Sport

Jeugdige tennis-topspeelster te zien in Harlingen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Vijftien jaar nog maar. Klein van stuk, maar spelend met volwassenen. Z? goed is Willie Nijborg uit Zuidlaren als ze een tennisracket in handen heeft. Willie staat dan ook niet voor niets in de top 30 van Nederlandse jeugdspeelsters onder de 16 jaar. Ze doet deze week mee aan de Harlinger Halkampioenschappen in de ballonhal van T.V. Ready.

Grote kans dat u de nieuwbakken ‘toernooidirecteur’ Ronald Vonk deze week met een glimlach van oor tot oor over het Cleem Heegerpark van T.V. Ready ziet lopen. Ronald nam het stokje over van Klaas Hofman als organisator van de Harlinger Halkampioenschappen en wist meteen het jonge toptalent Willie Nijborg te strikken om mee te doen. Maar dat niet alleen, duizendpoot Ronald slaagde erin om de hele week de hal vol te boeken met tennissers die op alle niveaus hun krachten meten.

Dit jaar wordt er voor het eerst niet met een tijdslimiet gespeeld, maar in drie-setters waarvan de eventuele derde set bestaat uit een super-tiebreak. Vrijwel iedereen is laaiend enthousiast over deze nieuwe opzet. En dat zorgt weer voor meer spelplezier en nóg aantrekkelijkere partijen voor het publiek.

Willie Nijborg mag het aanstande zondag opnemen tegen ‘onze’ lokale topper Saskia Zuiderhof om 11.40 uur. Het belooft een spannende en attractieve tweestrijd te worden. U bent uiteraard als toeschouwer van harte welkom bij deze wedstrijd, of bij de andere wedstrijden die deze week elke avond, en in het komende weekend zelfs de hele dag worden gespeeld. Het volledige speelschema is te vinden op de site toernooi.nl, daar zoekwoord ‘Harlingen’ intikken.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda