar maar dat was misschien niet eens het belangrijkste. Zo’n wedstrijd met zo’n uitslag is genieten. F7 verloor als laatste F-team met 2-6 van SJO Warga WWS F3.

En ook de Waddenrobkes speelden natuurlijk hun landencompetitie. Daarover is al verslag gedaan in de editie van dinsdag j.l. Het werd een prachtige vertoning voor veel publie. Zaterdag gaat de landencompetitie voor de 10 teams en de penalty-bokaal weer verder op het Oostersportpark. Maar er is meer. Zeerobben biedt zaterdag maar liefst 13 thuiswedstrijden voor de jeugd aan. Met weer een aantal mooie affiches zoals A1 tegen FVC A1, C2 tegen Mulier C1, B2 tegen Terschelling B1 etc. etc. Het valt niet mee een keuze te maken maar slenteren langs de 4 velden is zeker de moeite waard.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda