Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? De meeste bekerwedstrijden zijn gespeeld. Sommige teams gaan door in de beker en anderen zijn uitgeschakeld en kunnen zich gaan toeleggen op de competitie die morgen van start zal gaan. En meteen kan Zeerobben vol aan de bak want met 17 thuiswedstrijden voor de jeugd is het hutje mutje vol op het Oostersportpark.

JO19

JO19-1 sluit de bekercompetitie af met een goed gevoel. De laatste wedstrijd tegen SWZ Boso Sneek werd met 3-1 gewonnen. Frisia die twee klassen hoger speelt werd winnaar van deze poule. Zeerobben dus netjes tweede en liet SWZ Boso Sneek en Leovardia achter zich.

JO17
Zeerobben JO17-1 moest in Sneek het onderspit delven tegen ONS. Het werd 5-1. Ook voor JO17-1 is het bekeravontuur hiermee ten einde. Na de 6-2 nederlaag van JO17-3 tegen Blauw Wit JO17-4 is het bekeravontuur ook voor dit team voorbij en wacht de competitie.

JO15
Ook het bekeravontuur voor JO15-1 zit erop. In een zware poule met ONS Sneek, Franeker en LSC kon Zeerobben geen potten breken. Nipt verlies was er voor JO15-2 in een spannende wedstrijd tegen Franeker. Het werd 0-1. JO15-3 verloor de bekerwedstrijd tegen Nijland met 0-4 maar er moeten nog wat wedstrijden gespeeld worden in deze poule.

JO13
Ondanks de ideale weersomstandigheden kon de bekerwedstrijd van JO13-1 bij fc Harlingen niet doorgaan en was de eerste afgelasting een feit. JO13-2 verloor met 3-5 van Frisia. Na het 1-5 verlies tegen Leovardia zit het bekeravontuur erop voor JO13-4. Op naar de competitie. JO13-5 speelde een fantastische wedstrijd tegen Frisia maar kwam met 2-3 net tekort. Helaas, maar goed gespeeld.

JO11
De laatste bekerwedstrijd werd door JO11-1 overtuigend gewonnen van Frisia met 2-18. JO11-2 won de spannende wedstrijd tegen LSC met 4-3. Op doelsaldo werd JO11-2 tweede in de poule achter SWZ Boso Sneek. De stadsderby van JO11-4 tegen fc Harlingen JO11-3 kon alle kanten op. Dit keer werd het 5-4 voor fc. JO11-7 blijft nog wat langer in de beker. Zij wonnen de laatste wedstrijd overtuigend met 8-1 van Deinum. Ook een knappe overwinning was er van JO11-5 op Leovardia. Het werd 1-2. Verlies was er voor JO11-6 tegen AVC.

JO9
JO9-1 won in een spectaculaire wedstrijd met 6-8 van Oosterlittens. Wat een partij. Ook bekersucces voor JO9-3. Door met dubbele cijfers (4-24) te winnen van ONS gaan zij door in de beker. Ook JO9-4 deed het uitstekend door met 3-6 van Stiens te winnen.

JO8
En dan de nieuwe groep JO-8. Zij zijn als nieuwe leeftijdsgroep toegevoegd door de KNVB en spelen volgens aangepaste spelregels waar Zeerobben al mee heeft geoefend het vorige seizoen en dat was te merken. JO8-1 werd door de 18-0 overwinning op Friesland eerste in de poule en bekert dus verder. JO8-3 wist vier keer te scoren maar Oosterlittens scoorde er acht en dus helaas verlies.

De dag van morgen
Zoals gezegd maar liefst zeventien thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling van Zeerobben. En daar komen dan de Waddenrobkes ook nog eens bij. Zij openen ook morgen het seizoen in de Froonacker-arena. Door het overvolle programma beginnen de eerste wedstrijden al om 8.45 uur en begint de laatste jeugdwedstrijd morgen pas om 15.10 uur. Niet alleen in de ochtend maar dus ook ’s middags volop jeugdvoetbal bij Zeerobben.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda