Jeugd fc Harlingen

Voor heel veel kinderen was het een spannende zaterdag vorige week. Na de wedstrijdjes kwam ?s middags de Goedheiligman Harlingen binnen varen. Maar die middag was er ook de allerlaatste les van de derde editie van de Voetbalacademie Harlingen. En dus waren de velden vanaf 16.00 uur gevuld met maar liefst 100 enthousiaste deelnemers die hun diploma?s in ontvangst namen. Weer ontzettend veel leuke voetbalwedstrijdjes gezien op de velden van Harlingen. Maar ook buiten de Vierkantsdijk waren er genoeg spannende en uitdagende wedstrijden te zien. Voor degene die alles nog eens rustig na wil lezen hebben we onderstaand een samenvatting gemaakt van week 46.

F-pupillen
Oei, oei, oei, fc Harlingen F5 werd zaterdag met 17-1 naar huis gestuurd door Zeerobben F8. Harlingen heeft zijn best gedaan maar was duidelijk niet opgewassen tegen de grotere jongens. Fc Harlingen F4 verloor thuis tegen Franeker F4. Harlingen wist nog wel 2 goals te maken maar het was Franeker die met 2-6 won. Fc Harlingen F3 nam het op tegen en in Rijperkerk. Het is de tegenstander die de score opent met een eigen goal. Al snel volgen er meer voor Harlingen en in de rust stond het al 0-4. In de tweede helft kwamen er nog eens 6 bij en werd de eindstand 0-10. Vorige week woensdag was er geen trainen voor F2, ze liepen namelijk met hun lampions mee. Het was Sint Maarten die avond, en iedereen liep met een prachtige lampion rond. Maar ja, er stond wel een wedstrijd gepland voor zaterdag. Ach, die winnen we wel even zei iedereen met een lach. En zo gingen ze, al zingend langs de deuren, snoepjes halen in allerlei geuren en kleuren. Maar of het nou de snoepjes waren in hun buik of de harde wind? Het is ons niet bekend. Het voetbal dat we zagen waren we zeker niet van hun gewend. Eindstand 0-6 voor Wykels Hallum F2. Fc Harlingen F1 trad al vroeg aan in Leeuwarden om het tegen FVC F2 op te nemen. Daar waar het Nederlands elftal niet durft om met veel ruimte achter de verdediging te spelen, zette F1 de tegenstander vast op eigen helft. Uit een corner opende Niec de score van de dag. Ook Milan wist er 3 te scoren en Hessel maakte vanuit een corner een prachtige goal. Eindstand 0-7. Morgen staat er geen wedstrijd voor de jongens op het programma. Daarom heeft de technische staf van F1 besloten om de jongens mee te nemen daar de Arena, waar koploper AJAX het op gaat nemen tegen Cambuur.

E-pupillen
De dames van E5M hadden niet veel te vertellen in hun thuiswedstrijd tegen Woudsend E2. Het werd 0-7. Fc Harlingen E4 kreeg Blauw Wit ’34 E12 op bezoek en met een 1-6 werd het een overwinning voor de Leeuwarders. Ook Fc Harlingen E3 had een thuiswedstrijd en verwelkomden SJO CVO/Ouwe Syl E1. Harlingen scoorde wel maar het was Ouwe Syl die met de punten naar huis ging. Eindstand 1-7. Fc Harlingen E2 was vrij en dus kon Finn Jansen bij de Fc Harlingen E1 helpen in de wedstrijd tegen Zeerobben E1. Het was Zeerobben dat het meeste balbezit had en geholpen door de wind in de rug lukte het Zeerobben om in de loop van de eerste helft naar 4-0 uit te lopen. In de tweede helft kwam Harlingen er een aantal keren goed door en na ongeveer een kwartier werd het goede spel dan eindelijk toch beloond met een doelpunt. Het was Rejan die via de paal de bal hard binnenschoot en de 4-1 maakte! Het goede spel van Harlingen werd tot het einde voortgezet, maar doelpunten werden er niet meer gemaakt. Al met al een verdiende overwinning voor Zeerobben, maar op basis van de tweede helft, die dus eigenlijk met 1-0 werd gewonnen, verdienen de Harlinger jongens toch wel een groot compliment voor hun inzet en het getoonde spel.

D-pupillen
Fc Harlingen D3 ontvingen de Leeuwarder Zwaluwen D3. Er waren wel veel goals gemaakt maar niet door Harlingen. Het werd 0-6 voor de Zwaluwen. De uitwedstrijd van fc Harlingen D2 werd in Workum verloren. Eindstand 4-0. Fc Harlingen D1 nam het op tegen en in Joure. Harlingen toonde veel inzet maar het was Joure die aan het langste eind trok. Eindstand 6-3. Fc Harlingen MD1 wist 1 keer te scoren tegen de MD1 van Frisia maar meer zat er niet in. Frisia won met 1-5.

C-junioren
Fc Harlingen C2 wist een stormachtige overwinning te behalen tegen SJO Dronrijp/Foarut C4 die met dubbele cijfers gewonnen werd. In de rust stond het “nog maar” 3-0 maar in de tweede helft komen er maar liefst 11 bij. Eindstand 11-3. De jongens van fc Harlingen C1 verloren in Leeuwarden tegen FVC C1, maar wederom hebben de jongens weer gestreden voor wat ze waard waren en weer lieten ze zien dat ze het ook de sterke tegenstanders enorm lastig kunnen maken d.m.v. strijd te leveren en ook niet te beroerd zijn om foutjes voor elkaar op te lossen hebben.

B-junioren
Dat de FVC B2 duidelijk de sterkste was bleek wel uit de stand. Fc Harlingen B2 kwam thuis zonder punten. Eindstand 10-0. Fc Harlingen B1 ging in de thuiswedstrijd tegen Makkum B1 met een 1-0 voorsprong de rust in. Maar in de tweede helft maakte Makkum het professioneel af en liet zien dat ze effectief konden voetballen. Eindstand 2-5.

A-junioren
De mannen van fc Harlingen A1 wisten tegen SC Franeker A2 te winnen met 3-5. Al met al een wedstrijd onder moeilijke omstandigheden die, ook naar verwachting, eenvoudig werd gewonnen.
Morgen is het beker inhaal dag. De meeste teams zijn vrij maar er zijn een paar standaard teams die op de Vierkantsdijk in actie komen. Vanaf 9.30 uur staat fc Harlingen D1 klaar om in actie te komen tegen SC Bolsward D1. Maar ook E1, MD1 en de A1 komen ’s ochtends aan bod. Vanaf 12.00 uur zijn de velden voor MC1, VR1 en B1. Kortom, u kunt even lekker komen uitwaaien op de Vierkantsdijk!