Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Afgelopen zaterdag werd door veel teams de laatste competitieronde afgewerkt. En daarmee breekt voor die teams de winterstop aan die tot begin maart zal duren. Dan gaat de voorjaarscompetitie weer van start. Maar die laatste speelronde ging niet onopgemerkt voorbij. Het was feest op de Robbenplaat met de huldiging van MO15-1 en MO13-1 voor het behaalde kampioenschap. Maar het was natuurlijk ook ?business as usual? op het Oostersportpark. Een overzicht.

Voor JO19-1 stond een belangrijke wedstrijd op het programma tegen Broekster Walden JO19. Bij winst kon Zeerobben zich in de top drie nestelen van de hoofdklasse. Maar het kwam helaas niet verder dan een 1-1 gelijkspel en daarmee was de tegenstander meer dan tevreden. Zeerobben liet de overwinning, die voor het grijpen lag, liggen. Voorlopig een zesde plaats. Overigens maar vijf punten achterstand op de koploper. 

Ook JO19-2 kwam in actie. Zij troffen Frisia. Een ploeg die in punten gelijk stond met Zeerobben. Maar dat is sinds afgelopen zaterdag niet meer zo. Zeerobben won zeer overtuigend met 5-0 en rukt op naar de zevende plaats. Morgen tegen de nummer laatst, LSC, liggen er weer kansen voor dit team.

Na het verlies van vorige week tegen Buitenpost was er afgelopen zaterdag het herstel voor JO17-1. Thuis tegen Bolsward maakte de ploeg geen fouten en won met 2-0 van Bolsward. JO17-3 verloor in Leeuwarden met 7-2 van MKV JO17-1.

Vorige week was koploper Heerenveen veel te sterk voor Zeerobben maar afgelopen zaterdag trof JO15-1 SWZ BOSO Sneek. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en dat kwam terug in de eindstand van 3-3. Het team staat maar mooi op een zesde plaats in de hoofdklasse. Ook JO15-2 behaalde een gelijkspel. Uit tegen Makkum werd het 2-2.

Waar gaat dat eindigen met JO13-1. Afgelopen zaterdag trof men directe concurrent St. Anna op het Oostersportpark. Overtuigend won Zeerobben met 3-0. Dat leverde tot nu toe een gedeelde tweede plaats op met twee punten achterstand op koploper L. Zwaluwen. Morgen nog één keer vol aan de bak tegen Stiens. JO13-4 speelde de inhaalwedstrijd tegen Makkum en verloor die met 3-0. JO13-5 sloot de najaarscompetitie keurig af met een 3-2 overwinning op Tzummarum. De ploeg is uiteindelijk op een vierde plaats geëindigd.

JO11-1 maakte na de mooie overwinning op Leovardia geen fouten en won ook van Frisia. In Leeuwarden werd het 1-3. En daarmee pakte JO11-1 de eerste plaats op de ranglijst. Morgen kan het de voorsprong op Leovardia verder uitbreiden als het wint van VC Trynwalden. Ook JO11-6 moest nog een keer aan de bak. Thuis al vroeg tegen Beetgum die uiteindelijk met 1-3 won. JO11-9 verloor haar laatste wedstrijd van Makkum met 5-0 maar dat was ook niet verwonderlijk. Zij hadden de dag ervoor een prachtige avond gehad in het Cambuur stadion.

JO9-1 kwam terug uit Leeuwarden met een knappe 1-2 overwinning op Frisia en eindigt daarmee op een keurige tweede plaats in de competitie.

De rust keert weder op de velden van het Oostersportpark. De winterstop is begonnen maar niet voor iedereen. Morgen toch nog zes wedstrijden. JO11-1 en JO15-1 spelen tegen respectievelijk VC Trynwalden en TLC. En ook JO15-2 komt in actie terwijl JO17-2 het moet opnemen tegen Oeverzwaluwen. Bij de meisjes/vrouwen komen MO13-1 en MO17-1 ook nog in actie. Het blijft leuk op het Oostersportpark.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda