Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Morgen is het met zestien thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling en de laatste speeldag voor de Waddenrobkes nog ??n keer volle bak op het Oostersportpark. Daarna worden hier en daar nog wat wedstrijdjes gespeeld maar zit de competitie 2016-2017 er voor de meeste jeugdteams op. De familiedagen volgen nog in het weekend van 9 juni en daarna is het even rust op het Oostersportpark.

Zeerobben JO15-2, dat op een keurige vierde plaats staat, speelde uit in en tegen Makkum. Ze kwamen terug met een klinkende 5-1 overwinning. Voor JO15-3 viel er thuis tegen Leovardia niets te halen. Het werd 1-10 voor de jongens uit Leeuwarden.

In een limousine naar de uitwedstrijd levert niet altijd drie punten op, kwam JO13-1 achter. Het zal een prachtige aankomst zijn geweest in St. Annaparochie maar de tegenstander was blijkbaar niet erg onder de indruk. Het bleef 0-0. JO13-2 kwam met een zwaar bevochten 0-1 overwinning terug uit Oudemirdum waar NOK verslagen werd. Ook een overwinning voor JO13-3 die met 0-7 won van SDS. En ook weer drie punten voor JO13-4 die met 1-5 wonnen van LSC. Verlies was er voor JO13-5 die met 6-0 verloren van kampioen Bakhuizen.

Zeerobben JO11-1 is al kampioen maar wil het maximale uit de competitie halen. Daar werd Frisia de dupe van want die werd op het Oostersportpark met 11-1 ‘omver’ gespeeld. Voor JO11-2 was het een bijzondere dag. Na de uitglijder van een week geleden moest er nu gewonnen worden om alsnog de schaal in ontvangst te kunnen nemen. Dat besef was er en tegen SJO Oudega/HJSC/Heeg werd er geen fout gemaakt en won de ploeg met 0-3 en kon het feest gevierd worden in de Robbenplaat. JO11-3 kon het tegen SC Bolsward niet bolwerken en verloor met 8-1. Een heel knap gelijkspel was er voor JO11-4 tegen titelkandidaat Balk. In Balk werd het 2-2. Arum JO11-1 bleek met 4-11 veel te sterk voor JO11-5. En IJVC zal heel blij zijn met de prestatie van JO11-6. Tegen titelkandidaat TOP ’63 wist JO11-6 met 1-0 te winnen. Typisch voorbeeld van je sportieve plicht uitvoeren. Voor JO11-7 viel er niets te halen bij Frisia in Leeuwarden. Het werd 10-2. En ook verlies voor JO11-8 in de wedstrijd tegen Berlikum. Het werd 3-8. Zeerobben JO11-9 verloor met 6-1 van Blauw Wit.

Een mooi gelijkspel was er voor JO9-2 tegen de nummer drie van de ranglijst SWZ Boso Sneek. Het werd 3-3. Makkum JO9-1 was op het Oostersportpark met 1-5 te sterk voor JO9-3. Verlies was er ook voor JO9-4 tegen ONS Boso Sneek. Het werd 0-4. JO9-5 won de streekderby tegen Franeker overtuigend met 0-6 en JO9-5 pakte een mooi puntje door 3-3 te spelen tegen Stormvogels. Winst was er wel voor JO9-7 in de uitwedstrijd tegen Franeker. Het werd 0-4.

Voor de Waddenrobkes was het afgelopen zaterdag een zeer speciale dag. Naast het spelen in de worldleague mochten ze om 14.30 uur meelopen in de line-up van Zeerobben 1 die de kampioenswedstrijd tegen Hardegarijp met 5-1 wonnen. Wellicht geïnspireerd door de jongste Waddenrobkes waarschijnlijk. Mooier kon de dag voor de Waddenrobkes en Zeerobben niet eindigen.

De dag van morgen
Zoals gezegd is het morgen nog een keer volle bak op het Oostersportpark. Niet alleen de laatste competitiewedstrijd voor veel teams maar ook de Waddenrobkes spelen hun laatste wedstrijdjes van dit seizoen. En dat is traditiegetrouw een groot festijn waar de gehele familie bij aanwezig wil (of misschien wel moet) zijn. Daarnaast speelt JO11-1 om 10.30 uur tegen ONS uit Sneek. En dat is niet zomaar een wedstrijd. Het is de kwartfinale voor de Zwaluwen jeugdbeker competitie. De winnaar plaatst zich voor de eindronde in Emmen. Kortom er staat nogal wat op het spel morgen. Alle reden om niets te missen en op tijd aanwezig te zijn. Nu kan het nog.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda