Jeugd fc Harlingen

Een prachtig voetbalweekend heeft fc Harlingen achter de rug. Wel een tweetal wedstrijden die afgelast werden maar die zullen ongetwijfeld zeer binnenkort ingehaald worden. De meeste teams hebben hun bekeravontuur afgerond en zullen aankomende zaterdag starten met hun eigen reguliere competitie. Hieronder een kort verslag van wat er zich afspeelde bij fc Harlingen en omstreken.

Fc Harlingen JO9

Na de winstpartij vorige week tegen Zeerobben JO9-2 namen de jongens van fc Harlingen JO9-1 het afgelopen zaterdag op tegen Workum JO9-2. Met 4-5 sloten de Harlingers ook deze bekerwedstrijd winnend af. De jongens van fc Harlingen JO9-2G namen het thuis op tegen de Stormvogels JO9-1 uit Arum. En zij stormden ook letterlijk over de velden. Eindstand 0-16.

Fc Harlingen JO11
De derde bekerwedstrijd van fc Harlingen JO11-1 bleek een lastige. Zij ontvingen Leeuwarder Zwaluwen JO11-1 en al vrij snel werd duidelijk dat er flink gestreden moest worden voor de punten. De teams waren redelijk aan elkaar gewaagd, echter was het de tegenstander die de leiding nam. Lang stond fc Harlingen niet achter, want na een minuut of vijf rondde fc Harlingen fraai af en was de stand weer in evenwicht. Na de rust was het fc Harlingen die de voorsprong pakte. Maar de Leeuwarders bleven komen en ook zij zorgden voor de gelijkmaker. Een knappe goal van de tegenstander bepaalde uiteindelijk de eindstand op 2-3. Fc Harlingen JO11-2 namen het in Leeuwarden op tegen Frisia JO11-4. Het werd 8-1 voor de Leeuwarders. Het publiek werd bij de wedstrijd van fc Harlingen JO11-3 tegen Zeerobben JO11-4 getrakteerd op mooie goals. Fc Harlingen kwam heel even achter te staan maar bogen dit snel om en ze gingen met 3-1 voorsprong de rust in. Na de rust vlogen de goals een ieder om de oren maar fc Harlingen trok aan het langste eind en wonnen de stadsderby met 5-4. Fc Harlingen JO11-4 nam het in Leeuwarden op tegen Frisia JO11-12 en wisten met de punten naar huis te komen. Eindstand 2-6.

Fc Haringen JO/MO13
Fc Harlingen JO13-1 zou Zeerobben JO13-1 op bezoek krijgen maar helaas, door de vele regen werd de wedstrijd afgelast. Woensdag 27 september om 18.30 uur zal de wedstrijd ingehaald worden. Aanstaande zaterdag zullen zij om 9.30 uur Blauw Wit JO13-2 ontvangen voor hun allereerste competitiewedstrijd. Fc Harlingen JO13-2 reist zaterdag af naar Tzummarum om het daar om 10.30 uur op te gaan nemen tegen de JO13-1. De jongens van fc Harlingen JO13-3 speelden in een thuiswedstrijd tegen SJO Warga WWS JO13-2 vorige week nog 2-3. Afgelopen zaterdag was de return (uitwedstrijd) en helaas wisten ze nu niet te scoren en werd het 3-0 voor de tegenpartij.
De thuiswedstrijd van fc Harlingen MO13 tegen SWZ Bozo Sneek MO13-1 werd helaas ook afgelast. Aanstaande zaterdag zullen de meiden afreizen naar Bolsward voor hun competitiewedstrijd tegen MO13-2.

Fc Harlingen JO/MO15
In de thuiswedstrijd van fc Harlingen JO15-1 tegen SWZ Boso Sneek JO15-2 werd het 6-1 voor de Harlingers. De jongens van fc Harlingen JO15-2 verloren van St. SDS/Nijland JO15-1 met 10-2.
De meiden van fc Harlingen MO15-1 namen het thuis op tegen St. Minnertsga/St. Jacob MO15-1. Een mooie en spannende wedstrijd om te zien. Er werd veel strijd geleverd en de Harlinger meiden wisten met 1-0 te winnen.

Fc Harlingen JO17
De mannen van fc Harlingen JO17-1 hebben hun eerste bekerwedstrijd tegen St. Arum/Stormvogels met een 1-3 winst afgesloten. Ook de tweede bekerwedstrijd tegen St. Annaparochie JO17-1 wonnen de mannen. Het werd 3-0.

Fc Harlingen JO19
Fc Harlingen JO19-1 start zaterdag met hun reguliere competitie en eerste tegenstander is GAVC JO19-1. De wedstrijd begint thuis om 15.00 uur.

Aanstaande zaterdag komen er acht jeugdteams in actie op de velden van fc Harlingen. De overige teams zullen onder andere in Arum, Bolsward, Sexbierum, Sneek en Tzummarum gaan strijden. Om 9 uur starten de jongste teams bij fc Harlingen en daarna is er eigenlijk op elk uur wel een aantrekkelijke wedstrijd om te zien. De jonge mannen van JO19-1 sluiten de dag af met hun wedstrijd tegen GAVC, welke om 15.00 uur aan zal vangen. Dus wederom, tot morgen!