Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Bij een vereniging als Zeerobben gebeurt veel. Heel veel. Zo veel zelfs dat er soms iets aan de aandacht ontsnapt. In tegenstelling tot wat er in de HC van afgelopen dinsdag stond zijn niet alleen JO13-5 en JO11-1 door in de beker. Ook MO19-1 is nog steeds actief in de beker. De volgende tegenstander in die bekerronde is inmiddels ook bekend. Op zaterdag 25 maart treft MO19-1 in de kwartfinale Oerterp MO19-1 op het Oostersportpark. En daarmee is Zeerobben met drie teams nog goed vertegenwoordigd in de KNVB-beker. Maar het competitievoetbal stond ook niet stil. Er werd weer volop gevoetbald met zeer wisselende resultaten. Dat past bij jeugdvoetbal en zeker bij teams die meedoen in de top van de hoofdklasse. Morgen weer nieuwe kansen voor alle teams en voor de Waddenrobkes. Voor hun begint morgen om 9.00 uur precies de landencompetitie waaraan tien teams meedoen.

Zeerobben JO19-1 kon niet opnieuw stunten na de winst van vorige week op koploper Drachten. Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen de nummer drie op het programma. In Drachten werd er met 4-0 van Drachtster Boys verloren. Morgen tegen SDS/Scharnegoutum proberen de aansluiting met de top te houden. Zeerobben JO19-2 moest al heel vroeg spelen. De reden hiervan werd al snel duidelijk. Zeerobben verloor met 5-2. Morgen tegen Stiens weer gelijke kansen.

Zeerobben JO17-1 kon het groot aantal afwezigen door schorsingen, blessures en afwezigen niet opvangen. In Sneek werd er met 7-1 van LSC verloren. Toch nog steeds een vierde plaats op de ranglijst. Zeerobben JO17-3 verloor van zichzelf en van Oosterlittens met 1-4.

Bij de groep JO15 kwam alleen JO15-3 in actie. Zij speelden in Franeker tegen Franeker JO15-4 en verloren met 9-2.

Zeerobben JO13-2 speelde haar eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie en dat leverde meteen drie punten op tegen Blauw Wit. Het werd 3-1. JO13-2 was net niet goed genoeg tegen QVC en verloor met 1-3. Voor JO13-4 was er niet veel aan in Leeuwarden tegen Blauw Wit. Zeerobben was te sterk en drukte dat in de cijfers 1-10 uit. Sneu verlies voor JO13-5. Tegen Black Boys kwamen ze nog op voorsprong maar na een 2-2 stand maakte Black Boys er nog één en schoot Zeerobben er drie op de paal en dus 3-2 verlies.

Voor JO11-1 geen competitie maar een bekerwedstrijd. En tegen een bekende tegenstander. Leovardia staat namelijk op de tweede plaats in de competitie achter Zeerobben en beide teams troffen elkaar afgelopen zaterdag voor de beker. Ook nu was het wederom Zeerobben dat als beste uit de strijd kwam. Door een 2-0 overwinning is de ploeg door naar de kwartfinales waar het op 20 mei aanstaande ONS Boso Sneek treft op het Oostersportpark. De eerste klap is een daalder waard moet JO11-2 gedacht hebben. Tegen Woudsend werd er met 8-4 gewonnen. JO11-3 deed zichzelf tekort en had net iets te weinig tijd voor de gelijkmaker tegen Scharnegoutum. Ze verloren met 4-3. JO11-4 walste over IJVC heen en won met 6-2. Verlies voor JO11-5 in de wedstrijd tegen FVC. Op het Oostersportpark werd het 2-5. JO11-6 speelde een fantastische en spannende wedstrijd in Sneek. Tegen ONS Boso Sneek werd het 4-5 voor Zeerobben. Hoezo spannend? En ook winst voor JO11-7 Zij wonnen met 5-2 van Makkum. JO11-8 ging strijdend ten onder tegen Mulier met 5-4 en JO11-9 sleepte een puntje uit het vuur in Bolsward door 3-3 te spelen.

Voor JO9-1 meteen een zware tegenstander. SJO Bergum BCV Combinatie was (nog) een maatje te groot. Het werd 0-5. Wederom was er verlies van JO9-2 tegen Stormvogels. In het najaar streden beide teams nog voor het kampioenschap. Nu was Achlum met 5-0 te sterk. JO9-3 verloor met 1-4 van Heeg maar JO9-4 won weer met overtuigende cijfers van Bolsward. Het werd 2-10. En ook JO9-5 klopte aan de poort door met 1-8 te winnen van Stiens. JO9-6 verloor met 2-4 van Mulier en verlies was er ook voor JO9-7. Zij konden het niet bolwerken tegen SJO Broekster Walden. Het werd uiteindelijk 1-4.

Waddenrobkes
Ze hebben er lang op moeten wachten maar morgen gaat dan ook voor de Waddenrobkes de interne competitie weer van start. Deze nog steeds groeiende groep binnen Zeerobben heeft onlangs de wintercompetitie in de Waddenhal afgesloten en gaat morgen dus van start met de landencompetitie buiten op het veld. De kinderen hebben de afgelopen weken hard getraind op het Oostersportpark en zijn dus klaar voor de competitie. Zeerobben ontwikkelt zich door en dat heeft ertoe geleidt dat er ook bij de Waddenrobkes het een en ander gaat veranderen. Er wordt net als in de zaal in twee competities gespeeld. Eén competitie met de wat meer gevorderde Waddenrobkes, één met de meer lerende/startende Waddenrobkes. Het doel is om iedereen zoveel mogelijk balcontacten te laten hebben tijdens de wedstrijdjes. Hoe meer balcontacten hoe meer plezier en hoe meer iedere speler leert. Zeerobben denkt dat op deze manier te bereiken. Verder wordt er met ingang van deze competitie geen ranglijst meer bijgehouden. Bij aanvang van het seizoen 2017-2018 zal de KNVB deze regel landelijk invoeren bij de jeugd tot en met JO-08. Met deze nieuwe regel in het vooruitzicht heeft Zeerobben nu al besloten om de landencompetitie zonder ranglijst te gaan spelen. Enige dat nog wordt bijgehouden zijn de twee penalty’s na iedere speelronde met het oog op de clubkampioenschappen penalty’s nemen. Aan het einde van de competitie zullen alle teams gehuldigd worden tijdens een prijsuitreiking en is iedereen winnaar.

De dag van morgen
Met dertien thuiswedstrijden is het in vergelijking met afgelopen weekend een ‘rustig’ dagje voor Zeerobben. Maar met de start van de Waddenrobkes zal het morgen ongetwijfeld weer druk en gezellig zijn op de sportvelden aan de Achlumerdijk. Om 8.45 wordt er meteen al gestart met drie wedstrijden. Tussen 10.00 en 11.00 uur staan de volgende vijf jeugdwedstrijden op het programma en zo gaat het nog even door tot ongeveer 13.30 uur. Kortom, vroeg of laat aanwezig? Jeugdvoetbal genoeg. Tot morgen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda