Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Ondanks de hevige regenval vorige week konden toch nagenoeg alle teams weer het veld op. Zelfs de Waddenrobkes lieten zich niet uit het veld slaan door de weersomstandigheden. Voor de meeste jeugdteams zijn er nog twee speelrondes te gaan alvorens de prijzen verdeeld worden.

JO19

JO19-1 genoot van een vrij weekend maar zag wel andere teams in actie komen. Door die resultaten moet JO19-1 voorlopig plaats nemen op de zesde plaats in de hoofdklasse.

JO17-1
Zeerobben JO17-1 verloor met 4-0 van de nummer drie op de ranglijst, Heerenveense Boys. Het wordt zaak voor JO17-1 om punten te gaan pakken. Te beginnen morgen thuis tegen SWZ Boso Sneek. JO17-2 doet het goed in haar competitie en wou afgelopen zaterdag de stijgende lijn doorzetten tegen koploper Workum. Maar dat bleek toch net een brug te ver. Zeerobben verloor met 4-0 maar staat nog op een keurige zesde plaats. JO17-3 is aan een opmerkelijke opmars bezig. Afgelopen zaterdag alweer drie punten erbij door een 2-0 overwinning op Deinum.

JO15
Thuis tegen SJO Bergum BCV Combinatie wist JO15-1 niet te winnen. Het werd 1-3. JO15-2 moest het thuis opnemen tegen fc Harlingen en verloor met 0-4. JO15-3 kwam terug uit Franeker met een mooie 2-4 overwinning.

JO13
Onverwacht verlies was er voor JO13-1 in de thuiswedstrijd tegen FVC. Kansen genoeg maar uiteindelijk de deksel op de neus in de slotfase. Het werd 0-1. JO13-2 kwam terug uit Oosterend met een klinkende 2-6 overwinning. JO13-3 blijft het ook goed doen. De koploper won met 6-0 van Oosterlittens. Ook JO13-4 is met een goede reeks bezig. Tot vijftien seconden van het eind leek de derde overwinning op rij een feit maar Deinum scoorde toch nog de 3-3. Toch weer een puntje. JO13-5 verloor uit kansloos van Stiens.

JO11
Grote verwondering op vrijdagavond toen ONS afbelde voor de topper tegen JO11-1. De wedstrijd ging helaas niet door. JO11-2 won uit bij Minnertsga met 2-4 en JO11-3 verloor thuis met 1-5 van SJO CVO/Ouwe Syl. Een mooie overwinning was er voor JO11-4 op fc Harlingen. In het hol van de leeuw werd het 1-2 dus vrolijke gezichten. JO11-5 speelde met 2-2 gelijk tegen Arum en JO11-6 verloor uit bij MKV in Leeuwarden met maar liefst 8-0. Maar JO11-7 zorgde voor een mooie afsluiter bij de JO11-groep. Zij wonnen met 6-0 van Mulier.

JO9
De JO9-groep blijft het uitstekend doen. Zo won JO9-1 afgetekend van Leovardia en won JO9-3 met ruime cijfers van Frisia. JO9-4 tot slot was te sterk voor Makkum.

JO8
De overgang van de Waddenrobkes naar de JO8-groep lijkt soepel te lopen kijkend naar de resultaten van die teams. De kinderen hebben op een speelse manier kennis gemaakt met het voetbal en zijn doorgestroomd naar de JO8-groep waar ze zeer succesvol zijn. Zo wonnen alle JO8-teams afgelopen zaterdag. JO8-1 was te sterk voor Blauw Wit. JO8-2 won van SDS en JO8-3 was te sterk voor SJO DFC.

Waddenrobkes
En ook de Waddenrobkes gingen weer los met de Worldleague. Alweer de negende speelronde werd gespeeld. Afgelopen week werd er niet getraind want Sinterklaas kwam op bezoek en deed dat op woensdagmiddag. Nou, daar wil je wel even een training voor overslaan. Het was druk in de Robbenplaat. Morgen alweer de tiende speelronde in de Froonacker Arena.

De dag van morgen
Morgen weer vijftien thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling van Zeerobben. Sommige teams strijden nog om het kampioenschap. Anderen vechten tegen degradatie. Beiden leveren spannende wedstrijden op. Morgen om 8.45 uur is de eerste aftrap op de diverse velden. De verenging ontmoet u graag op het Oostersportpark.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda