Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Het was toch even wennen op de zaterdagochtend op het Oostersportpark. Normaal gesproken een mierenhoop maar dit keer was het een stuk rustiger. Dit had natuurlijk te maken met het feit dat er een beker-/inhaalprogramma door de Bond was vastgesteld. Dat betekende maar een beperkt aantal wedstrijden. Natuurlijk waren de Waddenrobkes wel aanwezig. Zij begonnen een uurtje later dit keer in verband met de weersomstandigheden.

Zeerobben JO17-3 trof in FVC een zware tegenstander. Dat bleek ook in de wedstrijd, FVC was te sterk voor Zeerobben en won met 6-0.

Zeerobben JO11-1 kwam uit voor de beker. Zij troffen MKV JO11-1. Geen onbekende voor Zeerobben omdat ook MKV uitkomt in de 1e klasse 03. In de thuiswedstrijd op 8 oktober jongstleden kwam JO11-1 niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Ook nu weer waren de verschillen klein maar Zeerobben wist uiteindelijk toch de bekerwedstrijd met 1-3 te winnen en gaat dus wederom door in de bekercompetitie. Ook JO11-3 kwam in actie. Niet voor de beker maar gewoon voor de competitie. In Bolsward troffen ze JO11-3 maar Zeerobben bleek een maatje te groot en won met 1-9. Zeerobben JO11-7 moest ook aan de bak op het Oostersportpark. De inhaalwedstrijd tegen AVV JO11-1 stond op het programma. Een spannende wedstrijd die uiteindelijk met 2-1 werd gewonnen door Zeerobben.

Naast deze wedstrijden werden er ook nog een aantal oefenwedstrijden gespeeld. Zeerobben JO15-1 had Be Quick Dokkum JO15-1 uitgenodigd. Be Quick komt uit in de 3e divisie en bezet daar een tiende plaats. De eerste helft was gelijkwaardig maar de tweede helft was Be Quick de betere ploeg en zij wonnen dan ook met 2-0. De jongens van JO13-5 namen het op tegen het talentvolle MO13-1 die momenteel de ranglijst aanvoert. Een leuke wedstrijd eindigde in een 5-2 overwinning voor de jongens.

De dag van morgen is weer zeer interessant voor zowel voetballers als publiek. De Waddenrobkes gaan om 9.00 uur van start met de allerlaatste speelronde. Morgen valt de beslissing en zullen de kampioen gehuldigd worden. De prijsuitreiking zal zo rond 10.15 uur zijn. Daarnaast is er op de velden ook genoeg te beleven. Maar liefst vijftien thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling. Met om 10.00 uur de kraker tussen JO11-1 en Leovardia. De nummer één en twee van de ranglijst. Voor veel teams is het alweer de laatste speelronde en wie weet wordt er wel weer een feestje gevierd in de Robbenplaat. Maar niets is nog zeker. Eerst moet er gevoetbald worden. De eerste wedstrijden beginnen alweer om 08.45 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda