Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Wat is en blijft jeugdvoetbal toch onvoorspelbaar. Wedstrijden waarvan je denkt dat ze gewonnen worden werden verloren maar andersom gebeurde gelukkig ook. Op het eind van de rit sta je uiteindelijk daar waar je moet staan. Maar die rit is nog lang. Komend weekend een beker-/inhaalprogramma en dan volgende week weer verder met een reeks van vijf wedstrijden richting de winterstop. Het gaat snel.

Zeerobben JO19-1 deed zichzelf tekort in de wedstrijd tegen CVVO. Na een 0-1 achterstand was het eenrichtingsverkeer hetgeen resulteerde in de gelijkmaker. Dat het in de slotseconden nog 1-2 werd had niemand verwacht maar gebeurde toch. Derhalve voorlopig een zesde plaats voor dit team in de hoofdklasse. Zeerobben beschikt gelukkig weer over een tweede team bij de jongens onder de 19. Ze speelden afgelopen zaterdag thuis tegen de koploper AVC JO19-1. Na een 0-1 ruststand werd het uiteindelijk 0-3 voor AVC.

Na de winst van vorige week waren er afgelopen zaterdag opnieuw drie punten voor Zeerobben JO17-1. Dit keer werd er gewonnen van SJO Dronrijp Foarut Combinatie met 6-0. Zeerobben nestelt zich weer in de middenmoot. Een plaats waar het minimaal thuis hoort. Een spannende wedstrijd leverde JO17-2 geen punten op. Tegen LSC werd er met 3-2 verloren. En JO17-3 verloor kansloos met 1-9 van St Arum Stormvogels JO17-1.

Zeerobben JO15-1 doet het goed in de hoofdklasse en moest afgelopen zaterdag naar de nummer twee van de ranglijst VEV uit Leek. Zeerobben vocht voor wat het waard was maar verloor met 2-0. Als je er alles aan gedaan hebt is dat geen schande in deze zware hoofdklasse. Ook JO15-2 verloor haar wedstrijd. Tegen St. Anna werd het 3-0. En ook verlies voor JO15-3 dat met 4-2 verloor van Franeker.

Het eerste puntverlies voor Zeerobben JO13-1 is een feit. Afgelopen zaterdag verloren ze met 0-3 van L. Zwaluwen JO13-1 die op een tweede plaats staat. Zeerobben staat voorlopig op een derde plaats. Een zwaar bevochten maar terechte overwinning voor JO13-3 in de wedstrijd tegen SDS. Het werd in Oosterend 1-2 hetgeen deze jongens richting de tweede plaats duwt. Zeerobben JO13-4 speelde tegen fc Harlingen JO13-3 en verloor met 1-3. Wel waren er drie punten voor JO13-5 in de topper tegen Bakhuizen. Door een 4-1 overwinning stijgt Zeerobben naar de derde plaats en daar zijn ze erg blij mee.

Na het gelijke spel van vorige week nu een afgetekende overwinning op Hardegarijp. Het werd 1-9. Een ware thriller op het B-veld waar JO11-2 tegen Bolsward speelde. Helaas verloor Zeerobben met 1-2 maar wat een spannende wedstrijd. Ook een mooie wedstrijd moet JO11-3 tegen SJO Oudega/Heeg geweest zijn. Zeerobben verloor dan wel maar een uitslag van 7-5 is niet slecht. Helemaal als je weet dat deze ploeg bovenaan staat. JO11-4 won met 3-1 van Bolsward. JO11-5 verloor met 10-3 van Berlikum JO11-1. JO11-7 sleepte tegen Franeker een 1-1 gelijkspel uit het vuur en winst was er voor JO11-8 in de wedstrijd tegen Makkum. Thuis op het Oostersportpark werd het 3-1. Het jongste team bij JO11 speelde tegen Harlingen en verloor met dubbele cijfers. Zij spelen duidelijk in een te zware klasse of de andere ploegen zijn te licht ingedeeld. Het is maar hoe je het bekijkt.

Tot de slot de jongens onder de 9. Het JO9-1 herpakte zich na de nederlaag van vorige week. Nu werd er met 1-9 van Bolsward gewonnen. JO13-3 won met ruime cijfers van FVC. Zeerobben JO9-4 won met 7-1 van fc Harlingen JO9-3. Ook een knappe overwinning van JO9-5 tegen SDS. Het werd 6-0. Een mooie 4-4 uitslag stond er op het scorebord tussen Zeerobben JO9-6 en fc Harlingen JO9-5 en jawel hoor. De eerste overwinning van JO9-7 is ook een feit. Thuis tegen Stiens werd er met 6-2 gewonnen.

Zoals gezegd is het herfstvakantie en heeft de voetbalbond voor morgen een beker-/inhaalprogramma ingepland. Dat betekent dat veel teams een weekje vrij zijn. Het zal niet geheel stil zijn op het Oostersportpark maar erg druk is het niet. Door de jeugd van Zeerobben worden drie thuiswedstrijden afgewerkt. Wel worden er ook nog vijf uitwedstrijden gespeeld. Genoeg stof om bij te praten op de zaterdagmiddag en ook om volgende week gewoon weer met een jeugdjournaal te verschijnen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda