Sport

Jeugdjournaal Zeerobben


HARLINGEN - Als voetbalclub droom je wel eens van een zaterdagochtend met prachtig lenteweer, veel jeugdwedstrijden op je sportcomplex, veel belangstelling van ouders en overige familieleden, sportieve strijd, goede resultaten, 5- en 6-jarigen die voor het eerst voetballen en veel plezier hebben en een volle kantine. Afgelopen zaterdag bleek dat dromen soms uitkomen.

A1 moest diep buigen voor Frisia A1. Zij verloren op het Oostersportpark met 0-8 en zijn hierdoor in de gevarenzone terecht gekomen. Komend weekend mag A1 op bezoek in Groningen bij GVAV Rapiditas dat achter Emmen de tweede plaats stevig in handen heeft. Zeerobben A2 kwam opnieuw niet in actie, omdat tegenstander WTOC geen volledig elftal op de been kon brengen. Het is niet de eerste keer dit seizoen, want A2 kwam tot nu toe slechts zeven keer in actie in competitieverband.

Voor B1 stond er een op papier zware thuiswedstrijd op het programma. De nummer 5, FVC B1, kwam naar het Oostersportpark. Maar B1 speelde een hele goede wedstrijd en gaf FVC geen schijn van kans. Resultaat, een 5-1 overwinning en een mooie middenmootpositie voor B1 in de 4e divisie. B2 heeft te kampen met geblesseerde spelers en spelers die een stapje hogerop gaan en in B1 mogen spelen. En dat merk je. Deson-danks werd er een knap gelijkspel uit het vuur gesleept in Berlikum. Het werd 2-2. De wedstrijd van B3 tegen Frisia B4 eindigde zoals die begonnen was. Het bleef 0-0. Het verhaal over MB1 lijkt een beetje een-tonig te worden. In het najaar ongeslagen kampioen worden, nu spelend in de hoofdklasse en gewoon door-gaan met winnen. Tegen SJO NWVV/Titan MB1 werd er met 5-1 gewonnen. Een knap resultaat.

Zeerobben C1 heeft het erg moeilijk in de Derde Divisie H, maar pakte toch een keurige punt tegen ONS BOSO Sneek C1. In Sneek werd het 1-1. Zeerobben C2 kwam niet in actie. Zij mogen het komende zaterdag opnemen tegen Franeker C2. Beiden zijn middenmotor, maar voor derby als deze zullen beide partijen onge-twijfeld de mouwen opstropen. Ook C3 mocht uitslapen afgelopen weekend. Voor hen wacht komend week-end de moeilijk uitwedstrijd tegen Mulier C1 dat nog strijd om de podiumplaatsen in de 3e klasse 08.  En de meisjes van MC1? Zij moesten naar Bergum. Ze kwamen, zagen en overwonnen. De plaatselijke SJO Ber-gum BCV Combinatie MC2 werd met 1-8 behoorlijk afgedroogd.

D1 probeert aan te klampen bij de top van de 1e klasse. Dat lukte zaterdag maar gedeeltelijk. Tegen mede-concurrent Workum werd het 2-2 terwijl er toch meer ingezeten had. Doordat de concurrentie wel won zakte D1 af naar de 5e plaats op de ranglijst maar de verschillen zijn klein. D2 begon de voorjaarscompetitie over-tuigend door met maar liefst 4-1 van AVC D1 te winnen. D3 verloor nipt met 2-0 van Tzummarum D1 en D4 sleepte een gelijkspel uit het vuur in Leeuwarden tegen Blauw Wit D5. En de meisjes van MD1? Die kwamen niet tot scoren maar gelukkig deed dat de tegenstander Oerterp MD1 ook niet en dus bleef het bij 0-0.
Bij de E-pupillen kwam E1 niet in actie. E2 wel. En hoe. Zij denderden over FVC E3 heen met 6-0 en mo-gen zich na het eerste duel de trotse koploper noemen van de voorjaarscompetitie. E3 bleek niet opgewassen tegen Blauw Wit ’34 E8 en verloor in Leeuwarden met 6-2. Zeerobben E4 had weinig moeite met CVO E1 en zij delen de koppositie met Franeker E5 dat ook haar eerste competitiewedstrijd  van dit voorjaar met klinkende cijfers wist te winnen. Zeerobben E5 verslikte zich in het Amelander Geel Wit E3 en gingen kopje onder op het Oostersportpark. Het nieuwbakken Zeerobben ME1 (Meisjes 1) begon sterk aan de voorjaar-competitie. Zij wonnen van Leovardia ME1 en delen daardoor de koppositie met St. Annaparochie en Tzum.

F1 speelde een hele spannende wedstrijd tegen SWZ F1 in Sneek. Geknokt tot het uiterste maar er werd helaas met 1-2 verloren. F2 moest helemaal afreizen naar Trywalden maar deed dat niet voor niks. Integen-deel. Er werd een riante 6-1 overwinning geboekt op Trynwalden F1. Voor F3 was het wel een hele speciale dag. Prachtig weer en dan mogen voetballen op een eiland. Het gebeurde dus. Ze reisden eerst af naar Hol-werd om vervolgens op de boot naar Amelad te stappen. Veel indrukken dus en dat zag je terug in het veld. Er werd teveel genoten van de prachtige dag maar dat mag. Het werd 5-1 voor Geel Wit maar F3 had een onvergetelijke dag. F4 verloor met 5-2 van Blauw Wit F6. En dan F5 en F6. F5 won dik van Frisia F12 met 16-2 en F6 verloor met dikke cijfers van Hardegarijp F3. Het werd 11-1. Zo gaat dat in voetbal.

Over de Waddenrobkes heeft u alles al kunnen lezen in de editie van afgelopen dinsdag. Met 48 Wadden-robkes verdeeld over 12 teams is het stadion van de Waddenrobkes wekelijks goed gevuld met zowel spelers als bondscoaches als ouders, opa’s en oma’s en overige familieleden. 

Wat heeft de dag van morgen te bieden? Genoeg als je kijkt naar het aantal wedstrijden dat op het program-ma staat. Er zijn er maar liefst  13 en daarnaast komen natuurlijk de Waddenrobkes ook weer in actie. Teveel om op te noemen. Het is beter om een kijkje te nemen bij Zeerobben.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda