Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Aan wedstrijden geen gebrek afgelopen zaterdag op het Oostersportpark. Aan doelpunten overigens ook niet, want in de dertien gespeelde thuiswedstrijden van de groen-witte jeugd van afgelopen zaterdag vielen maar liefst 98 doelpunten, waarbij in de wedstrijden van Zeerobben E6 (15) en Zeerobben F4 (13) de meeste doelpunten vielen. Beide keren winst overigens voor de groenwitten. Ook in de succesvolle landencompetitie bij de Waddenrobkes werd er lustig op los gescoord. In vijftien wedstrijden vielen daar maar liefst 47 doelpunten. Maar niet elke groen-wit team was succesvol afgelopen zaterdag.

Wat te denken van Zeerobben A1. Zij zitten duidelijk in een herfstdipje en verloren afgelopen zaterdag voor de derde keer op rij. In Leeuwarden trok Frisa met 3-2 aan het langste eind. Door de reeks nederlagen is A1 weggezakt uit het linker rijtje. Zeerobben A2 kwam niet in actie. Tegenstander WTOC bleek op het laatste moment geen volledig team op de been te kunnen brengen. Het gros van de spelers van A2 kwam ’s middags in actie bij de senioren waarbij ze voor Zeerobben 2, 3 en 5 een welkome jeugdige aanvulling waren.

Het was een superdag voor de B-junioren van de club. B1 stond voor de zware opgaaf om een goed resultaat bij FVC weg te halen die inmiddels al op een 4e plaats staan. Een loodzware opgave. Maar hoe groot kan de vreugde zijn als je met een 2-3 overwinning thuis komt. Heel groot dus. B2 hoor je en zie je niet maar zijn met een stille opmars bezig. Afgelopen zaterdag werd er maar liefst met 8-1 van Berlikum gewonnen. De ploeg lijkt nu pas goed op stoom te komen. En ook een puntje voor B3 dat uit bij Bolsward keurig met 4-4 gelijk speelde.

Zeerobben C1 kwam net tekort tegen ONS BOSO Sneek en verloor met 1-2. Bij winst hadden ze kunnen aansluiten bij de middenmoot. Nu hebben ze alleen nog Actief C1 uit Paterswolde onder zich. Oppassen dus! Daar waar A1 bij Frisia onderuit ging hielden C2 en Frisia elkaar in evenwicht met 3-3. In die competitie ligt alles nog zo dicht bij elkaar dat er nog van alles mogelijk is. Het gat met de beide koplopers bedraagt dan weliswaar 8 punten, maar het gaatje met de nummer drie bedraagt slechts 3 punten. Zeeroben C3 boekte een 4-1 overwinning op Nijland C2 en heeft daardoor de aansluiting met de middenmoot weer te bakken. De meisjes van C1 speelden de topper tegen Dronrijp MC1. Zij verloren het duel met 0-2, maar staan ondanks het verlies nog op een keurige tweede stek.

Wil je nog iets van de competitie maken dan moet je winnen van de nummer 3 van de ranglijst: Workum D1. Wel, die boodschap werd goed ontvangen door de spelers van D1 en de ploeg won met 2-0. Aanhaken dus. En ook drie punten voor D2 dat thuis tegen St. Anna D2 met 3-1 won. Nipt verlies was er voor D3 in de wedstrijd tegen SWZ D5. Het was niet nodig geweest maar daar wordt niet naar gekeken. Het gaat om de doelpunten en SWZ scoorde 1 keer en Zeerobben niet. En het dappere D4 wist dat het tegen Bolsward D5 kansen had om te winnen en dat gebeurde ook. In Bolsward werd het 1-2. Feest dus. De meisjes van MD1 blijven het goed doen. Nu een 4-0 overwinning op de meisjes van LSC. Met nog een inhaalwedstrijd voor de boeg kan het SJO Harlingen/Robur voorbij gaan op de ranglijst en opklimmen naar de 2e plaats.

Zeerobben E1 kwam terug uit Leeuwarden met drie punten op zak. Tegen Lw. Zwaluwen werd het 3-1. En aangezien koploper St. Annaparochie punten verspeelde mag Zeerobben E1 zich sinds afgelopen zaterdag de nieuwe koploper noemen. Zeerobben E2 bleek niet opgewassen tegen FVC E2. Zij verloren er met 4-0 en zijn helaas nog puntloos in deze voor hen zo zware competitie. Voor E3 was er opnieuw winst. Op sportpark Welderingsstrjitte waren de groenwitten met 1-4 te sterk voor Dronrijp E3. Dankzij deze zege hebben ze zich genesteld in het linkerrijtje in de competitie. Voor E4 was er geen succes, want zij verloren met 2-5 van Frisia E9. En Zeerobben E5 bleek niet in staat te kunnen stunten tegen medekoploper Ternaard E1. Maar dan E6. Zij bengelen in de onderste regionen van de competitie en moesten de strijd aangaan tegen het eveneens nog puntloze Blauw Wit ’34. Het werd een allesbehalve saaie wedstrijd, want na twee keer 25 minuten voetbal stapten de groenwitten met een overwinning van maar liefst 9-6 van het veld. 

Bij de F-pupillen speelde F1 tegen het F2-team van Leovardia en won met 0-3. F2 is de trotse koploper en onderstreepte dat nog maar eens door met 15-0 van Blauw Wit F5 te winnen. Ook F3 moest naar Blauw Wit. Helaas maar met 6 man. Maar bij Blauw Wit weten ze hoe jeugdvoetbal in elkaar steekt. Hup, even een speler overhevelen van Blauw Wit naar Zeerobben en je speelt weer 7 tegen 7. Het kan dus wel! Het werd ook nog eens 1-1. Mooier kan eigenlijk niet. F4 behaalde een monsterscore tegen Frisia F8 en bij F5 en F6 waren de verschillen toch echt te groot om van een gelijk opgaande wedstrijd te kunnen spreken. Het verlies was groot tegen resp. Tzum en Blauw Wit.


Waddenrobkes
Grote winnaar bij de Waddenrokbes was het team van Engeland. Zij wisten eindelijk te scoren en een puntje af te snoepen van Spanje.  De weersvoorspellingen zagen er ongunstig uit, maar het werd toch een heerlijke voetbalochtend zonder één spatje regen. Maar liefst 47 doelpunten werden er gemaakt in 15 wedstrijden! Koploper Zweden had een zeer goede dag. Zij scoorden maar liefst 17 doelpunten! Door drie overwinning verstevigt Zweden haar koppositie. Het verschil met de nummer twee is opgelopen tot 9 punten. Brazilië en Nederland lijken te strijden om de tweede plaats. Beide ploegen hadden een mindere dag. Kroatië krijgt Nederland en Brazilië in het zicht. Vorig week behaalden de Kroaten drie overwinningen, vandaag weer twee. Hierdoor blijft Kroatië omhoog kijken op de ranglijst. Ook Spanje won twee van de drie wedstrijden. Uruguay is de ene week top, de andere week iets minder. Zaterdag hadden zij duidelijk een mindere dag, maar komend weekend gaan zij ongetwijfeld weer vlammen. Italië speelde zaterdag erg goed. Interim bondscoach Punter stapte af van het Catenaccio voetbal en ging volop de aanval. Dit leverde de Italianen twee mooie overwinningen op. Ook Denemarken won weer een wedstrijd. Argentinië won de laatste wedstrijd verrassend van Nederland. Een mooi resultaat van deze toppers. En dan Engeland. Helaas nog steeds onderaan de ranglijst, maar de stijgende lijn zit erin. Er werd gescoord en gelijk gespeeld. Hiermee is het eerste winstpunt voor de Engelsen een feit en daar zijn we erg blij mee. Op naar volgende week!
Met nog 3 speelrondes te gaan is de stand als volgt: 1) Zweden 18-44
2) Brazilië 18-35, 3) Nederland 18-35, 4) Kroatië 18-32, 5) Spanje 18-29, 6) Uruguay 18-23, 7) Italië 18-20, 8) Denemarken 18-17, 9) Argentinië 18-15, 10) Engeland 18-1.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda