Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Er waren nog niet veel wedstrijden voor de jeugdafdeling van Zeerobben. Maar de wedstrijden die er gespeeld werden logen er niet om. Het ging afgelopen zaterdag niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit zo kan gesteld worden. Het was genieten geblazen.

Voor JO19-1 stond de belangrijke thuiswedstrijd tegen koploper Drachten JO19-1 op het programma. De ploegen in de hoofdklasse ontlopen elkaar niet zoveel en daarom kan iedereen van iedereen winnen. Voor Zeerobben stond er veel op het spel. Aanhaken bij de koplopers of afhaken en nestelen in de middenmoot. Gezegd dient te worden dat Drachten de eerste helft de betere ploeg was maar het was Zeerobben dat zeer efficiënt met de kansen omging. De ruststand van 2-0 was dan ook verrassend te noemen. De tweede helft kwam Zeerobben sterk uit de startblokken en maakte al snel de 3-0. Even nog veerde Drachten op en maakte de 3-1 maar verder liet Zeerobben het niet komen en speelde zeer gedisciplineerd de wedstrijd uit. Met 26 punten uit veertien wedstrijden staat Zeerobben op een keurige vijfde plaats maar die is iets vertekend. Zeerobben heeft namelijk een wedstrijd minder gespeeld en kan bij winst in de inhaalwedstrijd op 29 punten komen en dat is dan weer twee punten achter de koploper. Hoe spannend kan het zijn.

De wedstrijd van JO17-1 werd op verzoek van de tegenstander niet op zaterdag maar al op woensdagavond gespeeld. VEV JO17-1 uit Leek staat op een negende plaats maar mag niet onderschat worden. VEV beschikt altijd over goed voetballende jeugdteams maar dit keer was het Zeerobben dat de lakens uitdeelde. Uiteindelijk won Zeerobben met 3-1 en staat met 24 punten op een vierde plaats op de ranglijst in de hoofdklasse O.

Voor JO15-1 stond de lastige uitwedstrijd tegen Balk op het programma. Van de mededeling dat je om 7.15 uur moet vertrekken van de Robbenplaat wordt niet iedereen vrolijk. Toch moest het om op tijd op het veld in Balk te staan. De ploeg uit Balk staat samen met TLC met vijf punten onderaan maar het werd een lastige wedstrijd mede omdat Balk een paar fysieke spelers heeft teruggehaald. Uiteindelijk moest Zeerobben genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel maar nog steeds een keurige zesde plaats op de ranglijst.

En ook voor JO11-1 begon de competitie weer. Dit team speelde op 10 december haar laatste competitiewedstrijd thuis tegen VC Trynwalden en ging toen als koploper de winterstop in op de voet gevolgd door Leovardia. Het was daarom zaak om na de winterstop meteen goed uit de startblokken te komen om de voorsprong op Leovardia te behouden en dat lukte. In Leeuwarden werd er tegen FVC JO11-2 geen fout gemaakt en won JO11-1 met 3-6 en houdt daarmee Leovardia op afstand die zelf ook won.

En morgen begint voor de overige teams de voorjaarscompetitie dan ook eindelijk. Veel teams speelden begin december hun laatste wedstrijd en zijn wel weer eens aan echt voetbal toe. Natuurlijk waren er genoeg alternatieven maar voetballen om het echie is toch het mooiste. Maar liefst 35 teams gaan de voorjaarscompetitie in. Dat is inclusief de zes meisjes/dames teams. En dan zijn de Waddenrobkes nog niet eens genoemd. Ook zij gaan binnenkort weer van start met hun landencompetitie. Het gaat Zeerobben voor de wind met betrekking tot het jeugdvoetbal. Dat is prachtig om te zien maar successen kennen vaak ook een keerzijde. Zoveel teams op een zaterdagochtend laten voetballen op het Oostersportpark geeft steeds meer problemen. Met name de Waddenrobkes ondervinden daar hinder van en moeten steeds vroeger beginnen om toch de rest van de teams ook op een redelijke tijd te kunnen laten beginnen. Daarom zoekt de vereniging naar alternatieven. Daarover later wellicht meer. Morgen is het ‘business as usual’ op het Oostersportpark. Dat betekent een vol parkeerterrein, volle fietsstallingen, volle kleedkamers, volle kantine en veel, heel veel voetbal op de vier velden. Ze gaan weer beginnen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda