Sport

Jeugdjournaal Zeerobben


HARLINGEN - De meivakantie is vandaag begonnen. Geen vakantie voor de voetballers echter. Door de vele afgelastingen deze winter zal er de komende twee weken volop gevoetbald worden. De verschillen in het aantal gespeelde wedstrijden zijn nog steeds groot en dat geeft soms een zeer vertekend beeld van de ranglijst. Sommige teams zijn bijna klaar, anderen moeten nog elf wedstrijden. Het zal een hectische slotfase van de competitie worden.

Zeerobben A1 is “in the mood”. Thuis tegen GAVC werd er meer dan overtuigend gewonnen van GAVC. Zeerobben A1 is inmiddels koploper in de hoofdklasse. Balk volgt op één puntje en Frisia volgt op 2 punten. Morgen de kraker voor A1 uit tegen Blauw Wit. Zeerobben A2 kwam niet in actie. Zij staan ook bovenaan maar moeten nog 6 wedstrijden terwijl concurrent Minnertsga nog maar liefst 9 wedstrijden moet spelen. Nog niets beslist derhalve.

A3 kwam deze week 2 keer in actie. Tegen MKV A1 werd er met 4-1 verloren en tegen Sparta A1 werd er nipt met 3-2 verloren.

Voor B1 zit de zware competitie er bijna op in de 3e divisie B. B1 speelde in Haren tegen Helpman B1 een knotsgekke wedstrijd. Na een ruststand van 2-2 liep Zeerobben in het begin van de tweede helft uit naar een 2-4 voorsprong. De wedstrijd was gespeeld. Helpman was verslagen maar werd weer in het zadel geholpen door de scheidsrechter die in korte tijd maar liefst drie strafschoppen cadeau deed aan de gastheren. Een wedstrijd die niet snel vergeten zal worden. Maar Zeerobben mocht gewoon niet winnen. B2 verloor met 1-3 van JJO WTTC.

De meiden van MB1 weten ook niet van ophouden met winnen. Dit keer moest CVO MB1 eraan geloven. Zij werden met 1-8 verslagen.

Bij de C-junioren kon C1 in de 3e divisie geen potten breken en lijkt uitgeschakeld in deze zware klasse. Zowel tegen Flevo Boys als ook tegen LSC werd er verloren. C2 maakte in de wedstrijd tegen Oosterlittens geen fouten en won met 6-1 al ging dat niet zo gemakkelijk als de uitslag doet vermoeden. Zeerobben C4 kwam ook 2 keer in actie deze week. Tegen Ternaard C1 werd er met 9-1 verloren en tegen Blauw Wit C3 kwam C4 ook niet tot winst. Het werd 5-1 voor de jongens uit Leeuwarden.

In een doelpuntrijk duel verloor D1 met 7-5 van SWZ D1 uit Sneek. D1 is inmiddels afgezakt naar de 11e plaats op de ranglijst. Maar er zijn nog 4 wedstrijden te gaan. Zeerobben D2 was met 4-0 te sterk voor L. Zwaluwen D3. En D3 was tegen FVC D3 ook in goeden doen. Ze wonnen met maar liefst 6-0. Koploper D4 maakte in de wedstrijd tegen Oosterlittens geen fouten en won met 7-1 van Oosterlittens D2. Dat was ook nodig want IJVC D3 blijft op de loer liggen. En feest was het bij de meisjes van MD1. Zij boekten hun eerste overwinning en hoe. Uit tegen SJO MD1 werd er met 1-2 gewonnen. Groot feest dus.

De wedstrijd van Berlikum E2 tegen Zeerobben E2 was erg spannend. Zeerobben verloor nipt met 3-2. En E3 verloor in een spannende wedstrijd van Blauw Wit E4. Het kon alle kanten op maar helaas verloor E3 met 1-2. Zeerobben E4 deed het beter en won uit in Hallum van Wijkels Hallum met 2-3. En ook E5 kwam lachend van het veld. Daar was alle reden toe als je met 7-1 wint.

Bij de F-pupillen was er weer winst voor F1. Tegen Ternaard werd het 7-0. Voor F2 een speciale dag. Eerst helemaal met de auto naar Holwerd en dan vervolgens met de boot verder naar Ameland voor de wedstrijd tegen Geel Wit. Als jet dan verliest met 7-1 is dat maar bijzaak. F3 verloor met 3-1 van Stormvogels en F5 kwam met een prachtige 0-4 overwinning terug uit Leeuwarden bij FVC.

En druk was het ook bij de Waddenrobkes. Het was weer een fantastische voetbalmorgen. De Waddenrobkes konden weer een nieuw talent verwelkomen en daardoor zijn er inmiddels al 43 Waddenrobkes. De 3e speelronde van de Waddenrobkes landencompetitie liet wederom zien hoeveel talent Zeerobben in huis heeft. Het Nederlands elftal heeft zijn vorm te pakken. Zij wonnen alle drie wedstrijden en klimmen hiermee naar de 1e plaats van de ranglijst. Italië en Kroatië wonnen beide twee van de drie wedstrijden. Na een moeizame start lieten deze teams zich vandaag van hun beste kant zien. Brazilië en Uruguay pakten beide 4 punten. Zij wonnen, verloren en speelden een keer gelijk. Koploper Engeland had duidelijk zijn dag niet. De Engelsen wonnen gelukkig de laatste wedstrijd nog, maar verloren de eerste twee wedstrijden. Hierdoor neemt Nederland de koppositie op de ranglijst over van Engeland. Ook Spanje won vandaag weer een wedstrijd. Met het zonnetje erbij komen de Spanjaarden steeds beter in vorm. Argentinië speelde goed, maar pakten deze speelronde helaas geen punten. Morgen nieuwe kansen voor iedereen.

Morgen weer een drukke zaterdag voor de jeugd van Zeerobben. Er staan maar liefst 11 thuiswedstrijden en 12 uitwedstrijden op het programma. Voor de A-junioren een wel heel belangrijke dag. Zowel voor A1 als A2 staat er veel op het spel. Maar er is meer. Veel meer. Neem ook een kijkje op www.zeerobben.nl of gewoon op het Oostersportpark waar de eerste wedstrijden al om 9 uur beginnen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda