Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De laatste zaterdag van de herfstvakantie is traditioneel een rustige zaterdag op de voetbalvelden in Friesland. Deze zaterdag wordt gebruikt voor het spelen van inhaalwedstrijden en bekerwedstrijden. Zo ook bij Zeerobben waar het voor groenwitte begrippen rustig was.

Bij JO19 speelden zowel JO19-1 als JO19-2. JO19-1 reisde af naar Emmeloord voor de bekerwedstrijd tegen sc Emmeloord. Deze ploeg staat mee bovenaan in de 1e klasse en bleek een maatje te groot voor Zeerobben. In Emmeloord werd het 7-2. Einde bekeravontuur voor Zeerobben derhalve. JO19-2 speelde de inhaalwedstrijd tegen St. Anna en verloor met 3-6 op eigen terrein.

Zeerobben JO17-3 had zich ook geplaatst voor de knock-out fase van de bekercompetitie en moest het opnemen tegen FVC JO17-3. Tot de rust kon Zeerobben goed meekomen maar in de tweede helft bleek FVC toch een maatje te groot en werd het alsnog 1-10. Einde bekeravontuur dus ook voor deze jongens.

De bekerwedstrijd tussen Zeerobben JO11-1 en Workum JO11-1 werd een echte bekerkraker met alles erop en eraan. Voorsprong, gelijke stand en achterstand volgden elkaar snel op. Uiteindelijk trok Zeerobben in de slotfase een 3-2 overwinning over de streep en mag dus verder bekeren. JO11-9 moest de inhaalwedstrijd tegen Oosterlittens JO11-4 spelen en verloor kansloos met 9-1.

Een echte thriller was ook de bekerwedstrijd van JO9-2 tegen NOK JO9-1. Het werd een prachtige wedstrijd waar een ieder volop van genoot. Na de reguliere speeltijd en verlenging was het 5-5 en moesten strafschoppen de beslissing brengen. Dat deed NOK beter en dus gaan zij door in de beker naar wat een heerlijke pot voetbal was het in Oudemirdum. JO9-7 moest voor competitieverplichtingen naar Berlikum. Daar trof men een sterke tegenstander die met 7-0 won.

Morgen een ‘super-saturday’ voor de jeugdafdeling van Zeerobben. Op het Oostersportpark moeten ‘even’ vijftien jeugdwedstrijden afgewerkt worden. Daar komen de Waddenrobkes ook nog eens bij dus is het van vroeg tot laat druk op de velden. De Waddenrobkes beginnen al om 8.30 uur en de laatste jeugdwedstrijd begint om 13.30 uur. Er is dus veel, veel te doen aan de Achlumerdijk. Kom kijken en geniet van jeugdvoetbal pur sang.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda