Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? De komst van de kunstgrasvelden is duidelijk merkbaar in voetballand. Daar waar we jaren geleden midden in de afgelastingen zaten rond deze tijd voetbalt iedereen nu gewoon door. Nagenoeg geen afgelastingen en dus naderen we de winterstop alweer. Voor de meeste teams zijn er nog drie speelrondes te gaan.

JO19

Wat deed JO19-1 zichzelf afgelopen zaterdag tekort in de wedstrijd tegen sc Joure. Geheel onnodig werd een 2-0 voorsprong weggegeven door Zeerobben dat daarmee de kans op drie punten en een derde plaats op de ranglijst liet liggen. Het bleef 2-2. Morgen geen wedstrijd voor JO19-1 maar wederom een vrij weekend.

JO17-1
Een gevoelige nederlaag voor JO17-1. Ook zij speelden net als JO19-1 tegen Joure en kwamen ook niet tot winst. Ook hier had er meer in gezeten voor Zeerobben maar daar koop je niks voor. 1-2 verlies en een negende plaats op de ranglijst. JO17-2 heeft de smaak te pakken. Na de 7-0 overwinning op SDS vorige week was er deze week wederom een klinkende overwinning. Tegen Bolsward werd het 1-8. En inmiddels een vierde plaats. De ploeg laat onder andere Oeverzwaluwen, Mulier, AVC en fc Harlingen keurig achter zich. Wederom winst ook voor JO17-3. Zij waren met 1-2 te sterk voor St. Annaparochie.

JO15
Helaas geen winst voor JO15-1 in de wedstrijd tegen Leovardia. Bij winst was Zeerobben dichterbij gekomen op de achterhoede maar Leovardia was met 3-1 te sterk. Verlies ook voor JO15-2 op het prachtige nieuwe terrein van S.F. Deinum. Het werd 7-0. En ook JO15-3 wist niet tot winst te komen en verloor thuis met 2-0 van AVV van Terschelling.

JO13
JO13-1 kwam in de wedstrijd tegen SJO Feansters niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het moet door dit resultaat even plaats nemen in de wachtkamer. De achterstand op de top drie is echter maar twee punten. JO13-2 verloor thuis met 1-2 van ST Arum/Stormvogels. Na de misstap van vorige week was er deze week een keurig herstel voor JO13-3. Zij pakten de draad weer op en wonnen uit met 2-7 van MKV. JO13-4 zit in de lift. Vorige week al winst en afgelopen week boekte de ploeg een keurige 3-1 overwinning op de nummer drie van de ranglijst Blauw Wit. JO13-5 verloor op het hoofdveld met 2-9 van Blauw Wit. Waarschijnlijk moesten de jongens wennen aan de prachtige entourage.

JO11
Voor JO11-1 is het een belangrijke tijd. In twee weken tijd treffen ze de nummer twee en drie van de ranglijst. Zaterdag trof de ploeg Heerenveen. Na een 2-0 achterstand toonde de ploeg karakter en trok uiteindelijk een 4-2 overwinning over de streep. Morgen komt de nummer twee ONS op bezoek. Winst ook voor JO11-2. Zij wonnen met 6-4 van Franeker. JO11-4 boekte een zwaar bevochten 3-2 zege op DTD en JO11-5 won afgetekend met 1-9 van LSC. JO11-6 verloor thuis met 4-0 van Franeker

JO9
JO9-1 gaat maar door met winnen. Dit keer waren ze met 5-2 te sterk voor Blauw Wit. Ook winst voor JO9-2. Zij wonnen de derby tegen fc Harlingen overtuigend met 6-3. Verlies was er voor JO9-3. Zij verloren met 11-6 van Franeker.

JO8
JO8-1 was een weekje vrij en JO8-2 moest naar Franeker waar het met 11-4 verloor. Van de wedstrijd van JO8-3 tegen Franeker is geen uitslag binnen gekomen dan wel bijgehouden.

Waddenrobkes
En ook de Waddenrobkes gingen weer los met de Worldleague. Alweer de achtste speelronde werd gespeeld. Het wordt steeds spannender voor de kinderen. Niet alleen door het naderende Sinterklaasfeest in de Robbenplaat op 29 november maar ook omdat er nog maar twee speelrondes te gaan zijn. Daarna start alweer de wintercompetitie maar daarover later meer.

De dag van morgen
Wat weer een zaterdag staat er voor de boeg voor de jeugdafdeling van Zeerobben. Er moeten ‘even’ zestien thuiswedstrijden afgewerkt worden en dus zal de laatste jeugdwedstrijd pas om 13.30 uur beginnen. Om 8.45 uur beginnen de eerste wedstrijden al. Dat wordt dus een lange ‘zit’ maar verveelt nooit bij een club met zo’n jeugdafdeling. Zowel op prestatief als recreatief gebied valt er weer genoeg te beleven. Maak het mee!

|Doorsturen

Buienradar



Agenda