Sport

Jan Sloot boekt knappe zege op Dick Bekkema

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Voor de provinciale competitie was Excelsior deze ronde vrij, maar de overige teams kwamen wel in actie. DC Twijzelerheide won thuis met 8-4 van Donkerbroek. Dinsdag wist DC Bolsward/Workum zelfs met een man minder een grote zege te boeken in Heerenveen: 3-9. Oerterp won woensdag thuis met een klein verschil van Lemmer: 7-5. Excelsior komt pas eind januari weer in actie, maar speelde dinsdagavond wel de onderlinge competitie tijdens de op ??n na laatste speelronde van dit kalenderjaar.

D. Bekkema-J. Sloot 0-2
Dick Bekkema is dit seizoen bijna onverslaanbaar, maar had dinsdag tegen Jan Sloot een zware kluif. De Sneker boekte schijfwinst en kon dam halen. Waarna hij de partij rustig uit kon spelen en wellicht verrassend, maar niet onverdiend  de overwinningsvlag kon hijsen.

Kor Vrieswijk-Rinze Postma 2-0
Titelverdediger Kor Vrieswijk nam het op tegen Rinze Postma. Lange tijd was de stand gelijkwaardig, maar naarmate de partij vorderde kon Kor een voordeeltje behalen. Dit bleek voldoende om een betere stand op te bouwen en twee punten aan zijn totaal bij te schrijven.

M. Bekema-E. van Keimpema 0-2
Elle van Keimpema had een makkelijk avond tegen Marco Bekema. Zonder zich in te spannen, profiteerde hij al heel snel van een onnodig geplaatste randschijf van Marco. Hierdoor werd de achterstand van laatstgenoemde zo groot dat hij zijn opponent de hand schudde om verder lijden te voorkomen.

In de schaduwcompetite waren er afgelopen week ook twee duels. Nico Poelsma kruiste de degens tegen Joop Huizenga die opnieuw een winstpartij kon noteren en ook Klaas van Keimpema en Koop de Vries troffen elkaar. In die onderlinge strijd kwam de Franeker als sterkste uit de bus. Omdat de partijen deze keer redelijk vroeg uit waren, waagde Koop de Vries zich ook even aan een damsimultaan tegen Dick Bekkema, Rinze Postma, Joop Huizenga en Nico Poelsma. Hierin bleek de uitdager de sterkste.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda