Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Onzekere tijden voor de voetballers breken bijna weer aan. Bij veel regenval is het zaterdagochtend maar weer afwachten of je wedstrijd wel of niet doorgaat. Afgelopen zaterdag kon nagenoeg iedereen nog de wei in ondanks de hevige regenval van de laatste dagen.

Zeerobben A1 lijkt het herfstdipje te boven, want na drie nederlagen op rij, werd afgelopen zaterdag één punt gehaald tegen het Groninger VEV’67 A1. Het puntje was niet genoeg  om terug te keren in het linker rijtje, dus moet A1 het doen met plek 7 in de Vierde Divisie H. En net als vorige week kwam Zeerobben A2 opnieuw niet in actie doordat  de tegenstander op het laatste moment over onvoldoende spelers bleek te beschikken. Daar waar andere jeugdteams er inmiddels al 8 competitieduels op hebben zitten, blijft de teller voor A2 steken op slechts 4.

Het kan raar gaan in de voetballerij. Vorige week won B1 nog met 2-3 van medekoploper FVC en afgelopen zaterdag was het laag geklasseerde GRC Groningen op het Oostersportpark te sterk voor Zeerobben. B2 heeft de smaak te maken. Na de overtuigende zege op Berlikum B1 werd nu Nicator B1 met 8-0 aan de kant gezet. Zeerobben B3 grossiert in gelijke spleen. Dat levert wel spannende wedstrijden op maar weinig punten. Tegen Balk B2 werd het 1-1.

Zeerobben C1 reisde naar Hoogezand en was daar niet opgewassen tegen de plaatselijke C1. In Hoogezand ging C1 met 6-3 kopje onder. Zeerobben C2 wist met 3-2 te winnen van Heerenveense Boys C3 en wist dankzij die zege op te klimmen naar de vierde stek. Zeerobben C3, dat na de winst van vorige week, aansluiting leek te krijgen bij de middenmoot kreeg een gevoelige tik (5-0) van Oeverzwaluwen C1 en lijkt dus weer terug bij af. De verschillen blijven echter klein waardoor het linker rijtje aan het eind van de rit nog best haalbaar lijkt. De meisjes van MC1 wisten zich, ondanks het gelijke spel tegen Frisia MC2, te handhaven op de tweede plaats. Ze voelen echter inmiddels wel de hete adem in de nek van ONT MC1 dat drie wedstrijden minder heeft gespeeld.

Na de mooie winst vorige week tegen Workum D1 kon D1 die lijn tegen Franeker D1 niet voort zetten. Zeerobben lijkt door het 5-4 verlies in en tegen Franeker even te moeten afhaken als het gaat om de bovenste plaatsen. En ook lukte het D2 niet om te winnen van Franeker. In Franeker werd het 4-0. Maar ook de wedstrijden van zowel D3 als D4 gingen verloren. D3 verloor met 1-2 van Arum D1 en D4 verloor met 2-0 van Stiens D3. De meisjes van MD1 verloren ook. Zij het nipt. Tegen SJO Robur/Harlingen werd het 1-2.

Voor koploper Zeerobben E1 stond de topper tegen St. Annaparochie E1 op het programma. Na het puntverlies van de dorpelingen van de week ervoor mochten de groenwitten zich de nieuwe koploper noemen met één puntje voorsprong. En die voorsprong wist E1 vast te houden. Het duel in St. Annaparochie eindigde dan weliswaar onbeslist (4-4), maar E1 was koploper en is dat nu nog steeds. Nu maar hopen dat ze de zenuwen in bedwang kunnen houden. Zeerobben E2 was vrij van competitieverplichtingen en Zeerobben E3 speelde een heuse derby tegen Franeker E7. Het werd een spannende derby, maar het duel leverde geen winnaar op, want na twee keer 25 minuten stond er 3-3 op het scorebord. Zeerobben E4 kwam terug uit Berlikum met een minimale (2-1) nederlaag en op het Oostersportpark bleek Frisia E7 een paar maatjes te groot voor Zeerobben E5. En  de wedstrijd van E6 werd afgelast. De meiden van MB1 lijken niet te stoppen. Uit tegen L. Zwaluwen MB1 werd er met 11-2 gewonnen.

Zeerobben F1 won overtuigend met 5-1 van Frisia F3. En ook F2 boekte een mooie overwinning. En dat nog wel tegen het F1 team van WWS. Uitslag 0-4. F3 speelde een hele spannende wedstrijd. Het kwam een paar keer voor en een paar keer achter. Dus kon iedereen wel leven met de 5-5. F4 moest helemaal afreizen naar Trynwalden en verloor ook nog eens. Het werd 4-1. En wat te denken van F5 dat “eventjes” met 6-0 van Leovardia F6 won. Prachtig. F6 tot slot verloor met ruime cijfers van het F4 team van SJO Robur/JHarlingen.

Waddenrobkes
Aanvankelijk leek het een droge voetbalochtend te worden, maar dat bleek niet het geval. Regen, harde wind en zelfs hagel teisterde de Robbenplaat afgelopen zaterdagochtend. Desondanks bleven onze Waddenrobkes en bondscoaches voetballen. Gelukkig werd het de laatste wedstrijd weer droog en konden de kids zelfs met een zonnetje de penalties nemen.Met nog twee speelrondes te gaan strijden Zweden, Nederland, Brazilië en Kroatië om het kampioenschap. Zweden heeft de beste papieren. Zij staan bovenaan met 6 punten voorsprong op de nummer 2 Nederland. Nederland was wel de grote winnaar van de 7e speelronde met 3 overwinningen. Ze blijven hiermee een goede kans houden op het kampioenschap. De nummer 3 is Brazilië. De Brazilianen wonnen de topper tegen koploper Zweden met 1-0, maar speelden de andere wedstrijden gelijk. De nummer 4 is Kroatië. Kroatië komt eraan de afgelopen weken en is bezig met een mooie inhaalslag richting de top 3. Het is ontzettend spannend. Welk team trekt aan het laatste eind tijdens de finaledag op zaterdag 23 november a.s.? We zullen het de laatste twee speelrondes zien met nog 6 wedstrijden op het programma.
 
Met nog twee speelrondes te gaan hebben we de volgende stand:
 
1. Zweden 21-50
2. Nederland 21-44
3. Brazilië 21-40
4. Kroatië 21-39
5. Spanje 21-32
6. Uruguay 21-24
7. Italië 21-23
8. Denemarken 21-21
9. Argentinië 21-19
10. Engeland 21-1

Zou D1 zich herstellen van het verlies tegen Franeker in de wedstrijd tegen Heerenveen D2? Kan E2 potten breken in de derby tegen Franeker E2? Hoe vergaat het C1 in de wedstrijd tegen Heerenveen C1 en kan B2 de stijgende lijn van de afgelopen weken vasthouden? Allemaal vragen waar u morgen antwoord op krijgt als u naar het Oostersportpark. De thuisblijvers moeten het doen met www.zeerobben.nl. Er zijn morgen maar liefst 13 thuiswedstrijden voor de jeugd.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda