Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Terwijl de een alweer een aantal wedstrijden gespeeld heeft is het voor de ander nog steeds wachten op de eerste wedstrijd van dit nieuwe seizoen. Niet alle teams doen namelijk mee aan de bekercompetitie maar ook voor die teams gaat het morgen dan echt los. Morgen gaat namelijk voor alle teams de competitie 2016-2017 van start. En dat zullen ze weten op het Oostersportpark. Daar zijn morgen maar liefst, schrik niet, achttien thuiswedstrijden voor de jeugd. En daar komen de Waddenrobkes ook nog eens bij. Daarom begint Zeerobben morgen al om 08.30 uur om iedereen aan bod te laten komen.

Jongens

Bij de jongens onder de 19 konden we afgelopen weekend twee mooie uitslagen noteren. Zeerobben JO19-1, dat nog steeds uitkomt in de hoofdklasse, won in de slotfase met 2-1 van LSC JO19-1 en JO19-2 zorgde voor een verrassing door met 3-2 van LSC JO19-3 te winnen. Of was dit geen toeval en kunnen we nog meer van dit team verwachten?
Speelde JO17-1 vorige week nog gelijk in de hoofdklasse tegen Bolsward, dit keer was er een mooie 3-1 overwinning op GAVC JO17-1. JO17-2 deed ook goede zaken door met 2-2 gelijk te spelen tegen Oeverzwaluwen JO17-1.
Na de winst van vorige week was er nu een keurig 3-3 gelijkspel voor JO15-1 tegen TLC JO15-1 uit Leek. Een mooie overwinning was er voor JO15-2 tegen Franeker JO15-2. Het werd 2-3.
De eerste klap is een daalder waard moet JO13-1 gedacht hebben. Zij wonnen de eerste competitiewedstrijd met 4-1 van Stiens JO13-1. JO13-3 speelde voor de beker tegen SJO Dronrijp/Foarut Combinatie met 2-2 gelijk en is tweede geworden in de poule en dus uitgeschakeld. Zeerobben JO13-5 gaat wel door in de beker. Zij wonnen thuis met 8-3 van L. Zwaluwen JO13-3.
JO11-4 verloor het bekeravontuur tegen Arum JO11-1 met 2-4 en kan zich gaan richten op de competitie.
Zeerobben JO9-1 was voor de beker veel te sterk voor Frisia JO9-5 en gaat ook verder in de beker. Zij wonnen alle wedstrijden. JO9-2 doet het ook goed in de beker en staan bovenaan. Ze wonnen afgelopen week van SDS JO9-1 met 5-2. En dat Zeerobben ook wel eens een stadsderby verliest bewees JO9-3. Zij verloren met 7-0 van fc Harlingen JO9-2. JO9-4 gaat ook door in de beker. Zij wonnen met 2-3 van AVC JO9-1.

Waddenrobkes
Morgen is het zover. Dan gaan de Waddenrobkes van start met hun landencompetitie. Dat zal ongetwijfeld een spektakel geven op het Oostersportpark. Deze groep begint in verband met het overvolle programma al om 8.30 uur. Vroeg uit de veren maar zeker de moeite waard. En voor de kinderen maakt het niet uit. Zij staan ’s ochtend vroeg al om 7.00 uur naast bed want die willen geen wedstrijd missen.

Meisjes
Niet één team van de meidenafdeling van Zeerobben won het afgelopen weekend. Alleen MO19-1 wist nog een gelijkspel te behalen afgelopen zaterdag. De andere teams verloren allemaal hun wedstrijd voor de beker of competitie.
In de return in de bekerwedstrijd tegen Broekster Walden MO19-1 wist Zeerobben MO19-1 zich te plaatsen voor een vervolg in het bekeravontuur. Het team is daarmee het enige meidenteam van Zeerobben dat doorgaat in de Zwaluwen Jeugdbeker. Afgelopen zaterdag werd in een niet al te spannende wedstrijd 1-1 gelijk gespeeld te de Damwâldsters. Aanstaande zaterdag geen wedstrijd voor MO19-1. Op 24 september spelen ze weer thuis tegen GAVC MO19-1 uit Grou.
Voor Zeerobben MO17-1 was het de eerste wedstrijd voor de competitie. Het bekeravontuur is voor de meiden afgelopen. De wedstrijden die ze speelden voor de Zwaluwen Jeugdbeker werden allebei verloren. Afgelopen zaterdag moesten ze uit tegen SC Franeker MO17-2 in Franeker. Ook het tweede van MO17 van de Franeker voetbalclub was te sterk voor de Zeerobben. De Zeerobben verloren helaas deze streekderby met 4-2. Het gezonde drankje dat ze op de Robbenplaat van ‘Lekker ite mei Reitse’ kregen heeft er helaas niet voor gezorgd dat ze met de drie punten naar huis keerden. Aanstaande zaterdag spelen de dames thuis tegen SC Bolsward MO17-1. Aftrap om 13.20 uur.
Na twee mooie uitwedstrijden te hebben gespeeld tegen Franeker MO15-1 (1-1) en AVC MO15-1 (3-4), was SDS MO15-1 te sterk voor het MO15-1 van Zeerobben dat dit seizoen voor het eerst op groot veld speelt. Met toch nog goed voetbal konden de meiden de ploeg van SDS niet tot een fout dwingen. De Eastereiners wonnen deze bekerwedstrijd dan ook met 0-4 van de Harlingers. Ook voor MO15-1 betekend dit het einde van hun bekeravontuur. Aanstaande zaterdag ook voor MO15-1 de eerste wedstrijd in de competitie. Tegenstander is dan fc Harlingen MO15-1. Een echte stadsderby en dat belooft wat, want beide ploegen willen natuurlijk niet van elkaar verliezen. De wedstrijd begint om 11.30 uur op sportpark Vierkantsdijk.
Afgelopen zaterdag moesten de meiden van MO13-1 de returnwedstrijd spelen in de bekercompetitie in en tegen Franeker, nadat ze vorige week de thuiswedstrijd hadden gewonnen met 2-1. Met dat in hun achterhoofd reisden ze af naar het verre oosten. Winnen of gelijkspel zou genoeg zijn voor de Harlingers om het avontuur te vervolgen in de beker. Maar het MO13-1 van Franeker SC was er op voorbereid om dat niet zomaar te laten gebeuren. Er werd dan overduidelijk gewonnen door de Franekers met 4-1. De ploeg kan zich nu voorbereiden op de competitie die voor hen aanstaande zaterdag begint. Om 10.00 uur wordt er afgetrapt in Minnertsga. Dan spelen de dames tegen het gelijknamige MO13-1.
De dames van MO13-2 verloren de returnwedstrijd met maar liefst 0-14 van QVC MO13-1. De ploeg uit Stavoren waren voor de Zeerobben een maatje te groot. In de ‘heenwedstrijd’ werden de oortjes ook al gewassen door QVC, maar ondanks de stevige nederlagen bleven de meiden van MO13-2 positief en vrolijk, maar dat kwam natuurlijk door het fantastische (voetbal)weer. Aanstaande zaterdag gaan ze winnen, want met zoveel positiviteit in deze leuke ploeg moet het gewoon gaan lukken. De ploeg speelt dan thuis tegen SDS MO13-1. Aanvang 12.30 uur op het Oostersportpark.

Zoals gezegd morgen maar liefst achttien thuiswedstrijden voor de jeugd van Zeerobben. Veel te veel om op te noemen of een keuze te maken. Vanaf 08.30 uur heten we u van harte welkom bij welke wedstrijd u ook komt kijken. Veel plezier.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda